![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-06-2010
|
Sn sagol, Dün cep telefonumun aktarma kablosunu evde unutunca fotoğrafları yükleme işi bugüne kaldı kusura bakmayın. Gövdeler neredeyse bir çay bardağının iki katı kalınlığa ulaştı ama sanırım bonsai eğitimine almasaydım şu anki durumlarının da iki katı olurdu. 20140108_093722.jpg 20140108_093807.jpg Aşağıdaki adenium ise, gövdesini tamamen ortadan ikiye keserek tekrar köklendirdiğim. Diğerlerinin de kök ve gövdelerine müdahale etmiştim ama bunu nasıl kıydıysam tam ortadan ikiye kesmiştim ![]() 20140108_093835.jpg 20140108_093908.jpg 20140108_094146.jpg Hepsinin tohumdan bu hale gelmiş olması da ayrıca bir güzel duygu tabii ki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
|
Bu da yerini çok beğenmiş olacak ki çiçek vermeye çalışıyor mevsime bakmadan ![]() Untitled-1.jpg Untitled-2.jpg |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2011
|
Teşekkürler Sayın Sakaki, Çok güzel ve sağlıklı görünüyorlar. Ben de heveslendim. Bu mevsimde çiçek de açarsa o da başka bir güzellik olur. İyi çalışmalar dilerim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-08-2011
|
Sn.Sakaki. Yeni ev ve bahçe hayırlı olsun. Geniş alanda bonsai yetiştirmeninde kendine has ayrı bir zevki oluyor gerçektende. Tüm bonsaiyle ilgilenen arkadaşlarada nasip olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
Sn Sakaki ellerinize sağlık ne kadar güzel büyümüşler maşallah. Benimkiler nisan da filizlendirdim ama hala parmak kadarlar hatta daha küçük boyda olanları da var. Gübre takviyesi de yapıyorum ama durumları iyi olmasa birşey eksik anlayacağım. Öyle bir durumda yok. Sadece güneş eksikliğinden birkaç yaprak döktüler ilk çıkan yaprakları bile üzerlerindeydi. Bana bir tavsiyeniz olursa sevinirim. Gerçi Adana nın havasıyla Trakya nın havası arasında çok fark var. Bu farkta bu türlerin üzerinde çok etken oluyor. Bizde ki fazla nem boy atmalarını engelliyor olabilir mi? Çünkü kendileri malum çöl gülü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kışın gelişmemesi normal aslında, endişe etmeyin. Ben kışın içeride ve pencere kenarında bakıyorum, oda sıcaklığı 18 ila 26 derece arasında değişiyor ve bu koşullar altında yaklaşık 2-3 haftada bir çok az su veriyorum şu anda. Bolca güneş görmesine özen gösterin. Nem konusuna gelince, bilakis özellikle yazın Adana'da nem oranı neredeyse %100'ū bulur. Yani nemle ilgili bir sorun olacağını hiç düşünmüyorum. Siz çöl gülü denildiğine bakmayın, aslında anavatanı uzakdoğu yani tropik bir bitki ![]() Siz her zaman mümkün olduğunca güneş görmesine özen gösterin ![]() Başarılar dilerim size de. Eğer kafanıza takılan başka bir şey olursa elimden geldiğince cevaplamaktan memnuniyet duyarım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-06-2012
|
Çok teşekkür ederim Sn Sakaki. Sizlerin büyüyen adeniumlarınızı gördükçe açıkça imreniyorum. Bonzai uygulaması için istemiştim yetiştirmeyi sanırım benim süre sizlerden biraz daha uzun olacak. Beklemeye devam ne diyelim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İnanın ben de zamanında rahmetli İzzet Erişen'e imreniyordum aynı sizin gibi ve çok da başarısız olmuştum başlarda ama inanın sabırlı olduktan sonra bir bakıyorsunuz 1-2 sene sonra avucunuza sığmaz hale geliyorlar ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Zamanında ne zorluklar yaşadığımı bir ben bilirim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Değil... ![]() ![]() Uzakdoğuya adapte olmuş sadece... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Hatta Adeniumların anavatanı da Bodrum bile diyebilirim (çok da yanlış olmaz bendeki adeniumların geldiği kaynak bakımından) ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Öncelikle gübreyi bu mevsimde vermeyin, ilkbaharı bekleyin. "Az miktar" veya çok miktar demeyelim de şöyle diyelim: Gübre kutusundaki etikette yazan dozda seyreltme yaptığınızda kutu üzerinde yazan oranları elde edersiniz. Yani örneğin 10-10-10 NPK oranlı bir gübrenin etiketinde 20 g/100 litre yazıyorsa ve siz 10 litre suya 2 gram gübre karıştırarak seyreltirseniz, elinizde 10 litre 10-10-10 NPK gübre sıvısı olur. Ama dediğim gibi bu mevsimde uygulamayın. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Geçen sene kışın adeniumlarım ısıtmasız bir odada idi, yani soğuk sera ortamı ve neredeyse kış boyu su vermedim sayılır (tüm kış mevsimi boyunca belki 1 veya 2 kere ve çok çok az vermişimdir - toprak çok hafif nemlenecek kadar - belki buna bile gerek yoktu). Bu kış ise ısıtmalı odada kaldıkları için (yine de yaz sıcağının yanında bahar sıcağı gibi bir ortam olduğundan) yaklaşık 15-20 günde bir az miktarda (yine toprak nemlenecek kadar) verdim. Yani bulunduğu ortamın ısısına göre ayarlıyorum diyebilirim. Yemeğe tuzu tarife göre değil de göz kararı veya yemeğine göre atmak gibi birşey oluyor benimkisi ![]() Yazın su rejimini söylememe gerek yok sanırım: Bol güneş + Bol su (Tabii ki bendeki karışımın oldukça geçirgen ve çok az nem tutucu olduğunu da söylemeliyim). |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Akadama makadama diye hava da atma bu arada, güzel yurdumun daha güzel ve zengin yerel malzemeleri varken... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2010
|
Sayfanızı çok beğendim. Çöl Gül'ü zaten çok enteresan bir bitki elinizden ne kadar güzel olmuş. Geçen yıl Dubai'de tüm yollarda ger çeşidini görünce aşık olduğum bir çiçek. Gelirken birkaç dal kırıp getirdim. Oradaki bahçivan direk topraga görmersen olur demişti. Ama iki çeliğim de öldü başarılı olamadım. Ama tohum takas dan tohum talebi yaptım. Inşallah tohum alabilirsem sizin sayfanız ve deneyimlerinizden faydalanmak isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-12-2013
|
mükemmel ellerinize sağlık . böyle bakıyorum gaza geliyorum ama öldürmekten korkuyorum bu garipleri teorik'e devam etmem laızm hem de fazla bir şekilde ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama teorik çalışma konusunda bence yanlışsınız, kesinlikle tecrübe edilmesi gereken bir tür ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2009
|
Adenium bir hastalık ve bu hastalığa rahmetli Memet abim sayesinde bulaşmıştım ve rahmetlinin birkaç adenium'u bende.Bütün ağaçlarım bir yana o'nun emanetleri bir yana... Sorunumuz var birkaç gündür, bi adeniumda yaprak altlarında, yeni tomurcuklar altında, kuruyan yaprak boşluklarında pamukşekeri gibi, kolay parçalanan beyaz renkli tüycükler var.İnce uçlu bi aparatla temizliyorum ama ertesi gün yine yenilerini görüyorum.Sorun ne olabilir acaba ve tavsiyeniz nedir ? 2014_01_17__Adenium_sorun.jpg (Fotoğraf için özür, acele ile anca bunu alabildim) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
|
Sn merlict, Pamuklu bit bulaşmış sanırım. Çok üzülmeyin çünkü kurtulması aslında zor değildir. ![]() Basit bir bit ilacı veya ev yapımı ilaç işinizi görür. Ancak bitkileriniz yeterince güneş almayan, loş ve nemli bir ortamda bulunduğu sürece sorun tekrarlayacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2009
|
Teşekkürler sayın Sakaki. Malum önemli bi kişiden kalınca gözünüz gibi koruyasınız geliyor.İzmir havası şimdilerde iyi olsa da bundan birkaç hafta öncesinde bayaa sert gidiyordu.Gece sıcaklılar 1-2 derecelere düşünce, onları kaybetme korkusuyla balkondan içeri aldım.Sanırım oda ortamı onlara yaramadı ama bir süre daha bu şekilde idare etmemiz gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|