![]() |
|
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2008
|
Alıntı:
1- Birinci önerinizde yan dalların göveden kalın olduğu konusuna katılmıyorum, çokta kalın değiller,ancak fazla uzunlar, boyları kısaltılabilir, ya da telleyerek kıvrımlı bir şekle sokulabilir. Ayrıca bir agacın bir tarafı gelişirken diğer tarafı durup beklemez, tamamı gelişim gösterir, dolayısıyla dallar kalınlaşırken gövde de kalınlaşacaktır diye düşünüyorum. 2- İkinci önerinize de katılmıyorum çünkü, o söylediğiniz yerden kesince ağaç gereğinden çok kısa olacak, bence ağacın bu mevcut boyunu sabit tutarsanız, doğal olarak gövde de kalınlaşacağı için boy ve kalınlık orantısına zamanla ulaşmış olursunuz ve daha büyük ve güzel bir bonsainiz olur.Fakat tepedeki ince uzayan dalı bir miktar bırakıp kesmek lazım, bir miktar dedim çünkü canlı olarak görseydim, cm derdim. Amacım polemik değil sadece başka bir bakış açısıdır, sayın badrobot 'un tavsiyeleri uygulanamaz değil elbetteki olabilir, tecrübeye saygı duyduğumu belirtmek isterim, ancak bu yazdıklarımda benim görüşlerimdir. Takdir uygulayıcının, herkese başarılar diliyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|