agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bonsai > Üyelerin Bonsai Çalışmaları > Başlangıç Aşamasındaki Çalışmalar
(https)




Beğeni Düzeni194Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 02-07-2012, 23:44   #11
Ağaç Dostu
 
Sakaki's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2010
Şehir: Adana
Mesajlar: 4,815
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tanuki Mesajı Göster
Taner abi Çikolar güzel görünüyor Özellikle toprak karışımın çok hoşuma gitti Kendi bitkilerime toprak konusunda bir düzen tutturamadım. Senin toprak karışım % oranlarıyla verebilirmisin abi?
Merhaba Tanuki,

Karışımım yaklaşık %50-60 oranında elenmiş, yıkanmış ve dezenfekte edilmiş dere kumu (1-3 mm kalınlığında) ve %30-40 Torf/Kompost (Markette satılan adi torf değil - cocopeat dediğimiz ince hindistan cevizi torfu) ve çok az da (%5 gibi) strafor.
Bu karışım çok az ve kısa süreli su tutuyor, özellikle yazın çok sık sulamak gerekebiliyor. Dolayısıyla suyu seven bazı diğer bitkiler için uygun olmayabilir. Misal: Ilgın.

Ben önümüzdeki sene karışım oranlarını ve içeriklerini değiştirmek suretiyle tüm bitkilerimde inorganik toprağa geçmeyi planlıyorum. Şu ana kadar organik karışım veya bildiğimiz adi bahçe toprağından yarardan çok zarar gördüm.

Tanuki beğendi.
Sakaki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:29.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025