agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Bambu
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-05-2012, 13:26   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-06-2011
Şehir: Yurt dışı
Mesajlar: 282
Buradaki konulardan bazılarını okuyunca bazı arkadaşlar bambunun sebze olarak tüketildiğini yazmışlar ama nasıl toplanıp pişirildiğini yazan olmamış. Siz bambu severlere küçük bir katkım olsun diye dün gidip bambu toplayıp pişirip fotoğrafladım. Umarım faydası olur.

Aslında toplama mevsimi bir ay önce benim topladıklarım biraz zamanını geçkin o yüzden anca iki tane bulabildim. Bambu toplamada birinci kural ne kadar küçükse o kadar iyi kuralıdır. Bu küçüklük filizin toprak üzerine ne kadar çıktığı ile alakalı toprak altındaki kısım büyük olursa daha büyük sebzeniz olur.

Bambu ormanında yürürken ayağınızın altında filiz ucunu hissediyorsunuz en iyileri işte o henüz kafasını topraktan çıkarmamış olanlar. Büyürse ne olur sorusuna japonlar lezzetsiz olur diyorlar ama bence hücreler bir birinden ayrıldığından tencereye sığdırmak sorun oluyor.

Name:  Bambu_01.jpg
Views: 1322
Size:  48.5 KB

Resimde toplanması gereken boyutunu görebiliyorsunuz. Burada görünen sarı yapraklar bu bambunun çürümüş olduğunu belirtiyor böyle filiz görürseniz boşa kazmayın. Zaten çürük olanlar tekmelediğinizde hareket ediyorlar kolay anlaşılıyor.

Name:  Bambu_03.jpg
Views: 3288
Size:  71.7 KB

Son olarak bambu ormanı resmi ile toplama konusunu kapatıp pişirmeye geçelim. Bu bambuların türünü biliyorum belki resimlerden türünü anlayan çıkar.

Filizi sökmek için bir tür kazma kullanılıyor. Çevresi kazılıp genişletiliyor. Filizin çıkış yönün aksini biraz fazla kazıp boşluk oluşturursanız kolay sökülüyor. Eğer kazmanız yoksa benim tekniği uygulayabilirsiniz. Bir dal parçası ile önünü boşaltıyorum sonra uc kısmından iki elimle birden asılınca sökülüyor.

Name:  Bambu_02.jpg
Views: 1265
Size:  67.0 KB

Resimde sökülmüş halini görüyorsunuz. Baya büyük bir filiz çıkıyor. Resimdeki filiz sizi yanıltmasın boyut olarak sorun yok ama uc kısmındaki yaprakların uzunluğu vaktinin geçtiğinin göstergesi.


Pişirme kısmına mutfak bölümünde devam ediyoruz.
http://www.agaclar.net/forum/sebze-yemekleri/27567.htm

suplilumas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024