![]() |
|
![]() |
#181 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-09-2008
|
cok tessekuler Todor Bey |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-06-2007
|
Sayın Cohn
Mesajınızı biraz geç gördüm, kusura bakmayın.Bende yaklaşık on çeşit kadar bambu türü var ve hepsi de Türkiye'nin çok soğuk bölgeleri hariç diğer bölgelerine uyum sağlıyor. İstediğiniz zaman gelip hem bambuları hem de gelişimlerini görebilirsiniz. Ancak önceden besenkar@hotmail.com adresine bilgi verin lütfen.selamlar Düzenleyen Besenkar : 30-11-2008 saat 23:35 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-11-2008
|
Selamlar-arkadaşlar ben karadeniz karabüktenim,bambu yetiştirmek istiyorum,hem inşaat için hemde mobilya için-konuya geç ktıldığım için bana yardımcı olun lütfen,aranıza katılmak istiyorum,tohum nerden nasıl alırım,geçmi kaldım?İlgi gösterdiğim bambu türü phyllostachys bambusoides,acaba bu tür karabük yenicede yetişirmi,yetişmezse ne gibi alternatif türü kullanabilirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
|
Karabük'ün iklimini bilmiyorum. Fakat Phyllostachys bambusoides (japon kerestelik bambusu) -15 dereceye kadar dayanabilir. Ortalama 15 m boy yapabilir. Yerini sever ise, boyu 24 m'ye kadar çıkabilir. 10 -12 cm kadar çap yapar. İklime göre sıralanmış, kerestelik türleri aşağıdaki başlıkta bulabilirsiniz. Özelliklerine göre bambular |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Yeni Üye
|
Selamlar-karabük /yenice iklimi tipik karadeniz iklimi.özellikle yenice ilçesi ormanları dünyanın sayılı ormanlarından ve bir özelliği daha çok tür ağaç ve çalı dar alanlarda yetişiyor.Dayımın bahçesinde muz ağacı bile var,hatta meyve vermişler bile ve sürgünleri dahi var,tahminime göre,muz ağacı yetişir meyve ve sürgün verirse iklimi sevmiş ve buna göre bambu'da yetişir herhalde.Todor bey,acaba tanıdıklarınızdan bambu ziraatına başlıyan oldumu,ben takip edebildiğim kadrıyla tohum siparişine yeltenenler çok olmuş ama hiç neticeleri okuyamadım,belki ben o bölümleri atladım.Bildiğiniz kargo ile tohum sipariş verecek sabit bi adres varmı acaba. ![]() ![]() Düzenleyen Todor : 27-11-2008 saat 15:20 Neden: renkli ve kalın metin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Ağaç Dostu
|
Netice olmamasının sebebi, netice alınamaması. Tohum sipariş eden arkadaşlar, ya tohumları ekim aşamasında çürüttü, ya da benim gibi, çimlendirdikten sonra öldürdü. Eğer yaşadığını bölgede, muz agacı yetişiyor ise, hiç düşünmeden tropik, küme bambulardan yetiştirmenizi öneriririm. Bambusa'lar ve Dandrecalamus'lar sizin için ideal. Yayılıcı bambulara göre çok daha çabuk sonuç alırsınız. Site öneremiyorum. Çünkü ben kendim tropikal türleri e-buy'dan aldım, onlarda pek çimlenmedi. Gerçi henüz bekliyorum ama şimdiye kadar çimlenmesi gerekirdi. Bu arada, mesajın tümünün renkli ve kalın yazılması forum kurallarına aykırı. Mesajınızı düzelttim. Forum kurallarını okursanız seviniriz. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Yeni Üye
|
Teşekkür ederim.Babam almanyada kalıyor,en iyisi ozaman almanyadan tohum veya hazır yetiştirilmiş bambular istemek olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2009
|
Selamlar Bambu Grubu; Adana da yol kenarına yeşillik amacıyla dikilmiş bir bambu kümesi gördüm.Safiris rumuzlu üyemizin resimlediği türlerden latince adı aureosulcata spectabilis olan tür olduğunu zannediyorum. Köklü iki sürgünü Boluya getirerek evde saksıya diktim.Maalesef kurudular,tekrar köklü sürgün getireceğim.Aynı sonla karşılaşmamak için bilgi birikimleriniz ve deneyimlerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.Saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Ağaç Dostu
|
Söküm sırasında, mümkün olduğunca rizomu ve kökleri parçalamadan çıkarmaya çalışın. Şu an söküm için uygun mevsim. Öünkü hava serin ve rutubet yüksek. Gene de bitkinin su kaybını önlemek için bir miktar budama yapmanız gerekebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-01-2010
|
![]() Selam arkadaşlar foruma yeni üye oldum çalışmalarınızı ilgi ve heyecanla izliyorum çalışmalarınızda başarılar dilerim. Yalnız bambu başlığı altında ki konunun yaklaşık bir yıldır devam etmediğini görüyorum en son Sayın todorun 22-3-2009 tarihli 384 387 nolu mesajı ile sona mı erdi yoksa başka başlık altında mı devam ediyor bu konuda bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Ağaçsever
|
![]() Sayın todor yazılarınızdan anladığım kadarıyla bu konuda oldukça deneyim sahibisiniz .Bilgi ve deneyimlerinizden faydalanmak isterim özelden size nasıl ulaşırım **** siz bana selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Ağaç Dostu
|
Paylaşımlar forumda yapıyoruz ki, herkes istifade etsin, yazılanlar kalıcı olsun. Siz sormak istediklerinizi uygun başlıklar altında sorarsanız, hepimiz bilgimiz yettiğince ve dilimiz döndüğünce cevaplamaya çalışırız. Bunun dışında, forumdan özel mesaj atabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaçsever
|
Sayın todor istanbulda üzüm bağları,meyva bahçeleri için telli terbiye sistemleri üretiyorum tekirdağ şarköyde 800 m rakımlı kullanılmayan arazim var bu bölgede bambu yetiştirebilirmiyim marmara iklimine uygun bir bitkimidir yardımcı olursanız sevinirim selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Ağaç Dostu
|
Evet, soğuk iklime dayanıklı türler vardır. Pseudosasa japonica, Phyllostachy aurea, Phyllostachy edulis, Phyllostachy nigra en kolay bulabilceğiniz türler. Aşağıdaki başlıklardan gerekli bazı bilgilere ulaşabilirsiniz. Diğer başlıklarıda okumanızı öneririm. Özelliklerine göre bambular Phyllostachys aureosulcata aureocoulis (Pekin Bambusu) Moso Bambu (Phyllostachys pubescens) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#196 |
Ağaçsever
|
Bambu
Sayın todor ilginize verdiğiniz bilgiye teşekkür ederim selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-04-2010
|
*** arkadaşlar bambudan bahsediyosunuz sanırım ben rizeliyim bizim evin arkasında uçsuz bucaksız bambu ağaçlığı var biz önemsemedik yayıldıkça yayıldı korkudan içine giremiyodum geçenlerde içerisine girdim harika bi manzara gerçekten kendimi amazonlarda hissettim bi an ama çok yayılan bi birki olduğundan bizim buralarda önemsenmedi hala yayılıyor ilgilenenlere duyrulur |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-08-2010
|
Alıntı:
Selam todor kardeş bende bu işin ticaretini yapmak istiyorum yapacağım yer ordu korgan ilçesi rakımı 700 kış sert geçiyor ama - 10 görmez bol yağış alan bir yer yemyeşil her taraf fındık bahçesi ve ormanlık her ağaç yetişiyor burada yapmakistiyorum ama laminat parke ve bahçe süsü olarak ticaretini yapmak istiyorum bana hangi türü önerirsin ve tohumunu nasıl temin ederim şimdiden teşekkkürler yardımcı olursanız çok sevinirim |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 |
Ağaç Dostu
|
Hoş geldiniz d.güzeldemirci. İlk olarak Forum kurallarını okuyun. İmla kurallarına riayet edin ve forumun diğer üyelerine hitap ederken, adam, kardeş gibi sıfatlar kullanmayın. Sormuş olduğunuz soruların cevapları forumda mevcut. Eğer önceki yazılanları dikkatlice okursanız hem sormuş olduklarınıza hem soracaklarınıza cevap bulacaksınız. Tekrar hoş geldiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-05-2007
|
Alıntı:
Uzun süredir sayfaya uğramamıştım. Bu bambu sevdası bende bitmeyecek sizleri bilemem. Şu anda tohumdan ürettiklerim sınırlı sayıda bile olsalar öyle güzeller ki. İsimlerini bile telafuzda zorlandığım bu minikleri seviyorum. Bahara köklerini ayırıp çoğaltmayı planlıyorum. Kontrol ettim kaplarını sarmış kökler. Todor ne dersin şubat mart ayları uygunmu işlem için. Not: Yukarıdaki mesajınızı birazcık sert bulduğumu belirtmek isterim. Sizi çok iyi tanıyorum iyi niyetinden şüphem yok. Sakın yanlış anlaşılmasın. Saygılar herkese. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Ağaç Dostu
|
Mart ayı uygundur. Fakat nisan mayısa sarkmayın. Tam sürgün zamanı çünkü. Bir önceki mesajımın sert olduğuna inanmıyorum. Bana kardeş, Sayın Besenkar'a ise adam diye hitap edilmesi hoş olmamış. O zaman yönetici olduğum için uyarma gereği görmüşüm. Üstelik iki kere hoş geldiniz demişim. Bilirsiniz, bunlar standart karşılama ve yönlendirme mesajları. Zaten üye de ağustostan beri uğramamış. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Todor! Tecrübeni paylaştığın için. Sağolasın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-02-2011
|
bambu konusunda
bambu ağacının temini, fidan temini, tohum temini konusunda bana bilgi verecek arkadaşlardan bilgi bekliyorum, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Önce isterseniz kendinizi tanıtın olmazmı? Sonrada formun kurallarını bir güzel okuyunki AĞAÇLAR NET ailesini tanıyın derim. Bizde pek bilgi beklenmez paylaşılır. ![]() ![]() Kolay Gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-02-2011
|
bambu edirne de yetişirmi elinizde bambu fidesi varmı varsa fiyatı nedir nekadar zamanda kaç metre boya ulaşır |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Mesajınızı yeni gördüm. Sakın ilgilenenler olmadı diye düşünmeyin. Koşturmaktan ancak vakit bulabiliyoruz. Sizden ricam sadece bambu prejesini değil diğer sayfalarıda bir zahmet inceleyin olurmu? Eminim bir çok aradığınızı bulacaksınız. Unutmadan hepimizin kendimizi küçük bilgilerle tanıttığımız bir sayfamız var bir uğrarsanız sizi daha iyi tanımış oluruz olmazmı? Kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-03-2011
|
-------------------- Düzenleyen m_aslan_d : 20-06-2012 saat 10:19 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2011
|
Bende Karabük/Yenice de yaşıyorum.. Burası porsuk ağacının bile yetiştiği yer. Araziyi adam diksen büyür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2011
|
imkanı olan varsa bir ortak sipariş organize edelim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|