25-05-2012, 13:26 | #1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2011
Şehir: Yurt dışı
Mesajlar: 282
|
Buradaki konulardan bazılarını okuyunca bazı arkadaşlar bambunun sebze olarak tüketildiğini yazmışlar ama nasıl toplanıp pişirildiğini yazan olmamış. Siz bambu severlere küçük bir katkım olsun diye dün gidip bambu toplayıp pişirip fotoğrafladım. Umarım faydası olur. Aslında toplama mevsimi bir ay önce benim topladıklarım biraz zamanını geçkin o yüzden anca iki tane bulabildim. Bambu toplamada birinci kural ne kadar küçükse o kadar iyi kuralıdır. Bu küçüklük filizin toprak üzerine ne kadar çıktığı ile alakalı toprak altındaki kısım büyük olursa daha büyük sebzeniz olur. Bambu ormanında yürürken ayağınızın altında filiz ucunu hissediyorsunuz en iyileri işte o henüz kafasını topraktan çıkarmamış olanlar. Büyürse ne olur sorusuna japonlar lezzetsiz olur diyorlar ama bence hücreler bir birinden ayrıldığından tencereye sığdırmak sorun oluyor. Resimde toplanması gereken boyutunu görebiliyorsunuz. Burada görünen sarı yapraklar bu bambunun çürümüş olduğunu belirtiyor böyle filiz görürseniz boşa kazmayın. Zaten çürük olanlar tekmelediğinizde hareket ediyorlar kolay anlaşılıyor. Son olarak bambu ormanı resmi ile toplama konusunu kapatıp pişirmeye geçelim. Bu bambuların türünü biliyorum belki resimlerden türünü anlayan çıkar. Filizi sökmek için bir tür kazma kullanılıyor. Çevresi kazılıp genişletiliyor. Filizin çıkış yönün aksini biraz fazla kazıp boşluk oluşturursanız kolay sökülüyor. Eğer kazmanız yoksa benim tekniği uygulayabilirsiniz. Bir dal parçası ile önünü boşaltıyorum sonra uc kısmından iki elimle birden asılınca sökülüyor. Resimde sökülmüş halini görüyorsunuz. Baya büyük bir filiz çıkıyor. Resimdeki filiz sizi yanıltmasın boyut olarak sorun yok ama uc kısmındaki yaprakların uzunluğu vaktinin geçtiğinin göstergesi. Pişirme kısmına mutfak bölümünde devam ediyoruz. http://www.agaclar.net/forum/sebze-yemekleri/27567.htm |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|