![]() |
|
![]() |
#271 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-01-2012
|
bambu tohumunu aldım ve 20 günde çimlenme başladı kaloriferin üstündeki camın pervazına koydum güneş ışığı alıyor ancak direk almamaı için üzerine yapraklar vs koydum. saksının üzerine streç film ile kapğattım ****** yeteri kadar delikler açtım hiç gübre kullanmadım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-05-2011
|
Artık Bamboları ayırma zamanı geldi deyip ayrı ayrı kaplara yerleştirdim. her nekadar yeni filizler beklediğim kalınlıkta olmasa dahi, baş parmak kalınlığında çıkmaya başladılar, sanırım bir kaç sene daha beklemek zorunda kalıcam 8-10cm kalınlığında çıkmasını. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 |
Yeni Üye
|
Mekan çok güzelmişşş. Maşallah diyelim nazarımız değmesin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Yeni Üye
|
merhaba ben bambuları tohum olarak dikeli 3 hafta oldu. şimdi işaret parmağı uzunluğa geldiler .ne kadar süre de sizinkiler kadar uzar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Ağaçsever
|
Ben yaklaşık 5 Senedir bu bambo ile uğraşıyorum. ve bu halle ancak getirebildim, toprak seçimi çok iy olmalı bence. hangi cins Bambu sizdeki ? bunla moso cinsinden, çok zahmetli büyütmesi, Mutlaka korumalısınız Bambularıi yani açık havada boş bırakmayın, Hayvanlar yiyebilir, hatta köpekler dahi, başımdan geçti, ondan biliyorum. kontrollü büyütürseniz 2-3 senede ana filizden çoğalmaları elde edebilirsiniz, bu bende gördükleriniz tek bir tohumdan çıkmadır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Ağaçsever
|
Çin Üzümü
Buda çinden almış olduğum bir üzüm çubuğu, galiba filizlenmeye başladı, büyüdüğünde diğer fotorafdaki gibi olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Yeni Üye
|
aliexpress ten mi aldınız |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Yeni Üye
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Ağaçsever
|
Evet Aliexpress'den aldım üzümü, Bamboyu almanyadan almıştım tohum olarak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
şimdide sıra bunda Wholesale Product Snapshot Product name is Smile Creeping Forward,50 Pcs Fruit Seeds Bonsai Orange Seeds China (Quanzhou) Orange Tree Seeds Climbing Plants |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Ağaçsever
|
Çok güzel, bunu saksı halinde yetiştirebilirseniz çok iyi değerlendirebilirsiniz. bende denemek için bu ikisini sipariş verdim Wholesale Product Snapshot Product name is Mix minimum $5 Mix $5 original package 40 pieces/bag fruit passion fruit seeds, rare garden bonsai plum fruit seeds Wholesale Product Snapshot Product name is 20 WHITE DRAGON FRUIT (Pitaya / Pitahaya / Strawberry Pear) Hylocereus Undatus Cactus Seeds |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
Yeni Üye
|
inaşllah bir hafta oldu çıkarsa görüntüleri yayınlarım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
abi ne oldu aldıklarını diktin mi sonuç ne |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Ağaçsever
|
Pazartesi kargo'dan teslim aldım, tohumları suda 1 gün bekletikden sonra kaplara koyup Tohum ısıtıcısının ( Tohum ve Kök Isıtıcısı Fab 4 Fiyatı Özellikleri ) üzerine koydum, sanırım 2-3 hafta sonra ilk sonuçları alırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-12-2015
|
Alıntı:
İkinci merak ettiğim ve sürekli adını duyduğum yenilebilir filiz. Bu filiz bambunun neresi olduğunu öğrenmek istiyorum. Tohum mu yoksa kök kısmında bulunan filize benzer toprak altındaki kısım mı? Teşekkür ederim. Emeklerinize sağlık. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-06-2007
|
bu bambu çinsinden ney yapılıyordu değilmi yoksa hatay tarafında yetişen bambu dan mı yapılıyordu bilemedim., |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-02-2007
|
Ege.Akdeniz bölgelerinde yetişen kargı diye adlandırılanlardan ney yapılıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Ağaçsever
|
Foto Ekleme
Uzun zaman oldu Fotoğraf eklemedim. şuan 1 Tohudan elde ettiğim fidan sayısı 50 geçti, bahçenin bir çok yerlerine ektim, bu sene topraktan ilk çıkanlar, yaklaşık 2cm kalınlığında. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Ağaçsever
|
3 Metreyi aştı Nİhayet ....... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 |
Ağaçsever
|
Son Hali
Artık yavaş yavaş kendine gelmeye başladılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-05-2016
|
Sn fenerium, bambu ormanınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-12-2007
|
Moso Bambu Çeliği.
Merhaba sayın bambu severler, Amsterdam'da çiçek pazarında gördüğüm moso bambu diye satılan bu ürünü aldım. Kırmızı taraf 3 parmak üzerine kadar toprağa dikilecekmiş. Umarım sevgili Hollandalılar bana şaka yapmamıştır.; ![]() ![]() ![]() Ya tutarsa ![]() ![]() Güzel günler dilerim. Düzenleyen Tolga Özmeral : 20-09-2016 saat 13:19 Neden: İmla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-10-2016
|
valla çok güzel ağaçlarmış, bende almak istiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-12-2014
|
benim tohumlarda dün geldi çimlendirmeye çalışıyorum bakalım 15 20 güne çimlenir sanırım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#295 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-08-2013
|
Ankarada yaşıyorum. Moso bambu fidanı veya tohumunu nerede bulabilirim. Ya da diğer şehirlerde olup kargoyla gönderebilecek olan var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
bambuyu hangi amaç için dikip kullanmak istiyorsanız o na göre türünü seçiniz. arundo donax türü ortalama 5 mt büyüyen tür. Phyllostachys türü. daha ince gövdeli ve sert. saksı çiçeklerini ayakta tutmak için kazık olarak kullanılabilir. yayılmacı türlerdir ilerledikçe arkada enkaz bırakarak ilerlerler. köklenmesi gayet kolaydır. alıntıda ki gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Ağaçsever
|
Uzun Zamandan Sonra yine bir kaç Fotoğraf Paylaşmak istedim. artık 5*6 Metreye yaklaştılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-08-2013
|
Alıntı:
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#299 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-04-2015
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2012
|
Bunlar da benim bambularım. İnterntten fidanını satın almıştım. 5. yılında 3,5 m boya ulaştılar. Geçen yıl 2,5 m olmuşlardı. daha önceki yıl 2m idiler.Her yıl çıkanlar bir önceki yıldan daha uzun oluyorlar. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|