![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2013
|
Maple
Herkese selamlar; Uzun bir aradan sonra tekrar burada paylaşımda bulunmak çok güzel. Bu ağacı geçen baharda yolun kenarında buldum şimdiki saksısının içinde ve heyecanla eve getirdim ön bahçede göl bir yere koyup sulamaya başladım sabah suluyorum akşama yapraklar boynunu büküyor bir süre bu şekilde devam ettim ama bir terslik olduğu kesindi ve köklerini kontrol etmeye karar verdim, saksıdan çıkarınca ne kadar doğru bir karar verdiğimi anladım çünkü saksının tabanı çöp doluydu (plastik poşet, çikolata kabı vs.)! Neyse biraz kökleri temizledim ve perlit ve bahçe toprağı karışımıyla tekrar aynı saksıya dikip bu sefer arka tarafa daha gölge bir alana aldım ve klasik sulama ve kendi haline bıraktım yaklaşık üç hafta sonra resmen gülücükler saçıyordu ve kışı da arkada geçirdikten sonra bu nisan ayında ön tarafa aldım ve son hali bu. Bu ağaçta bu sene havai köklendirme ile boyunu baya bir kısaltmayı düşünüyorum seneye tekrar bir havai köklendirme ile üç ağaç elde etmeyi planlıyorum ilk havai köklendirmeyi yaklaşık 20 cm üçüncü dalın üzerinden yapmayı planlıyorum ikincisi ise en üstteki kalabalık dalların altından planlıyorum umarım başarabilirim! Bu arada bütün arkadaşların da tavsiyesine açığım şimdiden herkese teşekkürler… |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2013
|
Maple
Bunlar da fotoğraflar. |