![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-10-2017
|
bolkahveli / Fil ağacı
Yeni bir fil ağacı fidesi aldım. Diğer adıyla operculicarya decaryi. internetten ve ağaçlar.netten araştırmamı da yaptım fakat bu bonsaiye uygun ağaçla ilgili pek bir bilgi edinemedim. Bakımı nasıl olmalı sulama sıklığı hakkında hiçbir bilgim yok. güneş mi görmesi gerekir, gün ışığı mı evde nerede bakmalıyım? Bazı yazılarda fil ağızı yazıyor nasıl araştırma yapmam gerektığını anlayamadım. yardımcı olursanız sevinirim. 22547526_10155807058904181_1690387342_n.jpg Düzenleyen bolkahveli : 17-10-2017 saat 11:39 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2015
|
Fil azığı dediğiniz portulacaria afra oluyor, o da bir succelent. Bu ağacı karabiber ağacı diye biliyorum ben. Ama ağacın cinsinden öte, fidan çok ince. Tohumdan yetiştirenler de oluyor tamam ama kalın gövdeli bir fidan size yıllar kazandırır. Bu arada ağacınıza evin icinde değil dışarıda bakın. Toprağı kurudukça sulayın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-10-2017
|
teşekkürler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Fil ağacı mı, Çin karabiberi mi?
Fil ağacı diye satılan bitkinin adi opercurycarya decaryi değil, Zantoxoruium odoriu dur. Turkce Çin karabiberi diye bilinir. Satışta yanlış isimlendirme var. Fil ağacı denilen tür ozellikleri afra bezeri olan bir sukulenttir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
fil ağacı, fil ağacı bakımı, fil ağacı fidesi, fil ağızı, operculicarya decaryi |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|