![]() |
Gittigidiyor da o fiyata acer bulamadim maalesef. Link varsa rica edebilirmiyim. 7,5 liraya aldığım bir aceri 10 cm den budarim dogrusu.
|
5 Eklenti(ler)
Ben şu 7 adeti gittigidiyordan almıştım2 ay önce 7,5 liradan tanesi.Orman denemesi için.Ama şimdi baktım satışta kalmamış.
Küçük fidanlarla oynamak tecrübe ve bu türün verdiği tepkileri anlamak açısından benim için çok faydalı oldu.Eklediklerimi bir seradan 15 ila 25 lira arasında almıştım ,boylarını baharda kısalttım ve saksıladım tüm denemelerimi onlar üzerinde yapıyorum.Ekteki küçükler:) not:heykelciğin boyu 5 eni 3,5 cm. |
5 Eklenti(ler)
ekibin devamı
|
Çok güzeller, bunca ağacı sığdırabileceğiniz alanınız olması da ayrı güzel. Biz de evde barbekülü balkonu elden geçirip orayı yıktırıp 6,5 metrekare bir kapalı balkon elde ettik,bakalım mutfak balkonu ile şimdilik yeterli bir alan oluşturduk gibi. Bir begonvilim ve mavi ardıcımşimşir ve cevizim var şimdilik. Hepsine yaşatabilmek maksadıyla bakıyorum henüz. Geri kalanı çoğunlukla acer palmatum, salkım söğüt, küçüklüğümün hatıralarını canlandıran porsuk ve akasya yapmak istiyorum. Bakalım hayırlısı
|
Akaçağacın bakımı zor gelmiyor mu? Okuduklarımdan anladığım kadarıyla çok nazlı bir ağaç.
|
2 Eklenti(ler)
Sn.david
Aslında alanım yok,saksıların çoğu olması gerekenden küçük eldeki alana sığdırabilmek için.2 balkonum var bir tanesine raf yaptırdım.Fotosunu ekliyorum.Ağaçlar biraz sıkışık durumda yapraklanma ve dallanma arttıkça biraz daha araları açmam gerekecek. diğer balkonda birkaç anaç ağaç (büyük saksılı) ve kurtbağrı,tohumdan vs.denemeleri yapıyorum. Sizinde yeriniz dar olduğu için en beğendiğiniz ve ümit vadeden çeşitlerle çalışmanızı öneririm. not:ofis balkonları olduğu için hanım gerginliği yok başımda :)) |
sn.taisenberg
Her türün ayrı ihtiyaçları ve huyu var.Mesela birkaç tane kurtbağrım var onlara ne yapsam direniyorlar.aynı muameleyi akçaağaçlara yapsam birtane kalmazdı:) Japon akçağaçlarında benim anladığım: günde 1-2 saat tercihen sabah güneşini seviyorlar Ağac güçlü, köklü ,çok sağlıklı ve formda değilse yaprakların ıslanmasındanda hoşlanmıyorlar.Hele bide ıslakken rüzgar yerlerse uçlardan kurumalar ve yaprak deformasyonları çıkıyor ortaya. saksıların topraklarını değişik oranlarda malzemelerle hazırlamıştım.Ondada gözlemlediğim en iyi versiyon,, steril çam kabuğu,tarımsal pomza (beyaz),katkısız baltık torfu( ph5-6),dere kumu ve solucan humusu. bu toprak versiyonu hem geçirgen oldu kök çürütmekten korkmadan sulayabiliyorsunuz,hemde bitkinin köklerinin yeterince nem ve hava almasına imkan tanıdı. mesela torfunu fazla koyduğum saksıdakilere daha dikkat etmem gerekiyor daha geç kuruyor toprak ve kök çürümesine olanak verebilir. tabi bu toprak işi ağacın hangi konumda ne kadar güneş ve hava akımı aldığı ilede ilgili.Benim cephem kuzey sabah 1 saat güneş var sonrasında serin sayılabilir. Kısaca aslında zor bir ağaç türü değil bence. özetle: Geçirgen bir toprakta(toprak süzek olduğu için sulama aksatılmamalı) sabahları 1-2 saat güneş alabileceği,fazla esmeyen bir konumda, yapraklarını ıslatmadan,arada besin takviyesi ile şu ana kadar sorun yaşamadım diyebilirim. |
Sizce bütün gün güneş alan kapali balkonda saglikli olurmu ? Güneşi gölgelik yaparak engelleyebilirim ancak sıcaklik fazla oluyor haliyle. Sizce sorun olurmu ?
|
sn.david72
kesinlikle olmaz diyebilirim.Bu tür çok sıcağı çok güneşi ve rüzgarı sevmiyor ne yazıkki. |
Yeşil yapraklilar biraz daha dayanıklı galiba ne dersiniz. Rüzgar zaten almaz
|
Alıntı:
|
ağaç ölür demiyorum ama yaprak uçları kuruyor ve folyaj estetik bozuluyor.
|
Alıntı:
|
Sn. Taisenberg güneybatı yönüne bakan camla kapalı balkonumda stor perde ile kapalı. Tesadüfe bakınız. Sizde olursa ben de alıp deneyeceğim ; )
|
Alıntı:
Çağlarxx üstad başlığınızı da kirlettim ama özür dilerim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
sn.düşünenadam
oran göz kararı :)) ruh haline göre |
4 Eklenti(ler)
En sevdiğim adayım,ağacım.
Sağolsun ne yaptıysam sırtını dönmedi bana.Huzur vermedim uç aldım sürekli,2 kere tümden yapraksızlaştırma, birde havai köklendirme.(kökleneni yaşatamadım o ayrı ama) Önümüzdeki sene huzur vereceğim kendisine artık.:)) |
Bunun formu çok güzel. Sadece dallar oluşsa tmm nerdeyse
|
Sn.caglarxxx, çok gaza getiriyorsunuz, gidip alacağım akçaağaçtır, acer palmatumdur, öldüreceğim sonra izmir'in kavurucu sıcağında :)
Bu forumu bulmadan önce 2 yıl kadar önce yurt dışında bu ağacı görüp büyülenmiştim, gidip tohumlarını toplamıştım ağacın tepesinden, millet ne yapıyor bu deli demiştir yolun ortasında :) Ama sonra tohumlarını çimlendiremedim bile Bu ağacın sıcak iklimlere dayanıklı bir türü var mı izmirlik? |
Sn.boğuz
İzmir'de birkaç arkadaş yetiştiriyordu diye hatırlıyorum forumda konuları olması gerek.Bu türün en toleranslı versiyonu yeşil japon akçağacı(standart versiyon) ,diğer süslü varyeteler biraz daha sorunlu.Mesela tüm sene kırmızı yapraklı türler yeterince güneş almasa yeşile dönüyor çok güneş ve rüzgar alırsa yaprak uçları yanıyor deforme oluyor vs. Tohum çimlendirmeyi çözdük artık ,kasım aralık gibi toplayacağınız tohumları hafif nemli spaghnum yosunu içinde bir poşette ,buzdolabının sebze gözünde bekletin bahara doğru kafalar çıktığında saksıya dikip dışarı alabilirsiniz.yani yaklaşık 2-3 ay buzdolabında bekleyecek. not:fidanların ,(ağaçlarnı ) saksı ve toprağını ne kadar büyük tutarsanız okadar az sorun yaşarsınız. selamlar |
Havai köklendirme tuttu mu acep. Başarılı oldunuz mu?
|
bunun tutmadı ,şu linkteki tuttu
http://www.agaclar.net/forum/baslang...alar/36410.htm |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:24. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025