![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Sn sagol verdiğiniz bu örnekte ikiz gövdeyi arka (çaprazda) konumlandırmasının bir sorundan ileri geldiğini düşünüyorum (bu ağacı farklı açılardan da gördüğüm için biliyorum) ki bu sorun benim de 1-2 ağacımda var; ikiz gövdeleri tam karşıdan görüntülediğinde hem toprak yüzeyindeki ana kök izleyene doğru gelecek hem de ana gövde olduğundan daha ince görünecek. Benim özellikle bir ağacımda bu sorun var: nebari kalın olmasına rağmen yassı bir şekle sahip ve bu sebepten ötürü tam karşıdan bakılınca nebari normalden %50 daha ince görünüyor, hafif profilden bakıldığında ise hem nebari daha kalın hem daha konik görünüyor. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2011
|
Japonyadan bir taşüstü çalışması, acer olmasına rağmen köklerin taşa bu kadar kaynaşması için uzun yıllar gerekiyor. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Akçaağaç çalışmıyorum ama Japonlar bu türde harikalar yaratıyor. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Alıç
Kuralcı Japonlar da her zaman kurala uymuyor, yeşil kısım yere kadar ulaşıyor. Bir alıç çalışması, kış görüntüsünü de görmek isterdim, alt dallar yeterince kalınlaşmamış zannediyorum. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Made in Almanya, Walter Pall tasarımı bir kayın. Alttaki dal o boşluğu dolduruyor ama gözümü yoruyor. O dalı kesip üstteki dalın aşağı sarkmasına izin vermeyi tercih ederdim. Tabi ki sağ alt dalı da zamanla kalınlaştırmak gerek. |
|
|
|
![]() |
|
|