agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Üyelerin Bonsai Çalışmaları > Başlangıç Aşamasındaki Çalışmalar
(https)




Beğeni Düzeni6Beğeniler
  • 2 Gönderen nicholai hel
  • 1 Gönderen agno
  • 1 Gönderen murat doğan
  • 1 Gönderen murat doğan
  • 1 Gönderen murat doğan

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 03-05-2014, 22:40   #2
Ağaç Dostu
 
nicholai hel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 27-09-2010
Şehir: Antalya
Mesajlar: 883
Sn. agno, ağacınız ardıç.

Fakat bonsai olmak için fazla ince bir ardıç. Aslında çok daha kalın gövdeli ağaçları tercih ederiz bonsai adayı olarak.

Şu anda ağacınız için yapabileceğiniz en iyi şey, ilk dala kadarki alt gövdeyi telleyerek mümkün olduğu kadar hareket kazandırmak olabilir. Gövdeyi önce rafya ya da gövdeyi telin basıncından koruyacak başka bir malzemeyle sardıktan sonra biraz kalınca bir telle gövdeyi sarıp daha bu kadar gençken hareketli bir alt gövde kazanmayı amaçlayabilirsiniz. Ardıç esnektir, tellemeyle çok güzel şekil alır, tabii telleme konusunda biraz tecrübeniz varsa.

Bu ağaç şöyle bir hale gelebilir, öncelikle telleme yapılıp sonrasında daha büyük bir saksıya uygun açıyla dikilirse.

k_IMG_5992.jpg


Ama bundan sonra ağaçta hiç budama yapmadan birkaç sene serbest büyümeye, kalınlaşmaya bırakılmalı. İnandırıcı bir bonsai olması için o genç gövde biraz yaşlanıp kalınlaşmalı.
Tabii teller gövdeyi sıkmadan önce kesilmek kaydıyla.

Ağaçtan başka seçenekler, stiller de çıkarılabilir. Ama ileride tarzına ne şekilde karar verirseniz verin, alt gövdenin hareket kazanması mutlaka avantaj sağlayacaktır.

Sakaki ve meetoo beğendi.
nicholai hel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025