![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Un4GiVeN / Şimşir
Merhabalar ben aranıza yeni katıldım bonsai konusundada uzun zamandır ilgim ve merakım vardı kısmet bu zamanaymış dün fidanlıktan şimşir alarak başlayım dedim. Buda bonsai adayımın ilk resmi sizlerle paylaşmak istedim destek fikir ve yardımlarınızı bekliyorum ![]() ![]() Süpürge tarzı yapmayı düşünüyorum. Birkaç hafta sonrasında birazdaha yerine alışsın sonra budama yapmayı düşünüyorum uygunmudur? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Merhaba Un4Given Aramız hoş geldiniz. Fidancılarda satılan şimşirler şekil itibariyle genelde süpürge tarzına çok uygun oluyor. Bence de deneyebilirsiniz. Ancak bunun için gerekli budama, telleme, şekil verme gibi işlemlere girişmeden önce forumda bonsai ile ilgili tüm konuları dikkatlice gözden geçirmenizi öneririm. Keseceğiniz yanlış bir dalın veya hatalı bir tellemenin çoğu zaman dönüşü olmuyor maalesef. Tekrar hoş geldiniz & başarılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Teşekkür ederim sayın @Sakaki hoşbulduk zaten sürekli okuyorum yakın bi dostumunda uzun yıllardır bonsai ile ilgilenmesi biraz olsun rahatlatıyor beni hem kendisinden hem sizin gibi üstadlardan yardım alarak inşallah iyi bişeyler çıkarırım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2011
|
Merhaba Un4GiVeN. Aramıza hoş geldiniz. Küçük yaprak yapısından dolayı bonsai için tecih edilen bir tür. Çok güzel bonsai örnekleri mevcut. Size bitikinizin bu haliyle yardımcı olmam çok zor. Çünkü hiç bir dalı gözle ayırd edilemiyor, seçilemiyor ve elle hissedemiyorum. Malum internette fotoğrafla ancak bu kadar. Doğrusu ilk budamayı kendiniz yapacaksınız gibi görünüyor. Bonsai konusunda sizden daha tecrübeli arkadaşınız sizin için iyi bir şans olabilir. Değerlendirin. Özenle ve mantıklı yapılmış ilk budamadan sonra dallar ve ağaç daha iyi seçilebileceği için size üyeler daha çok yardımcı olabilir. Başarılar dilerim. Düzenleyen badrobot : 03-06-2013 saat 07:27 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|