Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi turkankaragoz
Sn Sakaki ellerinize sağlık ne kadar güzel büyümüşler maşallah. Benimkiler nisan da filizlendirdim ama hala parmak kadarlar hatta daha küçük boyda olanları da var. Gübre takviyesi de yapıyorum ama durumları iyi olmasa birşey eksik anlayacağım. Öyle bir durumda yok. Sadece güneş eksikliğinden birkaç yaprak döktüler ilk çıkan yaprakları bile üzerlerindeydi. Bana bir tavsiyeniz olursa sevinirim. Gerçi Adana nın havasıyla Trakya nın havası arasında çok fark var. Bu farkta bu türlerin üzerinde çok etken oluyor. Bizde ki fazla nem boy atmalarını engelliyor olabilir mi? Çünkü kendileri malum çöl gülü.
|
Merhaba sn turkankaragoz,
Kışın gelişmemesi normal aslında, endişe etmeyin. Ben kışın içeride ve pencere kenarında bakıyorum, oda sıcaklığı 18 ila 26 derece arasında değişiyor ve bu koşullar altında yaklaşık 2-3 haftada bir çok az su veriyorum şu anda. Bolca güneş görmesine özen gösterin.
Nem konusuna gelince, bilakis özellikle yazın Adana'da nem oranı neredeyse %100'ū bulur. Yani nemle ilgili bir sorun olacağını hiç düşünmüyorum. Siz çöl gülü denildiğine bakmayın, aslında anavatanı uzakdoğu yani tropik bir bitki
Siz her zaman mümkün olduğunca güneş görmesine özen gösterin
Başarılar dilerim size de. Eğer kafanıza takılan başka bir şey olursa elimden geldiğince cevaplamaktan memnuniyet duyarım.