![]() |
Arkadaslar benim yasadigim soguk iklimli bir yerde yasiyorsaniz maydonozlarinizi iki parmak yuksekliginde bir kapta ekin. Bu madanoz kabinizi cimlenene kadar icerde tutun ve cimledikten sonra gunduz disari gece iceri alin. Maydanozlarinizin boyu bir karis olduktan sonra ilk bictiginizden hemen sonra asil yerlerine bahcenize bir santim derinlik esin, daha sonra maydanozlarinizi hali gibi durun ve estiginiz yere serin. Bu sekilde maydanozlar disarda soguktan etkilenmeyip saglikli buyuyecekler.
Afiyet olsun |
maydonoz hakkında...
soğan marul dereotu ve maydonoz ektim marul ve soğanda sorun yok ama maydonoz tam randımanlı çıkmadı.
maydonoz daha hassas bir bitkimi bilmemiz geren ayrıntıları var mı... teşekkürler |
Sayın dkc,
Eğer maydonozlarınız şu anda çıkmış ise ya da çıkalı 5-10 günü bulmuşsa, demekki siz tohumları Mart ayının ilk haftasında ekmiş olmalısınız. Maydonoz tohumunun çıkması için 10-12 derece sıcaklık gerekli. Toprağının çok iyi hazırlanması gerekli. Ayrıca ekimden çıkışa kadar ektiğiniz yerde yabancı otlar çıkacağından, ot mücadelesi yapılmazsa maydonozlar yer yer çıkmamış olabilir. Biraz daha ayrıntılı bilgi verebilir misiniz? Ne zaman ekim yaptınız. Toprağı nasıl hazırladınız? Ne kadar tohum attınız ve tohumu nereden temin ettiniz? Ot mücadelesi yaptınız mı? Saygılarımla. |
http://i269.photobucket.com/albums/j...mames/may3.jpg
Bunlar da benim saksıda yetiştirdiğim maydanozlarım,bahçetoprağı torf karışımı,15-20 günde anca çimlendiler ama bir haftaya kalmaz ilk hasadımı alacağım sanırım :) |
2 Eklenti(ler)
Saksıda yetiştirdiğim maydonozlarım.
|
arkadaşlar benim saksıdaki maydanozlarımda yeşil pire gibi böcekler oluştu. acaba onlardan nasıl kurtulabilirim?
cok küçük oldukları için foto da net cıkmıyor. |
1 Eklenti(ler)
bunlarda benim maydanozlar
|
Byılı aşkın zamandır istediğim sonucu alamadığım maydanozlarımı söktüm.Ama burada yazılanları okuyunca yeniden ekmeye karar verdim.bu akşam tohumları suya koyayım bari.Gelişme olursa resim yollarım.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
bunlarda benim maydanozlarım nanelerle bir ekmiştim karışık büyüyorlar :)
|
Maydanozlarım çimlenmeye başladı.Tam 10 gün olmuş ekeli.Bir büyüselerde fotoğrafını yollasam.
|
;)Benimkilerde 15 günde çimlendi,şimdi yavaş yavaş 3. yaprakları çıkmaya başladı.Biraz büyüsünler fotoğraflarını koyacağım.
|
4 Eklenti(ler)
;)15 Günde çimlenen maydanozlarım 3.yapraklarını çıkarıyorlar.
|
Galiba benim maydanozlar olmayacak.Eh sonbahara tekrar denerim inşaallah.
|
Merhaba, Şu anda Temmuz sonundayız, maydonoz tohumlarım var, eksem olurlar mı?
Pamuk içinde veya suda bekletmem gerekiyor mu? Neler yapmam gerektiğiini söylerseniz çok sevinirim gerçekten :) |
25 Ağustos Çarşamba günü ektiğim maydonoz tohumlarım 31 Ağustos Salı günü başlarını çıkardılar. Uzaktan belirgin iki tane görünmesine rağmen yakından bakınca %50'si çimlenmişti. Çiçekçi'den aldığım siyah bir toprak -torf- (olması lazım sanırım) ve sarı-kave rengi bahçe toprağını karıştırdım. Sonra bolca sulayıp serpiştirdim her karesinde tohum geldi. Çok sık ektim.. Ve üzerini çok hafif toprakla kapattım sonra bu küçücük şeyler başlarını ya kaldıramazsa diye o tabakanın üzerine de tohum döktüm. :p Sorum: 3.yapraklar ne zaman çıkar :)
|
Alıntı:
Maydanoz her mevsim ekilen ve suyu çuk seven çimlenmesi uzun zaman alan bir bitkidir. Daha kısa sürede çimlenmesini sağlamak için : Bir konserve kutusuna ince dere kumu veya dere mili ve elenmiş gübre koyup karıştırınız. Ve üzerine maydoduz tohumlarını da koyup tekrar karıştırınız ve suyla iyice nemlendiriniz. Kutunun üzerini ıslak bir bezle örtünüz. Birkaç günde bir tohumların çatlayıp çatlamadığını kontrol edeiniz. Tohumlar çatlayınca yerlerine ekiniz ve sık sık püskürtme şeklinde sulayınız. Kolay gelsin Selamlar |
merhaba iyi gunler,
ben saksida maydonoz yetistirmek istiyorum. saksinin boyutu nasil olmalidir. kaplai balkonda oda sicakliginda iyi yetisebilirmi? |
ben foruma yeni üye oldum, annemle birlikte fazla güneş alamayan küçük bahçemizde bir şeyler yetiştirmeye çalışıyoruz ; domates, biber, salatalık gibi sebzeler ve çiçekler... fakat bu yaz bahçemizi salyangozlar bastı ve biber hariç herşeyi kuruttu. en sonunda saksıda maydanoz yetiştirmeye karar verdik ama maydanozlar filizlendikten sonra birşeyin hepsini kökünden kopardığını farkettik, acaba bu yine salyangozla mı ilgili? eğer öyleyse ne yapabiliriz? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
|
arkadaşlar şimdi maydanoz ekecegim odaya koysam yetişirmi dışarısı bugün yagmurlu ve soguk ..
|
4 Eklenti(ler)
;)Saksıdaki maydanozlarım. Gerçekten maydanoz çok güzel bir bitki. İkinci fotoğraftaki maydanozlar henüz bir hafta önce tamamen biçildiler ve bir hafta sonra durum bu. Bir hafta sonra hemen yeniden veriyorlar. :)
|
4 Eklenti(ler)
Her bir saksıya (15x12cm) birer ad olmak uzere iri yaprakli italyan maydanoz tohumu ekmistim. aşağıda resimleri gordugunuz maydanozlar şu anda 3 yaşına girmis bulunmaktadırlar. Yaklaşık 6 saksı bir evin bütün ihtiyaclarini rahatlıkla karşılamaktadır. Gövde kalınlıklari 2cm ulasmistir.
|
Yahu bu resmen maydanoz ağacı hemde çok yıllık.Aslında bu türden çok güzel maydanoz bonzai olur hemde yakışır.
|
Merhaba öncelikle herkese başarılar ben yeni ektim maydonozlarımı merakla bekliyorum çıkmalarını bir arkadaşımız zeolit önermişti nereden alabilirim acaba?
|
Maydonozlarım çıktılar fakat ışık sorunum var bu soğuk havada dışarı koysam ölürmü sizce?
|
Alıntı:
|
Teşekkür ederim sayın durul uzadı gittiler ışıksızlıktan dışarıda düzelme ihtimalleri nedir?Baştan başlamalımıyız?
|
Büyük ihtimalle dışarıda güneş ışığını aldıkça düzelmeleri gerekir.
|
Teşekkür ederim durul yardımların için içim rahatladı sayende,paranoyak gibiyim bu konularda.:dilli:
|
Maydanoz tohumlarımı ekeli 10 gün oldu.Hiç bir belirti yok, bekliyorum.
Olmazlarsa tekrar ekeceğim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025