agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Başlangıç Aşamasındaki Çalışmalar (https://www.agaclar.net/forum/baslangic-asamasindaki-calismalar/)
-   -   merlict / Tohumdan Limon Bonsai (Fusion, Kaynatma Yöntemiyle) (https://www.agaclar.net/forum/baslangic-asamasindaki-calismalar/25012.htm)

sagol 01-03-2013 09:40

Kumkat, limon ve rize mandalinam var ama fazla tecrübem yok turunçgillerle. Benzer denemeyi ginkgolar ile yaptım kaynaşmakta çok zorlanıyorlar. Daha uygun cinslerle denersiniz belki.

İyi çalışmalar dilerim...
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Manifesto (Mesaj 1111498)
Turunçgilllerde kaynaşma temas eden yerlerde kabuk sıyrılmadığı sürece çok zor belki imkansız.Dalları bir birine geçmiş 30-40 yıllık ağaçlar bilirim yinede kaynaşmıyorlar ve hastalık ve zararlılara davetiye çıkarıyorlar.

bin453 20-12-2014 18:07

Güzel fidanlar.

remus2 20-12-2014 18:44

konu bugun dirilmiş yeniden :D @merlict arkadaşımız bonzai çalışması nasıl oldu çok merak ettim limon bonzai oluştumu başarabildiğseniz bi resmini atmanızı bekliyorum teşekkürler.

merlict 21-12-2014 20:38

Merhaba arkadaşlar.

Daha önceki mesajlarda anlattığım üzere bu çalışmam ve bazı ağaçlarım çalınmıştı, o sebeple son halini bilmiyorum.

Fakat bu teknikten vazgeçmiş değilim.Şuan halihazırda ayrı ayrı yetiştirdiğim 15-20 kadar fidanım var, uygun zamanda tekrar deneyip devam edeceğim.O zaman ekleyebilirim ancak fotoğraflarını.

remus2 21-12-2014 20:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi merlict (Mesaj 1341996)
Merhaba arkadaşlar.

Daha önceki mesajlarda anlattığım üzere bu çalışmam ve bazı ağaçlarım çalınmıştı, o sebeple son halini bilmiyorum.

Fakat bu teknikten vazgeçmiş değilim.Şuan halihazırda ayrı ayrı yetiştirdiğim 15-20 kadar fidanım var, uygun zamanda tekrar deneyip devam edeceğim.O zaman ekleyebilirim ancak fotoğraflarını.

sizin için bu duruma üzgünüm....
ileriki zamanda çalışma aşamalarınızı bekliyorum...

hicran ankara 26-05-2017 02:45

Merhabalar arkadaslar bitkiler hakkinda arastirma yaparken bu siteyi buldum ve bu gun uye oldum.tohumdan yetistirme hevesine kapildim. Meğerse bazi agaclar cok zormus(akcagac cimlendirmeyi hala basaramadim). Bir siteden limon bonsai tohumu aldim. Minyatur limon olarak geciyor. Resimde limonlarin boyutu normalden cok daha kucuktu. Bir sitede minyatur meyve olamayacagini okudum ve cok uzuldum. Sonuc olarak meyvesi buyuk te olsa limon bonsai yapmaya kara verdim ama bu konuda pekte bilgim yok. Su an ektigim tohumlar 20 cm kadar oldu. 1 tanesinin govdesini telleyip yan buyumesini istedim. Dogrumu yaptim yanlismi bilmiyorum bu konuda beni aydi latirsaniz cok sevnirim. Birde budama kök terbiyesi gibi seyler yapilmasi gerekiyormus. Bu islemler ne zaman yapiliyor. Bir cok yerde hazir baya buyumus govdesi kalinlasmis fidanlar kullanara anlatmislar. Fakat cekirdekten yetistirirken daha farkli yontemler kullaniyordur diye dusunuyorum. Bu konuda yardim ve desteklerinizi bekliyorum. Herkese kolay gelsin ☺

reguler 26-05-2017 10:07

Hocam yanlış başlamışsınız kalın bir aday edinip onu kesip öyle şekillendirme yapıyoruz. Limon bonsai için çok uygun değil. Tohumdan başlamak ise en uzun yok rahat 10 yılı bulur. Tavsiyem kalın bir aday alıp onunla başlamanız.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025