agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Bambu
(https)

Beğeni Düzeni12Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-08-2007, 13:40   #61
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cetecakal Mesajı Göster
Ben çiftçiyim ve moso tohumlarımı ekeceğim günü sabırsızlıkla bekliyorum...

Burası bir forum sitesi. İnsanlar burada hiç bir maddi beklenti içine girmeden kalblarinden gelen ağaç sevgisi için buradalar. Sizin bu insanlara yöneticilik taslamanız için değil. Bu insanlar kalbleri hoş ise burada buluşurlar, kimse kalbinin kırıldığı yere gitmez. Burada ağaç gibi kutsal bir varyetenin ışığı altında ağaç sevgisi için burada bulunan insanlara sizin bu şekilde fabrika patronu gibi konuşma etme hakkınız yok...
Haklısınız işte ben de tam da bundan korkuyordum.
Sanırım beni yanlış anlayıp söylemek istediklerimi anlamama gibi bir çaba sarf etmenize de anlam veremiyorum.
Siz sayın Todor'un eklediği resimleri de mi görmediniz. gördü iseniz nasıl hala ağaç gibi kutsal varyete ağaç sevgisi için burda bulunmaktan bahsedebiliyorsunuz.
Ben hala bu böyledir böyle olacaktır gibi kesin de konuşamıyorum ancak her yönü ile olaya bakmak gerek. terazinin kefesine artısını da eksisini de koymak gerek.
Ha kaldı ki o küçümsediğiniz fabrika patronları olmasa siz o bambuları ne yapardınız bilemiyorum.

saygılar.

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2007, 13:49   #62
Ağaç Dostu

ÇeteÇakal's Avatar

Giriş Tarihi: 04-02-2007
O kadar karşı çıkmayın. Çünkü örnek verdiğiniz Todor bu tohumları üretip zaten satıyor. Satmasına her hangi bir mani görmüyorum ancak bunlar olanşeyler bunu neden bu kadar öcü gibi göstermeye çalıştığınızı anlmış da değilim...Keşke her yerde üretilse de bütün ülkeye yaysak.

Fabrika patronlarına gelince ben onları küçümsemiyorum; sadece maaşallah forsunuz onlardan daha yüksek diyorum...

ÇeteÇakal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2007, 13:53   #63
Kaybettik...

praecox's Avatar

Giriş Tarihi: 12-06-2006
Galeri: 21
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cetecakal Mesajı Göster
Fabrika patronlarına gelince ben onları küçümsemiyorum; sadece maaşallah forsunuz onlardan daha yüksek diyorum...
Bu sanal alemde kimin ne olduğunu bilemezsiniz sayın cetecakal...

Ben burda fors peşinde değilim. Sadece varsa seviyeli bir karşı argümanınız deneyiminiz kaynağınız, bunu bana sunun.
Lütfen mümkünse konu dışına çıkmadan ...

praecox Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2007, 14:04   #64
Ağaç Dostu

ÇeteÇakal's Avatar

Seviyeden bahseden insan, kaç kişinin umutla beklediği bambu tohumları için hakaretlerde bulunmaz. Biz bir nebze olsun 'bu ülke için tırnak ucu kadar faydamız dokunabilir mi acaba?' dan başka hiç bir düşüncemiz yok. Yaklaşımınız onca insanın peşinde koştuğu harekete hakaretten başka bir şey değildir. Varsın bambular saldırgan olsun, varsın bütün araziyi ele geçirsin. Benim köyümün üzerinde ot bile olmayan kel tepesinde olcaksa varsın her tarafa saldırsın...

Daha öncede söylediğim gibi burası bir forum sitesi. Kimse size birşeyler sunmak zorunda değil. Herkes istediğini paylaşır ve ya paylaşmaz. Her yazan kişi de bu işin uzmanı olacak diye bir şey yok. Mine Hanım'ın imzasını okursanız anlarsınız..

Eski 20-08-2007, 14:07   #65
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 30-07-2006
Galeri: 29
Sevgili Cetecakal, satılmasına üretilmesine karşı değiliz. Sadece doğru yerde, doğru şekilde yapalım diyoruz. Bu, ipin ucu kolayca kaçabilecek bir konu ve geri dönüşü çok zor. Bundan bir süre sonra Karadeniz'deki , Marmara'daki Ege'deki ormanların bambu ormanına dönüşme riski var, diyoruz. İnsanlara çay yerine bambu ekin demeden önce emin olalım, ondan sonra önerelim diyoruz.

Geri dönüşü olmayacak bir duruma düşmeden önce iyice düşünüp, gerekli araştırmaları yapmak daha doğru bir hareket değil mi ki. Bambunun kullanım alanları ile ilgili başlığı açtık, üretim ile ilgili teorik, pratik bilgilerimizi paylaştık. Erezyona karşı mücadelede kullanalım dedik, çoraklaşmış yerleri yeşertmede kullanalım dedik, bunlarda hepimiz hem fikiriz. Ama yeşil olan bir yere bambu dikelim deyince, bin düşünüp bir hareket etmek lazım.

Kaygımız budur. İlk günden beri dile getirdiğim de budur.

Todor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2007, 14:12   #66
Ağaç Dostu

ÇeteÇakal's Avatar

Sevgili Todor;
Hakırışım bambuculara yapılan hakaret içindir. Bahsettiğiniz konularda her zaman aynı fikirde oldum. Dikkat edilmesi gerektiğini düşünenlerdenim. ama hakaret edilmesi gerektiğini düşünenlerden değil....

Eski 20-08-2007, 14:34   #67
Ağaç Dostu

heDera's Avatar

Giriş Tarihi: 21-02-2007
Sanıyorum herkes istediğini anlayıp birbirlerinin kalbini kırıyorlar yayılıcı bambular tehlikeli demek kimse dikmesin aman sonumuz olur demiyor.

Sadece doğru yerde doğru alana dikilsin deniyor.

Herkes bildiğini paylaşıyor yarından sonra ola ki çiftçi arkadaşımızın biri internette ararken bambuyu sitede okudu ve dikti belki yıllardır domates diktiği tarla belki de kavun, karpuz diktiği tarla çifçimiz bambunun telikeli yanlarını da bilmeden mi eksin?

Bugün eczaneden aldığımız ilacın, hapın bile prospektüsü'nü okumadan kullanmıyoruz zaten okuyun diye uyarı var çünkü yan etkileri olabilir derdimize derman dediğimizin bile düşünün (haşa düşünmüyorsunuz demiyorum) ama artılarının yanında eksilerinide konuşmalı.

Bambu tohumunu alıp istediğimiz yere saçamayız. Sonra ben eksi yanlarını biliyordum ama sizinle paylaşmadım demek daha mı doğru? Lütfen yazılanları yanlış anlamadan ve olumlu, olumsuz yönleriyle inceleyelim daha fazla polemik yaratmayalım yazılarda art niyet aramayalım. Bir arkadaşımız bildiklerini paylaştı diye konuyu buralara taşımamızın bize faydası da yok

heDera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2007, 14:40   #68
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Hakaret içeren mesajların linkini verir misiniz?

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-08-2007, 14:46   #69
Ağaç Dostu

ÇeteÇakal's Avatar

Burada sevgili memet. 59. mesaj.

http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=5446&page=2

Eski 20-08-2007, 15:05   #70

memet's Avatar

Çeteçakal, bambuya özel bir ilginiz olabilir. ekip, dikip yetiştirmeyi de isteyebilirsiniz.

Bu başkalarının konunun değişik yönlerini görmelerine anlatmalarına engel değil.
Söz gelimi tütün ekimi geçim kapısı ama, Sigara kansorejen. Köylülerin geçimi olan bir ürün sağlık açısından ölümcül. Sigara karşıtı kampanya yapılmasın mı?

Aynı tepkiyi, bambu konusunu farklı açılardan yorumlayanlara, Bush benzetmesi yapan arkadaşa neden vermediğinizi merak ediyorum.
Verdiğiniz linkteki hakaret içeren yeri göremedim.

Eski 20-08-2007, 15:19   #71
Ağaç Dostu

ÇeteÇakal's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet Mesajı Göster
Bu başkalarının konunun değişik yönlerini görmelerine anlatmalarına engel değil.
Sevgili Memet;
Ben böyle bir şey söylemedim tam tersine destekledim. 60. mesajda sorunuzun ve tüm yazılanlarda da aklınızdaki soruların cevaplarını bulabilirisniz...

Eski 20-08-2007, 15:24   #72
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2004
Galeri: 88
Alıntı:
Ben böyle bir şey söylemedim tam tersine destekledim.
Bizim de baştan beri yapmaya çalıştığımız aynı şey. Aynı fikirde olduğumuza göre bu tartışmayı kapatabiliriz.

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2007, 13:03   #73
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-08-2007
Bu başlıkta herşey görünüyor

Bu başlıkta herşey görünüyor. Nerede olduğumu anladım. Kadın halimle şaştım kaldım.

Yeni bir polemiğe neden olmamak için ayrıntıya girmeyeceğim.
Özel nedenlerle artık bu ortamda bulunmak istemiyorum.

Lütfen üyeliğimin iptal edilmesini ve tanıtım mesajımın silinmesini sayın yöneticilerden rica ediyorum.

saygılarımla,

kalinka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2007, 13:22   #74
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 11-08-2006
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kalinka Mesajı Göster
Bu başlıkta herşey görünüyor. Nerede olduğumu anladım. Kadın halimle şaştım kaldım.

Yeni bir polemiğe neden olmamak için ayrıntıya girmeyeceğim.
Özel nedenlerle artık bu ortamda bulunmak istemiyorum.

Lütfen üyeliğimin iptal edilmesini ve tanıtım mesajımın silinmesini sayın yöneticilerden rica ediyorum.

saygılarımla,

1 günde iyi çözmüşünüz. Forumları bu şekilde provake etmek iyi bir şey değil.

mirsat Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2007, 13:48   #75
Ağaç Dostu

Mesajlarınızı kendiniz silebilirsiniz.

Eski 21-08-2007, 19:59   #76
-

Giriş Tarihi: 26-09-2005
Galeri: 18
Bu forumun sorunu bu zaten. Hiç kimsenin kendi fikri yok hep başkalarının fikrini kullanıyor zannediliyor.

Üyeliğinin iptalini istemiş ve bir daha yazmıyacak birine yetiştirme yapmanın nedeni ne ?

Bu tartışmanın kapanma zamanının geldiğini düşünüyorum. Bambu konusu bambudan başka tartışmaların yapıldığı yer haline geldi. İstenirse polemik başlığı açılıp bu tartışmalara orada devam edelim ama lütfen bu başlıklarda sadece bambu konuşalım. Sayın moderatör lütfen duruma el koyun.
Bundan sonra tartışma yaratacak mesajlar silinsin bizde bilgimiz dahilinde bambu konuşalım.

Saygılar

noreks Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2007, 20:08   #77

memet's Avatar

Lütfen, başlıkta daha fazla tartışmayalım diyerek, tartışmayı uzatan mesajlar yazmadan önce, Bu mesajı tekrar okuyun. Bambu bilgilerinin paylaşılacağı bir başlıkta, mesajlarınızda diğerlerini kışkırtıcı üsluplara dikkat etmelisiniz.

Eski 22-08-2007, 23:23   #78
Ağaç Dostu

heDera's Avatar

Herdemyeşil çalılardır. Bu özel, çabuk büyüyen, zarif, yaprak dökmeyen bitkiler çok değişik örüntüler, büyüme karakterleri ve peyzaj kullanımı sunarlar. Yerkürenin hemen her yerinde yaygın ve doğal olarak yetişen Bambular pekçok cinsi kapsarlar. Özellikle uzak doğuda olmak üzere, besin kaynağı, inşaat, mobilya, dekorasyon, giyim ve pekçok konuda değerlendirilme imkanı bulurlar.

Bambular pekçoğumuzun bildiği sert ve dik saplarıyla bahçelere tropik veya oryantal bir hava katarlar. Farklı farklı olan bitki, yaprak ve büyüme karakterleri onlara çok değişik kullanım alanları sağlar.

Yüzlerce türünden bazısı 25 m. yi aşan boylarıyla dev bitkilerken, bazıları da çayır olarak kabul edilirler. Bazı uzun, dar yapraklı Bambular fiskiye görünümü ve yumuşak bir örüntü kazandırırken, bazıları da birbirinden ayrı dikey özellikleri ile farklı bir görsel etki bırakırlar. Bu bitkiler uzayan ya da kümeleşen kök sistemleri ile yayılırlar. Bazı çeşitler geniş alanlarda hızla yayılır ve kontrol edilmediklerinde istenmeyen alanları da istila edebilirler. Geniş alanlarda kümeler halinde ve kenarlarda etkileyici olurlar. Arsız ve yalıcı Bambular en az 45 cm. derinlikte yeraltı bariyerleri ile durdurulabilir. Bu yöntem özellikle küçük bahçelerde çok yararlı olur. Bütün Bambular kaplarda yetişebilir ve teras ve avlulara zerafet katmak ya da portatif görüntüler oluşturmak için kullanılabilir.

Bambular yeterli nem olduğu sürece her tür toprakta yetişirler. Kuraklığa dayanıklı olmalarına rağmen bu durumda yaprakları kurur ve görüntüleri bozulur. bol güneş ya da hafif gölge kısımlara ve mümkünse su kenarlarına dikin. Yaşlı Bambuların ilkbaharda dipten kesilmeleri gerekir.

Kaynak
Dr.Gürkan Ceylan
Dış mekan süs bitkileri ve peyjazda kullanımları
Flora yayınları.

Eski 23-08-2007, 00:47   #79
-

kusura bakmayın övüyor musunuz yoksa yeriyor musunuz ?

Düzenleyen noreks : 23-08-2007 saat 00:48 Neden: typo hatası
Eski 23-08-2007, 07:05   #80
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi heDera Mesajı Göster
Herdemyeşil çalılardır.

Arsız ve yalıcı Bambular en az 45 cm. derinlikte yeraltı bariyerleri ile durdurulabilir.
Herhalde yazar görünüm olarak çalı formunda olduğunu kast etmiş. Çünkü bambular otsu bitkilerdir.

Moso gibi kök derinliği 90 - 100 cm olan türleri ise 45 cm derinliğindeki barierle durdurmak pek mümkün değildir.

Eski 23-08-2007, 09:28   #81
Ağaç Dostu

heDera's Avatar

Haklısın todor, bende süs bitkilerinin üretimiyle ilgilendiğim için peyzajdaki kullanımını yazmak istemiştim. Sayın noreks ne övüyorum ne de yeriyorum.Konumuza dönüyorum

Eski 31-08-2007, 15:22   #82
Yeni Üye

ali boztepe's Avatar

Giriş Tarihi: 17-06-2006
Bambu hakknda...

Arkadaşlar merhaba, Bursa Correfour magazası içersinde, hemen giriş kısmında yetiştirildiğini gördüğüm Bambulardan mağaza müdüründen binbir rica ile iki adet bambu fidan aldım.İnanın almak için iki yıl uğraştım.Epey araştırmalarıma rağmen bulamamış Carrofour'da görünce gözlerim parlamış ve almak için binbir rica istek ile sonunda ele geçirmiştim.Ayrıca aldığım Bambunun hangi cins Bambu olduğunu da bilmiyorum,bilgilendirirseniz mutlu olur teşekkürlerimi sunarım efendim.
Buradan ayrıca Bursa Carrofoura müdürüne teşekkürlerimi iletiyorum.
Arkadaşlar,Forumda Bambu hakkında o kadar tehlikel konuştunuz ki,ben adeta korktum!
Ben Karadenizliyim.
Arazime götürüp,daha çok süs bitkisi olarak veya farklı bir bitki türü olarak yetiştirmek istemiştim,çünkü dünyada yetişen farklı tüm yeşile karşı müthiş bir ilgim var.
Ancak tekrar belirtmeliyim ki,sizler böyle bilgiler verince bizim Fındık bahçeleri elden gidecek diye, samimi olarak belirtmeliyim ki korktum!
Şimdi soruyorum:
Ben Bambuyu karadenize veya herhangi bir bölgemize götürmiyeyim mi?
Dere yataklarına dikmeyi veya sele karşı bir perde engel oluşturmayı düşünmüştüm,yararı olurmu? Yoksa ordaki tüm bitkileri yok eder mi?
Ayrıca bir ricam daha olacak: Sekoya ağacı karadeniz ikliminde yetişirmi?
Saygılarımla.

ali boztepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-08-2007, 15:43   #83
Ağaç Dostu

Resim yükleme şansınız varsa aldığınız bambuları görmek isteriz. Dere yatağına derken suyun içine **** senenin belirli bir kısmı su altında kalan alanlara mı dikmeyi planlıyorsunuz.

Yeterli özen gösterildikten sonra, bambunun herhangi bir coğrafyada yetiştirilmesi, doğada probleme yol açmayacaktır.

Eski 07-09-2007, 21:55   #84
Yeni Üye

ali boztepe's Avatar

Elde etmiş olduğum BAMBU Moso Bambusu'mu değilmi...

Sayın Todor bey, daha önce Carrofur'dan Bambu aldığımı belirtmiş,dolayısyla da sitede Bambu hakkında dikkatli olunması yönünde uyarıcı yazıları görünce de telaşlandığımı belirtmem üzerine bilgi vermek ve yararlanmamızı sağlamak üzere resim göndermemizi belirtmiştiniz.
Sayın Todor bey, resimleri gönderiyorum,farklı çekimlerle...Aynı zamanda geçen sene Antalya da tatilde iken, Antalya botanik parkından Ağaçtan gizlice sıkıntılı bir şekilde almış olduğum,ancak Afrika veya Asya kökenli endemik bir ağaç türü olarak bilgilendirildiğim,kısacası adını bilmediğim tohumlardan yetiştirdiğim fidanların resminide gönderiyorum.
Acaba bu türün ne olduğu hakkında bilginiz veya bilgisi olan varsa bilgilendirirse memnun olur,teşekkür ve saygılarımı sunarım efendim.
Saygı ve hürmetlerimle.

Eklenen Resimler

Eski 08-09-2007, 00:51   #85
-

Zaten problem burada luzumsuz bir şekilde panik ortamı yaratıldı.

Elinizden kaçarsa memleket elden gider ortamı...

Hiç bir bitki - bu forum da olanlar için konuşuyorum - ekildikten sonra kontrolsuz bir şekilde çoğalamaz. Nedenide gayet basittir bilmediğmiz konularda önce araştırır sonra uygularız.

Sn Todor "malesef" bu başlığı bu amaçla açmamıştır umarım .

Bu konuyu durduracak ve her türlü girişimi de önleyecek duruma geldi

Korka korka bambu tohumu ekiyoruz. Acaba bahçemdeki bambu ya da balkonumdaki bambu memleketi ele geçirirmi korkusu hepimizi sardı.

Bu topiki artık sadece her bir bambunun özelliklerini yazarak kapatmayı teklif ediyorum.

Eğer her bir tür bambunun yayılma özelliklerini biliyorsanız ayrıntılı olarak yazın.

Bilmiyorsanız yazmayın

Eski 08-09-2007, 19:28   #86
Yeni Üye

ali boztepe's Avatar

Sayın arkadaşlar,resimde görülen BAMBU,Moso Bambusu'mudur?
Ayrıca hangi tür Bambular daha değerlidir veya ekonomiktir.Bilgilendirirseniz çok mutlu olacağımı belirtir saygılar sunarım efendim.

Eski 08-09-2007, 23:07   #87
Ağaç Dostu

Selahattin Yılmaz's Avatar

Giriş Tarihi: 16-05-2006
Galeri: 15
Bu bambunun moso bambu olduğunu düşünmüyorum...

Selahattin Yılmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2007, 00:23   #88
Ağaç Dostu

Resimde görülen Aurea bamboo. Diğer bitki için ilgili başlıkta sorunuz.

Başlık tam olarak amacına ulaşmış, her tarafa bambu dikilmesi öneren bizlerin kafasında soru işareti uyandırmayı başarabilmiştir. Ve lütfen insanların ne yazacaklarını ne yazmayacaklarını belirtmeyin sevgili Noreks. Eğer size yanlış gelen hususlar varsa bunları tartışalım ama, yazmayın gibi emir kipi ile biten cümlelerle konuşmaya devam etmeyelim.

Eski 10-09-2007, 21:26   #89
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-06-2007
Sayın arkadaşlar,resimde görülen BAMBU,Moso Bambusu'mudur?

Sanırım temel yanılgı bambuyu tanımadan, hemen onu ekonomik bir değer olarak görmek.
Daha önceleri de şinsilla, devekuşu, pawlovniya (yazım hataları olabilir) gibi bir çok yeni türe önünü sonunu bilmeden girilmiş ve hüsrana uğranılmıştı.
Eğer bambunun kamışından vs yararlanmakla çok fazla ekonomik değer kazanılsa bunun en çok doğal ortamında yetiştiği yerdeki kişilere yararı olması gerekirdi.
Ben tüm şeylerde olduğu gibi bu konunun da fazla abartılmamasını ancak bu güzel bitkiyi tanımaktan da vazgeçilmemesini öneriyorum.

Besenkar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2007, 10:19   #90
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-12-2006
Sn Ali Boztepe , gönderdiğiniz 1. fotoğraftaki Fatshedera (Fatsia + Hedera melezi) bitkisine benzettim. Bu konuda internette araştırma yapar mısınız?

sukranayalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025