agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Üyelerin Bonsai Çalışmaları > Başlangıç Aşamasındaki Çalışmalar
(https)




Beğeni Düzeni119Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 10-01-2016, 01:30   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 02-10-2014
Şehir: Ankara/Çayyolu
Mesajlar: 834
Galeri: 1
Havai köklendirmede en önemli şey ağacın sağlıklı olmasıdır. Siz hem toprak değişeceksiniz kökleri budayacaksınız. Hem de ağacı budayacaksınız. Üstüne birde havai ana gövdede köklendirme yapacaksınız. Bunların hepsi fazla gelebilir.

Şimdi esas sorduğunuz sorunun cevabına geleyim. Aynı anda 1 dalda bile havai köklendirme yapılabilir. Dikkat edilmesi gereken konu 2 havai köklendirmenin arasında dal bulunmasıdır.

Ficus çok çabuk köklenen bir ağaç benim başarılı olmamda en büyük etken o diye düşünüyorum. Köklenme türlere ve mevsime göre çok fark ediyor. Ben 2 haftada kök çıkmaya başladığını hatırlıyorum.

Havai köklendirme yapacaksanız ağaca hiç dokunmayın bakımını gübresini iyi verin, köklendirme hormonu kullanın ana gövdenin en kalın yerinden uygulama yapın başarışı olursunuz diye umut ediyorum. Dalda yapacağınız köklendirmeyi de yine dalın en kalın yerini hesap ederek yapın.


Eğer toprağını felan değişecekseniz havai köklendirmeye başlamayın yaz sıcakları bittiği zaman köklendirme ye başlayın .


Şunu belirteyim Acer konusunda bir deneyimim yok . Yazdıklarımı ben sadece ficuslarda uyguladım.

Alper beğendi.
reguler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
acer, budama zamanı, yardım


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026