![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-01-2012
|
tt_tez / At Kestanesi (Aesculus hippocastanum)
Bu arkadaştan nasıl bir bonsai olacak merak ediyorum açıkcası, çok hoşuma gitti görüntüsü. Tabi ki henüz daha fide yıllarca gelişecek şu an sadece sağlıklı yaşatmaya odaklanmış durumdayım ve önerilerinize açığım. Bu tür için nasıl bir gübreleme yapmam lazım ve iki hafta yerine alıştıktan sonra başlamayı düşünüyorum sizce bu düşüncem doğru mu ? 6.jpg 5.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
|
Bu da at kestanesinin ilginç ama heyecanlı serüveni ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
İyi günler, Bu adayım sağlıklı bi şekilde boy attı sürgün verdi, yeni tomurcuklar oluşturdu ve yapraklarını yavaş yavaş dökmeye başladı. Sizce budama için doğru zaman mı? Azıcık boyunu kısaltmayı planlıyorum da. Okuduğuma göre at kestanelerinde de kanama oluyormuş ama kimisi kışın budayın diyor kimisi sonbaharda yapraklarını dökerken... Bilgisi olan var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2015
|
Adayınız henüz çok genç. Bence budamayın bırakın sürgün versin yaprak versin daha hızlı kalınlaşsın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
|
Hocam evet ben de kalınlaşsın istiyorum da şu an görseldekinin üç katı uzunluğunda o yüzden en azından bi yönlendirici budama yapmak istiyorum bu yüzden sormuştum aslında. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-05-2014
|
Baharın gelmesiyle ağacınız ne durumda şu an? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaçsever
|
Henüz bahar tam gelmedi bizim bahçeye o yüzden yapraklar henüz patlamadı patlayınca gelişimi buradan devamlı gösteririm =) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
|
Yapraklar açılmak üzere tam açılınca tekrar fotoğraf paylaşırım. Güncel hali 16 Nisan 2019 Sonbaharda yaprakları erken dökülmüştü şimdi de biraz geç açıyor bu yaz güzel bir gübreleme yaparsam sağlıklı olur diye düşünüyorum önerilere açığım =) 1.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|