agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Biçim verme teknikleri
(https)

Beğeni Düzeni35Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-03-2007, 15:29   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Kum merhaba, BONSAIN cin karaagacina benziyor. Turkiyede bonsai diye satilan bu agaclar genelde hep bu sekilde oluyor ve bonsaiye yeni basliyanlar satin aldiklari bonsailerin resimlerde gordukleri bonsailere benzemedigini, onun tarzini nasil deyistirip daha iyi bir bonsai yapabilecegini dusunuyor ve agaci uzerinde calismak istiyor. Bu gibi agaclarin tarzini deyistirmek icin cesur kararlar almak ve uzun bir sure sekil vermek icin ugrasmak gerekir. ornegin sizin agaciniz bir supurge tarzinda tasarlanmis, ama bakimsizliktan[bonsai uzerinde surekli calisilmasi gereken ve diger sanat dallarindan, bu ozelligi ile ayrilan bir ugrastir. uzerindeki calismalara ara verilirse agac forumunu kaybedip bonsai olmaktan cikacaktir.] forumu bozulmus bir sekilde duruyor.
Bu agaci kivrimli bir dik tarz yapma olanaginiz vardir. Sagdan cikan en altaki dali agacin ilk dali yapar ve sizin cizimde gosterdiginiz gibi deyil [Bonsaide celebi tarzi disinda, kuraldir, dallar bir birlerini ve govdeyi capraz kesecek sekilde olmamalidir] de sag tarafa cikarirsaniz, sonra yukardaki dallardan, sola bir dal geriye ve one, sonra en usten bir dalcigi da telleyip yuariya cevirip agacin govdesinin devami ve zirvesi yaparsaniz geriye kalan dallari da govdeye yakin budarsaniz en usteki yeni govde olacak dalin uzerinde cikacak olan surgunleri de degerlendirip dal dizimine devam ederseniz
3-4 yil icerisinde guzel bir agaciniz olur. Yok ben agacima boyle bir islem yapamam derseniz o zaman agacinizin tellemeyi dusundugunuz en altaki dallarini uste de istemediginiz bir birine girmis dallari budayip, supurge tarzi gibi bir agaciniz olur,

sizin ozen gstererek ve nasil bir agac istediginizin bilinci ile fidancilardan sececeginiz bir agaci, elinizdeki bonsaiden, cok daha guzel bir bonsai yapacaginizdan hic kuskum yok.

Calismalarinizda kolayliklar dilerim.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2007, 20:57   #2
Yeni Üye

kum__'s Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2007
Tamam değerli fikirleriniz için teşekkür ederim.Bu benim ilk göz ağrım,hediye geldi.Başkasının olsa bakmaktan hoşlanabilirim ama süpürge tarzı hoşlanarak yapacağım bir tarz değil.Becerebilirsem dal uzatmalarla birkaç grup yapraklı bölge oluşturmaya çalışıcam.Süpürge modelini belki çok kalın gövdeli ve çok coşkulu dallı-yapraklı bir cinste bunları ortaya çıkarmak için deneyebilirim.Bu siteye girmeden önce bonsailerin ayrı bir tür olduğunu sanıyordum,normal bir ağaçtan bonsai yapılabildiğini hiç bilmiyordum.En kısa zamanda orman fidanlığına gidip daha kıvrımlı bir gövde oluşturabileceğim,daha deneyimli görünümlü,mümkünse iğne yapraklı bir fidan alıcam.
Yazınızdan bana bu konuda güvendiğinizi hissettim çok iyi moral oldu.Saolun

kum__ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-05-2007, 16:00   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-05-2007
Aşamalı telleme?

Merhabalar,

Henüz ne ben, ne de bonsaiciklerim telleme yapacak kadar büyümedik. Yine de aklıma bir şey takıldı.

Anladığım kadarıyla, telledikten sonra dala hemen nihai şeklini veriyoruz. Bunun yerine yavaş yavaş, örneğin her hafta biraz daha açıyı değiştirerek şekillendirmek daha az riskli değil mi? Bana, böylece; özellikle de eski dallarda, ani ve aşırı bir zorlama uygulamamış oluruz, gibi geliyor. Hem de telleme öncesi 3-4 gün susuz bırakmamış da oluruz.

Şimdiye kadar okuyabildiğim şeylerde neden bu şekilde yapıldığını görmedim.

Sevgiler
Taylan

Eaglion Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025