agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Balkon Bahçeciliği (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/)
-   -   Saksıda Meyve Yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/8360.htm)

halily 03-12-2010 10:00

Siteyi uzun zamandır takip etmiyordum. bende evimde bodur meyve yetistirmeyi düşünüyorum ama buna ne zaman başlarım bilmiyorum. Ama size kiraz konusunda bildiklerimi paylasmak istedim. Kirazlarinda döllenmesi icin erkeginin olmasi lazim. manavda bazen gördüğümüz sarı renkli kirazlar var ya onlarin ağacı döllemeye yarıyor. yani kirazinizin yanina bir tanede sarı meyve veren kirazdan bulmaniz lazim.

MaruL 03-12-2010 12:27

arkadaşlar saksıda erik yetiştiren varmı aranızda_? ben bodur erik yetiştirmek isterim ama oluyormu bilmedigim için sormak istedim..

the_mc 02-01-2011 21:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi MaruL (Mesaj 722446)
arkadaşlar saksıda erik yetiştiren varmı aranızda_? ben bodur erik yetiştirmek isterim ama oluyormu bilmedigim için sormak istedim..

büyük bir saksı ve uygun mekanda çıkması muhtemel. turfanda erikte kapalı ortamlarda (serada) üretiliyor.

Virtue 10-01-2011 17:04

Saksıda limon

Saksıda yetiştirdiğim limon :D

mavikartal5 10-01-2011 19:24

inşaat için yıkılan bir arsada muz ağaçları görmüştük. en küçüğünü ÇALDIM. balkonda saksıya ektim. herkes olmaz, büyümez dediler. benim minik muzum büyüdü, boyu 2 metreyi aştı. gerçi izmir ikliminde ve balkonda muz alamayacağımı biliyorum ama bana iyi hava veriyor. komşularım, imrenerek bakıyor balkonumdaki muz ağacıma.
saygılar

bahtiyar02 11-01-2011 19:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mavikartal5 (Mesaj 739665)
inşaat için yıkılan bir arsada muz ağaçları görmüştük. en küçüğünü ÇALDIM. balkonda saksıya ektim. herkes olmaz, büyümez dediler. benim minik muzum büyüdü, boyu 2 metreyi aştı. gerçi izmir ikliminde ve balkonda muz alamayacağımı biliyorum ama bana iyi hava veriyor. komşularım, imrenerek bakıyor balkonumdaki muz ağacıma.
saygılar

Aynı zevki bende tatım.Muzun boyu balkona sığmayınca bahçeye diktim.Şuanda gayet güzel.
Saygılar

Virtue 14-01-2011 15:10

Ben limonu geçen kış hepsiburadadan almıştım.İlk geldiğindeki küçük sert yaprakları dökülüp daha sonra bu dev yapraklar oluştu :) Tabi bunda benim de katkım var ;) Üzerinde oluşan birkaç çiçek döküldü birini koruyabildim.Ve o da bu muhteşem büyük limon oldu :D
Edit : İlk gelen yapraklar en alttaki sağda görünenler.Diğerleri dökülüp bu büyük yapraklar oluştu.Şuan yaprakları dökülüyor.Bu normal mi bilmiyorum ama 6-7 tane yaprağı kaldı.Limon ortada çıplak ampul gibi duruyor :D

celalsubasi 14-01-2011 22:39

saksida meyva agaci yetistirmek gozunuzde buyuttugunuz kadar zor degildir fidani bu zamanda ciplak koklu olarak alip genisce bir saksiya dikeceksiniz bodur elma ve armut fidanlari gayet guzel saksida olur piyasada toptan bodur elma fidanlari 5 bodur armut fidanlari 7 lira civarindadir 3-5 tane alacaksaniz bu fiyatlar ikiye katlanabilir

ligustrum 19-03-2011 16:46

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Virtue (Mesaj 741890)
....Şuan yaprakları dökülüyor.Bu normal mi bilmiyorum ama 6-7 tane yaprağı kaldı.Limon ortada çıplak ampul gibi duruyor :D

Sayın Virtue'nin saksıda limonu güzel görünüyor.

engin_can09 23-03-2011 09:04

Saksıda elma fidanı

arkadaşlar bir yerde görmüştüm saksıda elma diye. 1 metre boyunda ve üstünde meyveleri vardı. hem işyerine hemde terasıma olmak üzere birkaç tane almak istiyorum. yardımlarınız lazım.

ayrıca geçen sene elma buyukluğunde çilek tohumları vardı forum da. onlardan da lazım.

yardım edecek var mı acaba?

gulactikiz 08-04-2011 22:52

merhaba. ben de siteye yeni üye oldum. saksıya greyfurt ve limon çekirdeği ekmiştim birkaç ay önce. 5 limon, 2 greyfurt çekirdeğim yeşerdi. şimdi 7-8 cm boylarındalar. bakımlarını nasıl yapıcam bilmiyorum. hepsi aynı saksının içinde. onları büyütmek istiyorum. aynı saksının içinde olmaları sorun olur mu?

timlemeci 09-04-2011 13:29

Yardımlarınız için çok teşekkürler.

sercan1969 09-04-2011 15:43

Sevgili gulactikız... siz aynı odada kardeşleriniz,dedeniz,nineniz,anne ve babanız bir arada rahatça yaşabilirmisiniz? Soruma cevap verdiğinizde aynı saksıda greyfurt ve limonların olup olmayacağını da böylece cevaplamış olursunuz....

gulactikiz 09-04-2011 22:36

evet sercan haklısın. mesajını henüz gördüm, sadece henüz küçükler ya saksımda çok küçük sayılmaz o bakımdan sormuştum bi sakıncası olur mu acaba diye.

neyse... yarın ilk işim onları birbirinden ayırmak olacak :)) teşekkür ederim.

Ünsal Eren 24-04-2011 21:28

Saksıda Avusturalya Dutu yetişti. Şu andada meyveleri yenecek tada geldi.

Ünsal Eren 24-04-2011 21:51

Resmini yükleyemedim.

the_mc 26-04-2011 12:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ünsal Eren (Mesaj 791649)
Resmini yükleyemedim.

fotoraf yüklemek için konuyu okuyunuz

http://agaclar.net/forum/showthread.php?t=6257

besimaz 26-04-2011 13:26

*** benim de cheryy domateslerim yeni çimlendi büyük saksıya almak istiyorum.acaba nasıl alsam nelere dikkat etmem gerekiyor.yardımcı olursanız svinirim.

besimaz 26-04-2011 13:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ünsal Eren (Mesaj 791628)
Saksıda Avusturalya Dutu yetişti. Şu andada meyveleri yenecek tada geldi.

avusturalya dutunu nasıl temin edebiliriz.yardımcı olursanız sevinirim.bende yetiştirmek isterim

Lonicera 28-04-2011 17:36

20 litrelik teneke içinde şekerpare cinsi kayısım şimdilik 9 adet meyvesini büyütmeye çalışıyor. Meyve irileşince resim yüklemeye çalışırım. Seneye yine teneke içerisine erik dikmeyi düşünüyorum.

ligustrum 28-04-2011 19:35

Saksı veya teneke kaba dikilen meyve fidanları çok çabuk meyve bağlıyor.
Bir iki sene iyi meyve de verir.

Fakat birkaç yıl sonra yeterli sürgün gelişimi olmadığından kurumalar olur.
Kök gelişiminin rahatlayacağı gerçek yerine iki-üç sene içinde dikmeli.

Her sene yıllık sürgünleri sert (kısa) budayıp, bazılarını;
meyva gözü oluşumunu teşvik için, gövdeden toprağa doğru eğmeli.

Klasik meyve fidanı diktiğim tenekelerin alt ve yan yüzeylerine
çapa ucu ile birkaç yarık açıp, toprağa en az yarısına kadar gömdüm ki;
toprak sıcaktan çok etkilenmesin,
suyunu daha iyi muhafaza etsin ve bu yarıklardan kökçükler salarak,
gelişmesini az da olsa sağlasın diye.

Şeftali çok güzel meyve bağladı. Elma ve ayva da iyi meyve verdi.
Dört sene oldu, cevizden hiç meyve alamadım.

Bodur ve yarı bodur çeşitler daha uzun süre verimli olacaklardır.

mavikaktüs 22-05-2011 16:56

erik ağacı ekiyorum :)

interkon 06-07-2011 16:06

1-2-3-4-5 yaşlı üzeri meyveli saksılı fidanlar bizde mevcut
1-elma
golden delicious
granysmith
mondial gala
jonagold
jonagored
red fuji
william pride
redchief
vista bella
anna
red delicous
braeburn

2-armut
williams
deveci
santa maria

3-badem
teksas
nonpareil

interkon 06-07-2011 16:08

http://interkonfidancilik

limon_sever 16-11-2011 11:02

3 Eklenti(ler)
Alanya'dan az topraklı gelen ve soğanları hafif zedelenen muz fidelerini saksılara adepte etmeye çalışıyorum. 2 gün geçti. Gayet iyiler. Daha önce saksıda hiç meyve yetiştirmedim. Tohum çimlendirme torfu, çiçek yetiştirme torfu ve içinde NPK bulunduran içeriği güzel phsı 6 civarı olan toprakla karıştırarak diktim.

Muz toprağı tamamen sömüren bir bitkiymiş, ayda bir gübre ihtiyacı varmış. Önerebileceğiniz tavsiyeleriniz var mı? Ve sıvı gübre ne vermeliyim?

butik.otel 08-01-2012 10:01

iyi pazarlar arkadaşlar,Didim Altınkumda bir otelim var.Bahçesinde ve içerisinde bodur kamkat (altın portakal)yetiştirmek istiyorum.Bunun için 50 veya 60 adet fidan alacağım.Bu konuda bana yardımcı olurmusunuz.Ayrıca dikimi ve yetiştiriciliği hakkında da bilgi istiyorum.Teşekkürler.

alacakaranlik 08-01-2012 12:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 879494)
Alanya'dan az topraklı gelen ve soğanları hafif zedelenen muz fidelerini saksılara adepte etmeye çalışıyorum. 2 gün geçti. Gayet iyiler. Daha önce saksıda hiç meyve yetiştirmedim. Tohum çimlendirme torfu, çiçek yetiştirme torfu ve içinde NPK bulunduran içeriği güzel phsı 6 civarı olan toprakla karıştırarak diktim.

Muz toprağı tamamen sömüren bir bitkiymiş, ayda bir gübre ihtiyacı varmış. Önerebileceğiniz tavsiyeleriniz var mı? Ve sıvı gübre ne vermeliyim?

Sayın limonsever,
sizin için meyvesi su aşamada önemli olmayan bitkileriniz için NPK oranında N ( nispeten P ye göre yüksek ) ve K oranı yüksek olan gübreleri kullanabilirsiniz. Böylece hem dengeli bir büyüme hemde bitki soğanını kuvvetlendirmiş olursunuz. ( oranlar %15 ve üzeri olmalı)

nevsune 29-03-2012 16:24

2 Eklenti(ler)
Saksıdaki Frenk üzümü bu yılın don ve soğuklarına bana mısın demedi. Güneşe çekince meyveler de görünmeye başladı. Asıl beni sevindiren ise 2. yılında dipten sürgün vermeye başlaması oldu.
Eklenti 278238 Eklenti 278239

nevsune 29-03-2012 16:29

1 Eklenti(ler)
Yine saksıdaki avustralya dutu kışı kapalı balkonda geçirmişti. Bu yıl meyveleri çoğaldı ve bu da 3. yılında altlardan sürgün vermeye başladı.

Her iki meyve fidanından görünen şu ki, yerlerine alışması için 2 veya 3 yıl geçmesi gerekiyormuş.

Sanalbahcem 27-04-2012 20:30

Meyve ağaçlarını artık evinizin balkonundada yetiştirebileceğinizi biliyor musunuz?
Bodur ve yarı bodur anaçlar üzerine aşılı birbirinden güzel meyveleri saksı içerisinde evinizin balkonunda kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.
Balkonda meyve yetiştirmek için yapılması gerekenler?
Birbirinden güzel meyvelerden hangisini yetiştirmek istediğinize karar verdikten sonra, o çeşidin bodur bir anaç üzerine aşılanmasına örneğin elmada M9 anacı olması gerekmektedir.
Ağacın büyüklüğüne uygun bir saksı içerisinde olması ve ağacın büyümesi ile birlikte saksıda büyütülmelidir.
Bitkiyi balkonunuzun güneş gören bir noktasına koymaya özen gösteriniz.
Saksı içerisine iyi kalitede bir torf olmalıdır.
Hava sıcaklığına bağlı olarak torf kurumayacak şekilde, belirli aralıklarla sulama yapılmalıdır.
Bitkinin ihtiyacına bağlı olarak belirli aralıklarla gübreleme yapılmalıdır.
Yapraklarını döktükten sonra yıl boyunca oluşmuş olan dalların bazılarını gövdeye yakın bir şekilde budama makasıyla budayınız.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025