agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Biçim verme teknikleri
(https)

Beğeni Düzeni8Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-04-2007, 23:52   #1
-

Giriş Tarihi: 16-04-2007
Galeri: 2
hocam
haddim olmayarak belirteyim ki "Banksia serrata" çelişik bir gövde akışına sahip. Gövde bir süre sağa gelişmis sonra zorlama bir eğimle yönü sola çevrilmiş. Bakınca dikkati çeken bir hareket uyumsuzluğu oluşmuş, tepe kökün üzerindeki ilk hareket yönüne dönmeyince... Bu tip ukalalıkları yapabileceğim, 'bu ağaçtaki sorun ne' başlığı açsam mı acaba, elli yıllık ustalara laf etmiş oluruz ama öğretici de olabilir.

tumbleweed Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2007, 15:37   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-06-2006
Galeri: 232
Iyi gunler Tumbleweed, ben dusunduklerinizi, buraya yazmanizin, ukalalik oldugunu dusunmuyorum. Her zaman, sizin ve diger arkadaslarin yapacagi, olumlu ve ya olumsuz tum goruslere, elestirilere, acigim. Her turlu gorus ve dusunceleri yazip tartismak, inaniyorum ki bizi bonsaide cok ilerilere goturecektir.

Dogada, bitkiler kendi cinslerinin buyume, ozelikleri disinda, dogru gelen isiktan, yansiyan isiktan, ruzgardan, kardan, yildirimdan, onunde duvar gibi duran kayalardan ve hastaliklardan etkilenip buyuyen bitki govdeleri, duzensiz celiskili gibi bir gorunus sergilerler. Biz bu govdelere, hayret ve saskinlik icerisinde bakariz nasil oldu da bu govde, boyle agilmemesi gerekirken egildi diye de dusunmeden edemeyiz. Saga dogru buyuyen bir agac govdesi, cok keskin bir donusle sola yukselebilir. Bu ani yon deyistirmenin, bircok nedenleri olabilir, ornegin bitki daha fidanken govdesi cesitli nedenlerde zarar gorup kopmus olabilir. Ama bitki olmemistir, direnis ve yasama istegi, sol tarafindaki kucuk dalcikla yeserip tekrar yukselmiye baslar ve o dalcik kirilan saga dogru buyuyen eski govdenin gorevini yuklenip sol tarafa dogru yukselmiye baslar, Zaman icerisinde bitkinin saga dogru yukselirken ani sola donmus bir govdesi olusur.

Doganin bu guzelliklerinden etkilenip[siz celiski diyorsunuz] bonsai saksisina diktiginiz agaclarda uygulamak bonsai sanatinin inceliklerindendir.
Dogada dolasirken cevrenizdeki agaclarin buyume sekillerine hep dikkat edin. Bu agaclara bakarken, simdiye kadar hic dusunmediginiz, hic gormediginiz bir cok cesit bircok tarz goreceksiniz, bu da bonsai yaparken agacniz uzerinde tarz seceneklerinizi, bilincli olarak artiracaktir.

Yukarda resimde gorunen banksia agacinin govdesi, once saga sonra sola yukseliyor sonra, soldaki uzun dalin ciktigi yerden, yumusak bir sekilde tekrar saga donuyor. Dikkatli bakarsaniz dallar arasindaki saga dogru egilmeye basliyan govdeyi gorebilirsiniz.
Aslinda dengeli buyumus, hayranlik ve saygi ile bakilabilecek bir agactir.
Dilerim ki sizlerin de boyle agaclari olur. Sevgi ve saygi ile kaliniz.

Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2007, 14:28   #3
Ağaç Dostu

Hepinize selamlar, mayis ayinin ucuncu sali toplantisi diger toplantilardan farkli oldu. Bir firmadan gelen biri, yani bir urunu bizlere tanitti. Her zaman oldugu gibi uyeler yine agaclarini sergiledi. Burada sonbahar oldugu icin yapraklari renklenmis ve dokulmeye hazir agaclar sergileniyor. Bunlardan 3 tanesinin resimlerini cekip sizlerle de paylasmak istedim.

Bizlere tanitilan yeni urunun ismi "SEASOL" bu urun %100 organik olup, deniz yosunlarindan uretiliyor. Uretimde kullanilan yosunlar, denizde yasiyan canli yosunlardan deyil de, karaya vurmus yosunlar toplanarak kullaniliyor.
Seasol icerisinde bircok vitaminler, potasyum, amino asit, bir de auxins ve cytokinins hormonlari ile bitkileri buyumeye uyaran ve tesvikeden bir urun.

Bu urun bitkilerin, saglikli ve guclu buyumelerini sagliyor. Bitkilerin daha fazla cicek ve meyve vermelerine yardim ediyor.

Bitkilerin daha guclu bir kok sistemi olusturmasina yardim ediyor.

yaprak ve meyvelerdeki hucre duvarlarinin daha kalin ve guclu olmasini sagladigindan boceklere ve mantar hastaliklarina karsi bitki daha direncli oluyor. Ustelik kiragi ve dona karsi da direnci artiyor.

Cimlere, ic mekan, dis mekan bitkilere, sus agaclarina, meyve agaclarina, fidelere, fidanlara, hasta olan ve yeni dikilmis bitkilere[cunku bu urunun gubre olmadigi savunuluyor] Kullanilabilen bir bir urun tanitildi.

Urunun tanitimindan sonra da uyelere indirimli bir fiyatla urunu sattilar. Urunun bu kadar ovulmesine dayanamayip ben de bir sise aldim.

Tum pazarlamacilarin meslegidir, pazarladiklari urunu goklere cikarirlar.
ben de bunlari goz onunde tutup bu super! urunu bir ve ya iki bitki uzerinde deneyip sonuclarini gordukten sonra bonsailer ve diger bitkilerim uzerinde kullanacagim. Uzerinde deneme yaptigim bitkilerdeki sonuclari da sizlerle paylasacagim. Belki bu urun, bir gun oraya da gelir.

mayis sali toplantisi 004.jpg
Seasol

Uye arkadaslarin sergiledigi agaclar.

mayis sali toplantisi 001.jpg
Yapragini dokecekken tek bir cicek acmis nar

mayis sali toplantisi 002.jpg
Akcaagac.

mayis sali toplantisi 003.jpg
Sigla

Gelecek ayin 3. sali aksamina kadar hosca kaliniz.

Eski 22-05-2007, 15:07   #4
Ağaç Dostu

Selamlar arkadaslar, bu ayin ucuncu sali aksami cektigim bonsai resimlerinden nar ve akcaagac uzerinde kucuk hatalar var. Onlari farkedip sormanizi bekledim. Ozellikle de sayin Tumbleweed Mutlaka sorar dedim. Ama belli ki isleriniz cok yogun. Yine de gozunuz carparsa bu iki agaca dikkatlice bakiniz.
Hepinize sevgiler.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025