agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Üyelerin Bonsai Çalışmaları > Başlangıç Aşamasındaki Çalışmalar
(https)

Beğeni Düzeni3Beğeniler
  • 1 Gönderen Sakaki
  • 1 Gönderen Un4GiVeN
  • 1 Gönderen badrobot

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-06-2013, 15:38   #1
Yeni Üye

Un4GiVeN's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
Un4GiVeN / Şimşir

Merhabalar ben aranıza yeni katıldım bonsai konusundada uzun zamandır ilgim ve merakım vardı kısmet bu zamanaymış dün fidanlıktan şimşir alarak başlayım dedim.

Buda bonsai adayımın ilk resmi sizlerle paylaşmak istedim destek fikir ve yardımlarınızı bekliyorum

Süpürge tarzı yapmayı düşünüyorum. Birkaç hafta sonrasında birazdaha yerine alışsın sonra budama yapmayı düşünüyorum uygunmudur?

Un4GiVeN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2013, 18:24   #2
Ağaç Dostu

Sakaki's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2010
Merhaba Un4Given

Aramız hoş geldiniz. Fidancılarda satılan şimşirler şekil itibariyle genelde süpürge tarzına çok uygun oluyor. Bence de deneyebilirsiniz.

Ancak bunun için gerekli budama, telleme, şekil verme gibi işlemlere girişmeden önce forumda bonsai ile ilgili tüm konuları dikkatlice gözden geçirmenizi öneririm. Keseceğiniz yanlış bir dalın veya hatalı bir tellemenin çoğu zaman dönüşü olmuyor maalesef.

Tekrar hoş geldiniz & başarılar

Un4GiVeN beğendi.
Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2013, 19:20   #3
Yeni Üye

Un4GiVeN's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
Teşekkür ederim sayın @Sakaki hoşbulduk zaten sürekli okuyorum yakın bi dostumunda uzun yıllardır bonsai ile ilgilenmesi biraz olsun rahatlatıyor beni hem kendisinden hem sizin gibi üstadlardan yardım alarak inşallah iyi bişeyler çıkarırım

Sakaki beğendi.
Un4GiVeN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2013, 20:20   #4
Ağaç Dostu

badrobot's Avatar

Giriş Tarihi: 25-08-2011
Merhaba Un4GiVeN.
Aramıza hoş geldiniz. Küçük yaprak yapısından dolayı bonsai için tecih edilen bir tür. Çok güzel bonsai örnekleri mevcut.
Size bitikinizin bu haliyle yardımcı olmam çok zor. Çünkü hiç bir dalı gözle ayırd edilemiyor, seçilemiyor ve elle hissedemiyorum. Malum internette fotoğrafla ancak bu kadar. Doğrusu ilk budamayı kendiniz yapacaksınız gibi görünüyor. Bonsai konusunda sizden daha tecrübeli arkadaşınız sizin için iyi bir şans olabilir. Değerlendirin. Özenle ve mantıklı yapılmış ilk budamadan sonra dallar ve ağaç daha iyi seçilebileceği için size üyeler daha çok yardımcı olabilir.
Başarılar dilerim.

Un4GiVeN beğendi.

Düzenleyen badrobot : 03-06-2013 saat 07:27
badrobot Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:33.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025