![]() |
Alıntı:
Maydonozla ilgili böyle bir bölümün olduğunu şimdi fark ettim. Ben sebze bahçeme neler diktim bölümüne yazmışım. Sizin yazdıklarınızı okuyunca ben de aynı şeyleri düşünmüştüm dedim ve tarihleri kontrol ettim. Mart'ın 16 sında ekmişim, 28'inde yeni yapraklar görünüyor demişim. Biraz geç çıkıyorlar. Hatta tohumlar çıkmayınca pakette kalan tohumları da serpip üstlerine biraz toprak ilavesi de yapmıştım. Ama saksının üzerine tülbent serdim ve sulamayı öyle yapıyorum. Tohumlar narin oluyormuş ve sulamayla yerlerinden oynayıp tutmuyorlarmış. Gerçi Ankara soğuk, hatta bugün biraz kar bile serpiştirdi. Arzu ederseniz, sebze bahçeme neler diktim bölümünde gelişimlerine bir göz atın. İyi günler dilerim. |
Alıntı:
Yani maşallah diyorum başka da ne desem bilmem. Mini palmiye gibi olmuş. Böylesini de hiç görmemiştim diye düşünürken, Mart'ın 16'sında diktiğim maydonozlar aklıma geldi. Tam hatırlayamıyorum ama galiba sizin maydonozlarla aynı tür . Paketi attım, üzerinde yanlış hatırlamıyorsam iri yapraklı, kokulu gibi ibareler vardı. O zaman ben o kadar maydonozu ne yapacağım acaba? Ellerinize sağlık, iyi günler dilerim. |
sn.mandalinci yorumunuz için teşekkür ederim.
Evet tohumlar geç çıkıyormuş ,gelişmeleri buradan paylaşırım. Şimdi sizin bahçenize geliyorum ,ziyaret edeyim. İyi akşamlar. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Sakın gülmeyin, benim maydonozlar 16 Mart-12 Nisan arasında bu kadar büyüyebildiler. Pazar günü Ankara'ya kar serpeledi, onun soğuğu var, içeri alayım diyorum, belki fark eder! |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Bunlarda benim maydonozcuklarım .Tohumlarını nisan başında ekmiştim.
Gelip gidip seviyorum.Gelişmesini merakla bekliyorum.Oğlumda benimle birlikte bekliyor. |
Alıntı:
|
bende kivircik maydonoz ektim,büyüyorlar,hmm sevindim uzun yasamalarina...
|
Alıntı:
Almanya'da hava nasıl, Ankara hala kapalı yağmurlu. Maydonozlarım daha yeni 2. yapraklarını çıkarıyorlar, resimlerini koyamıyorum. Maydonozlar burda çıkamıyorlar, Almanya'da çıkarsa sizin adınıza sevinirim. |
ben ekeli 2 ayi gectiler,baya bekledim cikmalarini,ama simdi sükür gelistiler,bugün saksilarini degistirdim araliklarla tekrar diktim...bicilecek boya geldiler sayilir:)
almanyada hava 1 aydan beri7-18derece arasi gidip geliyor,almanya almanya olali böyle bahar görmedi:) |
Alıntı:
Sizin adınıza sevindim. Ankara'da hala soğuk, özellikle sabahları. Gerçi eskiden beri 23 Nisan'da kar atıştırmazsa olmaz bilirim. Maydonozlarınızı afiyetle yiyiniz. İyi günler dilerim. |
tesekkürler,bu sabah yumurta salatama dahil oldular,kendi yetistirdigim yesil soganlarla birlikte...
bu arada ben disarida degil evin icinde camin önünde büyütüyorum,yoksa burdada gece ve sabah soguk... disariya ne zaman ekerim onuda düsünüyorum... |
Alıntı:
Maydonozlarım nazlı gelinler gibi, 2. yapraklar daha minicik, bekliyoruz bakalım. |
insallah sizde yakinda afiyetle yersiniz sayin mandalinci.
|
Alıntı:
|
Maydonoz Yetiştirmede İlk Deneme
3 Eklenti(ler)
Merhabalar;
Sitenizi yeni gördüm.İlk denememi ve yaptıklarımı sizlerle paylaşıp,tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.29.Nisan tarihinde balkon dikdörtgen saksısında maydonoz yetiştirmek için çalışmaya başladım. :) Ormandan ağaç altı toprak aldım ve bahçe toprağını karıştırarak saksıya yerleştirdim.Toprağın üzerini nemlendirdim. Maydonoz tohumlarını elle serpiştirdim.(Sitenizden yeni öğrendim ki tohumları 2-5 gün suda bekletmek gerekirmiş.Ama ben bekletmedim.) Üzerine 1 cm kalınlığında aynı topraktan serdim. Pet şişe ile kapağını ince delikler açarak sulama yaptım. Oldukça bol suladım. Üzerini streçle kapladım. Ertesi gün yine bir pet şişeyle aynı şekilde suladım. Acemi olduğum için şu sorularıma detaylı cevap verirseniz sevinirim. 1- Ne kadar süre ile ne kadar su dökmeliyim? 2-Streçle ne kadar kapalı olarak duracak? Streçten hava almaması zararlı olmaz mı? (Gerçi sulama yaparken günde bir açıyorum streci) 3- Şu anda ev içinde duran saksıyı ne zaman balkona çıkarmalıyım? Bu konuda acemiyim lütfen yardımcı olun. Teşekkürler.. Maydonoz saksılarının ve toprağın resimlerini görüntüdeki gibi :) Şayet Çimlenme olduğunda tekrar resimlerini göndereceğim. Eklenti 207865 Eklenti 207867 Eklenti 207868 |
Uzun zamandır kimse bu bölüme yazmıyor 29 nisandan bu yana takip ediyorum. Acemice forumdan okuduklarımı uyguladım veeee maydanozlarım 20.gününde filizlendiler. Yakında fotograflarını koyarım. :)
|
Bir ay sonra maydonozlarım!!
3 Eklenti(ler)
Evet işte bir ay sonra maydanozlarımın görüntüleri. Sanırım çok sık ekmişim. Bu noktada neler yapabilirim? Açıklamalarınızı bekliyorum. Teşekkürler
|
2 Eklenti(ler)
Yanlış bir yerde mi paylaşım yapıyorum acaba?? Yoksa herkes maydonoz yetiştirmeyi bıraktımı?? Tecrübelerinizden yararlanmak istemiştim ama hiç maydanozlarımı begenen olmadı ve yardım alamadım. :)) Olsun ama yaratan onlara herşeyi öğretmiş . Biraz emekle maydonozcuk tohumları herşeyi kendileri yapıyor :) Sizede takip etmek kalıyor. Biraz özveri, biraz sevgide istiyorlar :))) En acemi biri olarak ben böyle maydonozlar yetiştirdiğime göre... Demekki bu iş böyle. Tekrar bu günkü maydanozlarımın durumlarını resimleyeceğim. Benim gibi acemi balkon yetiştiricilerine bir fikir verebilir diye düşündüm. :) Çok sık ekmiştim. Seyreltme yapmadım bu yüzden sanırım gövdeleri ince kaldı. Hasat yapacağım zamana kadar gelişeceklerini umuyorum. :)
|
Sayın ahmetihsan maydonozlarınız çok güzeller bütün yaz boyunca bob bol maydonoz yersiniz inşallah.Benim de böyle bir çalışmam var fakat sizinkiler sanki
biraz sık olmuşlar size tavsiyem onlara biraz sıvı gübre vermelisiniz.Aksi taktirde sararmalar baş gösterebilir.Kolay gelsin. |
sayın ahmetihsan maydanozlarınız çok güzel görünüyor. sık ektiğiniz için toplu hasat yapmak yerine, belirli aralıklarla kopartabilmek ne güzel olur. Biraz gübre verirseniz maydanozlarınız coşacaktır.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
sayın ahmetihsan bey,üretiminiz için tebrikler.bende bu işi bahçemde 15 senedir yapıyorum.ortalarından yani iki üç kökten birini **** ikisini kökten alacak şekilde seyrelt.sonrada hasat edeceğin maydonozlarını bildiğin makasla kökün yaprakla birleştiği noktadan(ilk yaprak kökte kalacak)şekilde keserek hasadını al,daha sonra ikikinciyi hatta üçüncü hasadı bile alabilirsin.hiç dokunmazsan,yabani otlarınıda temizler ve gübresinide verirsen,gelecek yılda aynı hasadı alabilirsin
|
Teşekkürler şerlokom; tavsiyelerini dikkate alacağım. İlk ektiğim zaman bolca serpiştirdim. Forumun tamamını inceleme vaktim olmamıştı. Yardım alamamıştım. Şimdi forumun yani sizlerin sayesinde güzel hasatlar yaparım inşallah :)
|
Alıntı:
Sayın Nesecik; sizin sıvı gübre verme yönteminiz nasıl öğrenebilir miyim acaba? |
Sayın Sertug ve Neşecik, sanırım uzun zamandan beri formun bu bölümüne uğramadınız. Sıvı gübre işinin detayları hakkında yardımcı olamadınız. Bekliyorum.
|
;)Sevgili, ahmetihsan; size bir önerim olacak. Maydanozlarınız için azot ağırlıklı gübreler uygun olacaktır. Fakat dikkat etmeniz gereken nokta, fideler sık ekilmiş olduğu için gübreyi verirken bitkinin yapraklarına değmemesi ve gübrenin önerilen oranda olması, aksi taktirde bitkilerinizi yakabilirsininz. Yapraktan uygulanabilen çeşitteki gübreler sizin bu durumunuz için daha uygun olacaktır. Yaprak gübresini uygun dozajda suya ekler ve fotoğrafta görünen 2 lt lik pompanıza koyup güzelce püskürtebilirsiniz. Bu yöntemle hem bitkilerinizi beslemiş hemde emeğinizi riske atmamış olursunuz. Diğer gübreleri(yaprak gübresi olmayan) bitkinize vermek isterseniz çok dikkatli ve yapraklara değmeden toprağa vermelisiniz. Gübrelemeyi yaptıktan sonra bir miktar gübresiz su ile gübrelemenin üzerine sulama yaparsınız.
Kişisel tecrübelerime göre her ne gübresi olursa olsun; 1) Toprak tamamen kuru olmayacak, hafif nemli olacak, 2) Gübreleme yapılırken bitkinin yapraklarına ve gübrenin miktarına, dozajına çok dikkat edilecek, mümkün mertebe gübrenin etiketinde yazan dozajın biraz altında olacak, 3) Gübreleme yaptığınız su 24 saat kadar bekletilmiş, dingin çeşme suyu olacak, 4) Gübrelemeden sonra muhakkak bir miktar gübresiz su ile sulama yapılacak. Gübrelemeden sonra ki sulamayı önermemin sebebi; sıvı gübreleme yaptıktan sonra eğer gübre bitkimizin köklerine ağır gelir ise gübrenin bulunduğu kısımda ki kökler yanacaktır. Fakat gübrelemeden sonra bir miktar duru sulama yaptığımızda gübre belirli bir bölgede kalmayacak ve saksının her tarafına yayılacaktır, hemde dozajı seyreldiği için bitkimizin yanma ihtimalini düşürmüş olacağız. Tüm bu önerdiklerimi uygularsanız verdiğiniz gübre bitkilerinize daha da yarayacak ve yakma riskini düşürmüş olacaksınız. Yaprak gübresi olmayan gübreler ile gübreleme yapacağınız zaman, şu durumdaki sıkışık maydanozlarınıza gübreyi bir enjektör yardımıyla yaprağa değdirme riski olmadan vermenizi öneririm. Sırf bu yüzden Deşti domates fidelerimi kaybettim bu sene. Aynı şeyleri yaşamanızı istemem. |
Teşekkürler Sn Emre İlhan tavsiyelerinizi göz önünde bulunduracağım. Biber ve salatalıkla ilgili sorularıma da tecrübelerinizle cevap verirseniz memnun olacağım. Tekrar teşekkürler iyi çalışmalar dilerim. Kolay gelsin.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025