![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-02-2016
|
Gencaslann / Şeker akçaağacı
Merhaba değerli abilerim bonsaisever kardeşler ; Üyeler tanışıyor başlığında da yazdığım gibi bende oluşan bonsai merakı sonucu aldığım fidanları burada da paylaşmak istedim. İnternetten aldım. ( siteyi satıcıyı merak edenler için özelden yazabilirim ) Yarın babamla birlikte kendi saksılarımızı yapacağız( Tabii ki de buradaki kendi saksınızı yapın başlığındaki tariften ![]() 1-) Ben bunun gelişmesini bekleyeyim mi yoksa bunu havai köklendirme yapıp 2 tane fidana mı çevirmeliyim çünkü boyu yaklaşık 60 cm gövdesi 1 cm . Havai köklendirme yaparsam kök oluşumu için ne kadar beklemeliyim ? 2-) bunu kendi yapacağım saksıya aldığımda toprağı bahçe kumu + torf olsa yeterli olur mu ? 3-) Balkonda mı tutmalıyım içerde mi ? 4-) Direk bonsai saksısına alırsam yavaş mı gelişir? 5-) üzerinde hiç pürüz yok. Dal çıkarmak istediğim yerden nasıl dal çıkartabilirim ? 6-) Yani bir de bu ağaç tür olarak ne tür toprak sever hangi sıcaklıkta yetişir yetiştiren varsa bilgilendirirse çok sevinirim . Burası gece bile çok soğuk olmayan bir yer. Ancak yine de şiddetli rüzgar olabiliyor. Balkonda durması tehlikeli mi bu yüzden ? Teşekkürler şimdiden. Bir kaçını bilen ya da herhangi fikri olan varsa da cevaplarsa sevinirim Evet bu da şeker akçaağacı fidanım. https://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...968b45adf0.jpg Sent from my iPhone using Tapatalk Düzenleyen malina : 29-02-2016 saat 13:03 Neden: Fotoğrafları foruma yüklemelisiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|