agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Balkon Bahçeciliği (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/)
-   -   Saksıda Meyve Yetiştiriciliği (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/8360.htm)

denizakvaryumu 10-04-2009 09:30

Balkon kapalı olsaydı kaçırmazdım ... :)

Bu dut Ankara'da açık balkonda donar.

ormancık 10-04-2009 09:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu (Mesaj 397160)
Balkon kapalı olsaydı kaçırmazdım ... :)

Bu dut Ankara'da açık balkonda donar.

Avustralya dutu üzümsüler sınıfına girmiyor mu? Eğer giriyorsa bir bağlantı kurmak istiyorum.Avustralya dutu olanlar bu yaz bol mahsul alacak demektir.:):p

feriha 17-04-2009 16:45

1 Eklenti(ler)
Selahattin bey den bu yıl gelen kırmızı frenk üzümü fidanım tuttu vee..;)
Eklenti 73218

gurbik67 17-04-2009 21:17

feriha hanım maşallah frenk üzümlerin benimkileri geçmiş maşallah. balkonunu bir gün sit alanı ilan edebilirler.

feriha 17-04-2009 21:50

Sağolun Sn gurbik67 pek sevindim.

Hayatımda ilk defa bu çiçekleri görüyorum, umarım meyvelerini de görürüm.

Ankara bu günlerde gene -2 lerde:(

Bitki etkilenir mi diye endişeliyim.

Kapalı balkona alsam mı acaba?

kaktüs 17-04-2009 23:37

feriha hanım

Gerçekten Maşallahı var hepsinin. Evinize giren coşuyor yani. Nelerle besliyorsunuz bunları böyle? :D (Sevginiz malum tabi)

Bu frenk üzümlerini ne zaman dikmiştiniz?

feriha 17-04-2009 23:47

Sn kaktüs, Selahattin bey Şubat ayında gönderdi fidanları.

Torf ve biofarm organik gübreli karışıma saksıya diktim.

Bu arada Bionem uyguladım sanırım iki kere.

Fidan çok küçük değildi sanırım onun da etkisi var.

Yarasa gübresi ve deniz yosunu sırada bekliyor henüz ne zaman nasıl

uygulayacağıma karar veremedim:o

kaktüs 18-04-2009 00:03

:)
Aman fazlasına da kaçmayın. Bence gayet keyifliler hallerinden memnunlar.

Oğuz Alper 18-04-2009 03:34

Sn.Feriha Hanım;
Bakalım daha neler olacak !!! :)

gurbik67 19-04-2009 22:47

feriha hanım frenk üzümü iç mekan bitkisi olmadığı gibi hava şartlarından sakınmanıza gerek yok Ankara nın her türlü hava şartlarına uyum sağlayabilen bir bitki içiniz rahat olsun.güle güle büyütün.

dtlevent 04-05-2009 12:09

Bu sene bodur ve normal çeşitli türlerdeki saksıdaki meyve ağaçlarım 3. yılına girecekler Ağaçlarıma şimdiye kadar kimyasal ilaç ve gübre kullanmadım.İlaçlamada organik yöntemler gübrelemede koyun keçi ve güvercin gübresi kullandım en fazla elma agaçlarının zorlandığını gözlemledim. Kiraz armut dut ayva kayısı ağaçlarının meyvesini yemek nasip oldu ama elmalar bir türlü meyvesini geliştiremedi.aynı zamanda toprağa ve saksıya ektiğim ağaçlardan saksıdaki türler genelde ikinçi sene meyveye yatarken yerdeki kimi ağaçlar daha çiçek bile açamadı şimdiye kadarki gözlemlerime göre saksıdaki ağaçların budama ve gübrelemesi yerdekilerden daha farklı ağaç dış etkenlere karşı cok has has ama üç beş on tene de olsa meyvelerin büyümesini gözlemlemek çok hoş benim gözlemlerim bunlar birde damla sulama kesin şart yoksa temmuz ayında ağaçlar çok zorlanıyor.

feriha 05-05-2009 15:56

1 Eklenti(ler)
Ziraat şekerparesi acaba kendini kurtardımı dersiniz sn denizakvaryumu? Sizinki ne durumda?
Eklenti 76500

denizakvaryumu 05-05-2009 17:31

Ben bu sene yeni gelenlerden 2 fire verdim :(

Biri İnegölden gelen kırmızı şekerpare, diğeri bertina.

Hiç yaprak çıkarmadılar, ikisi de çıplak köktü.

Bereket fidanları hep çift istediğimden kardeşleri yapraklandı :) Yapraklar sizin resimdeki gibi.

drneuro 10-05-2009 09:31

1 Eklenti(ler)
Bu da benim limonum..sonbaharda bolca çiçek açmasına rağmen sadece bu meyvesi kaldı..

ayferaksit 26-06-2009 19:14

bodur elmalar büyümeye devam

1 Eklenti(ler)
bodur elmalarım;)

feriha 25-08-2009 18:25

3 Eklenti(ler)
Saksıdaki elma ağacım çiçek açıyor:confused:

Baharda çiçeklenen ve meyve tutmayan iki saksı elma ağacım bir süre önce yapraklarını döktü. Seneye olacak meyve gözlerinin bu seneden oluşacağını bir tv yayınında izleyince gübre verip sulamaya dikkat ettim. (Gübre olarak roa plus verdim, dallarına roa natura ile uygulama yaptım.) Kuruyan yapraklarını toplamaya çalışırken farkettim ki çiçek açmaya başlamış.. Önceki yıl da buna benzer bir durum yaşamıştım. Baharda meyve tutmayan ağaçlar ağustos ortasında çiçeklenip meyve vermişti. Bakalım bu sene nasıl gelişecek. Bu olayın mantığını kavrayamadım.

Eklenti 99620
Eklenti 99621
Eklenti 99622

Lonicera 25-08-2009 19:07

Sn feriha hanım, elma fidanınız çok sağlıklı görünüyor (maaşallah!) Bu zamanda çiçeğe durması ise gerçekten çok ilginç. Ben de neredeyse tüm meyve ağaçlarımı saksılar içinde yetiştirmeye çalışıyorum. Merak ettiğim bir husus var, meyva fidanlarınızı kaç litrelik saksılarda yetiştiriyorsunuz?

neconeco 25-08-2009 20:29

Selamlar. Bu da benden http://www.agaclar.net/forum/attachm...=1250544743den. (Bakınız neconeco dükkandan bölümüne) mandalına

Oğuz Alper 25-08-2009 22:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi feriha (Mesaj 486439)
Saksıdaki elma ağacım çiçek açıyor:confused:

(Gübre olarak roa plus verdim, dallarına roa natura ile uygulama yaptım.) Kuruyan yapraklarını toplamaya çalışırken farkettim ki çiçek açmaya başlamış.. Önceki yıl da buna benzer bir durum yaşamıştım. Baharda meyve tutmayan ağaçlar ağustos ortasında çiçeklenip meyve vermişti. Bakalım bu sene nasıl gelişecek. Bu olayın mantığını kavrayamadım.

Eklenti 99620
Eklenti 99621
Eklenti 99622

Sn.Feriha ;

Paylaşımınız için teşekkürler.

Gelişmeleri ilgi ile takip edeceğim.

Sevgiler

feriha 28-08-2009 13:20

Sn. Lonicera çiçek açan elma ağacımın saksısı kaç litre bilemiyorum ama 32cm civarında

genişliği 30cm yüksekliği var.

Diğer ağaçlarım daha büyük saksılarda. Sanırım bu fidan için o zaman bulabildiğim en

büyük saksı buydu. Hatta bu sene meyve tutmayıp yapraklarını dökünce saksının küçük

geldiğini düşünüp uygun zamanda büyütmeyi planladım.

Açan çiçekler meyve tutarmı bilemiyorum çünkü aynı şekilde yapraklarını döken ikinci elma

ağacım tomurcuklandığı halde henüz çiçeklenmedi. Önceki yıllarda ağacın birinin tek

başına çiçeklenip meyvelendiğini gördüm.

bulut7655 06-05-2010 10:49

evin terasında 25 cm derinlik 70 cm genişlikteki bir leğende karpuz yetişebilir mi?

kankayizdimi 07-05-2010 21:10

arkadaslar deneyımler ıcın cok tesekkurler
ben pepino yetıstırmek ıstıyorum fıdesını bulamıyorum Sakarya'da yasıyorum bu konuda yardımcı olabılecek bırısı varsa ucretı karsılıgında on tane fıde almak ıstıyorum
not:Physalis(yer kirazı) fidesi ile takas da yapabilirim

ogretmen82 09-05-2010 12:04

normal frenk üzümü fidanını mı saksıya dikiyorsunuz yoksa saksı için bodur fidan var mı? ben pek rastlayamadım nereden temin edebilirim acaba?? saksıda frenk üzümü yetiştirmeyi düşünüyorum

eakyol11 22-05-2010 13:22

selamlar saksıda muz yetiştirmek istiyorum herhangi bir öneriniz var mı?

natilus 22-05-2010 17:54

Saksıda **** oldukça derin bir bidonun içinde benimde portakal yetiştiresim var limon yetiştiğine göre portakalda yetişir diye düşünüyorum fikri olan varmı acaba

budak-botanik 23-05-2010 21:56

Uygun koşullar sağlanırsa saksıda yetiştirilemeyecek meyve yoktur

budak-botanik 25-05-2010 12:42

ayrıca meyve fidanlarını bodurlaştırmada kullanılan ilginç bir yöntemden bahsedeyim.

fidan birinci yıl aşılanıyor. ikinci yıl aşıdan filizlenen dala yeniden aynı cins meyve aşılanıyor.

Artık meyve bodur bir meyve haline geliyor. Bu yöntemi bilen varmı bilmiyorum ama ben elma fidanımda denedim başarılı oldum. 4-5 yaşında elma ağacım şimdi bodur olarak yaşamını sürdürüyor.

çalı16 25-05-2010 13:12

saksıların boyutu önemli.geçen sene saksıda bulunan kamkatlatı büyük varillere diktim.neseleri oldukça arttı.resimlerini en kısa sürede paylaşacagım

natilus 26-05-2010 09:46

Sv:budak botanik kısaca size yapmak istediğim projemden bahsedeyim daha önce evimin bahçesinde rahmetli babamın diktiği bir agaç var gövdesini tam olarak ne ağacı olduğunu bilmiyorum sanırım erik ağacı olabilir. bu ağacı çok güzel kokan ve iri meyve veren ve çok lezzetli bir kayısı cinsi ile aşıladığını biliyorum... ağaç yaşlandıkça meyveleri azalmaya başladı sanırım ağaç en az 20 yıl oldu dikileli şimdi sorum şu bu ağacın ürettiği meyvelerin çekirdeklerinden çimlendirip fide yapmak istiyorum.. ağacın meyveleri o kadar güzel ki böyle bir ağacın gün gelip yok olmasını istemiyorum.. meyveleri çok iri hoş kokulu sert ve dayanıklı bir cins lezzeti de muhteşem .. Bu ağacımızı neslini devam ettirmek için çimlendirme yaparak çekirdekten tekrar yetiştirerek başarılı olabilirmiyiz başarı şansımız sizce nedir..

saygılarımla

AgacSevdalisi 28-05-2010 15:54

arkadaşlar ben saksıda ev ortamında;
Frenk üzümü
Bekataşi Üzümü
Yediveren Ahududu
Cape
yetiştiriyorrum.geçen sene hepsinden biraz ürün aldım.Ahududyu evde şubat ayından itibaren 2 ay meyvesini yedik.sonra dışarı çıkarınca kurudu.yeniden dibinden sürgünler veriyor.Frenk üzümü ve bektaşi üzümünde bu sene bol meyve var.Kısmet olursa yiyeceğiz.saksıdaki yer kirazından geçen sene kasım ayında evde 10 tane meyvesini yedik.bişraz geç çıkmıştı.İnşallah bu sene daha fazla meyve verir.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:02.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025