![]() |
ben de dereotu yetistiriyorum zor zannetmistim ama cok guzel buyuduler
|
|
Dereotundaki son durum 29.06.2013
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...03934646_n.jpg |
1 Eklenti(ler)
selamlar. Genis bir alana dereotu tohumu ektim. Cok cabuk cimlendi. Ama cikan yapraklar kisa surede sarardi, hemen ardindan da cicek acti. Hic yiyemedik. Acaba neden boyle oldu?
Eklenti 424068 |
Güneş , Sıcak ve Sulama ile hemen büyüyüp serpilmiş ve tohuma gitmişler gözüken.
Alıntı:
|
Dereotu tohumlarını ekmek için uydun zamandamıyız?
|
ben bahçeme sonbahar ve ilkbaharda ekiyorum.hem bana hemde komşularıma yetecek kadar verimli ve bereketli oluyor.her tür toprakta yetişir diye biliyorum.selamlar
|
Alıntı:
|
Arılar için arı otu bitkisi aradık, piyasada hiç kalmamış. Onun yerine 4 dönüm dereotu ektik :)
Sezon sonu dünya kadar dereotu tohumumuz olacak sanırım :p |
Bugün bende kısmet olursa dere otu-maydanoz ekeceğim..
Hergün aynı hikaye.. Aşırı tembellik var bu ara :D ama bugün kararlıyım.. Hatta şuan yerimden kalkıp, tohumlarımı aramaya koyulyorum! :) |
Balkonda dereotu yetiştiriyorum. Fakat saksıdaki dereotum sararmaya başladı ve bu sararma sürekli devam ediyor. Balkonda yağmur suyu alıyor. Acaba soğuk mu yaptı yoksa fazla su mu?
Alıntı:
|
19,03,2014 itibariyle dereotu tohumlarını balkondaki toprakla buluşturmuş bulunuyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Geçen sene üzerine titrediğim kısa zamanda çıkan ama yaşatamadığım cılız dereotlarının saksısına bu sene roka tohumu atıp unuttum balkonda, birlikte çıkmaya karar vermişler.
Fotoğrafı geçen hafta çekmiştim şu an çoşmuş durumdalar:p Eklenti 479313 |
|
1 Eklenti(ler)
hepsi çıkmaz diye, derince bir saksıya (25-30 cm) dereotu tohumlarını ektim, 1 haftada çimlendiler.. Ancak sık dikimin problem olduğunu okuyorum burada, sizce çıkan dereotlarının bi kısmını koparıp seyreltmeli miyim?
yetişkin dereotu bitkisi çalı gibi büyük mü oluyor? Yani bir saksıya 1 ya da 2 tane mi ekmeliyiz? Yoksa küçük küçük çıktıkça koparıp yiyerek mi imha edelim fazlasını acaba? (fazla ise tabi bu çıkanlar) İlgilenip cevap vereceklere şimdiden teşekkür ederim, saygılar; Altuğ. |
Seyreltme için biraz daha beklemelisiniz. Hem böylelikle, seyreltme yaptığınız dereotlarını da tüketmiş olursunuz. Şimdilik böyle yarı gölge bir alanda kalmaları daha uygun olur. Doğrudan güneşe şimdilik almayalım ki yanmasınlar ama ışığı bol alan bir yerde olsun.
Dereotunun çalı kadar gelişebileceğini sanmam, zaten belirli bir olgunluğa erişince tohum tutmaya başlıyor. Geçmiş mesajlara bakmayı ihmâl etmeyin, araştırınca mutlaka bulursunuz:) |
1 Eklenti(ler)
30 Mart'ta ektiğim dereotum
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 490811 |
bütün sebzelerde ben şunu gördüm , ne kadar seyrek olursa o kadar fazla büyüyor ve gelişiyorlar, ama benim dereotundada gördügünüz gibi çok sık ekmekten vazgeçemiyoruz.
|
Alıntı:
Alan büyüdükçe ilgi azaldığı için serpip hemen geçiliyor. Az alanda ilgi çok olunca tohum fazla kaçabiliyor. Hep az atacağız deriz ama olmuyor işte :p |
2 Eklenti(ler)
herkese merhaba
birkaç haftadır biçerek tekrar tekrar yediğimiz dereotları kurumaya başladı halbuki komşuları maydonozlar canavar gibi büyümeye devam ediyor acaba dereotlarım neden kurudu? fazla mı su verdim az mı verdim bilemedim |
Saksıda böyle oluyor Sevgili incirli
Ben ne zaman saksıya eksem karşılaştığım manzara hep buydu... Baya baya büyük bir saksıda, bol toprakla olur bence. |
3 Eklenti(ler)
Dereotu tohumunu uzun süre bulamayınca biraz geç ekmek durumunda kaldım. Çıkanların durumu.
Eklenti 509272 Komşumun dereotları erken ekilince tohum verecek duruma geldiler. Eklenti 509273 Eklenti 509274 |
1 Eklenti(ler)
Birkaç gün önce diktiğim dereotlarım çıkmaya karar vermiş ama nedense saksıya UFO inmiş gibi duruyor :dilli:
|
Alıntı:
Yazınıza Evde kahkahalarla gülünce ev halkı ne oldu diye Başıma toplandı :p |
Alıntı:
|
Dereotlarımın ve maydonozlarımın çıkanlarında tohumlar var bu normal mi?Çıkan bitkinin uç kısımlarında tohumlar var resmen.
|
1 Eklenti(ler)
Sizce dere otlarını seyreltmelimiyim? sanki çok sık gibiler. bir süre sonra büyümeleri dursun istemiyorum.
|
Bence çok güzeller :) Hiç ellemezdim ben olsam.Elinize,emeğinize sağlık.
|
Alıntı:
|
Benimkiler bir ölüyor-bir diriliyor,ne yapacağımı şaştım.Figür falan ekledim.Sanırım şaka yaparken gerçeğe döndü Peri Bahçesi fikri ama Ufo figürüm yok,tuh :)
|
1 Eklenti(ler)
Bunlarda benden.. Olabildiğince seyrek ekmeye çalışsamda yine sıkıştılar sanırım.
|
bu da benim dere otu
1 Eklenti(ler)
daha önce bir iki defa denemiştim çimlenmemişti, bu sefer de inadına ...
|
Geçen pazar maydonozlarımın olduğu dikdörtgen saksımın boş kalan 4/1 lik kısmına ektim bakalım, maydonozlarım gibi dayanıklı olabilecekler mi?
|
1 Eklenti(ler)
kırk günlükler. daha geniş bi saksıya şaşırtmak istiyorum ama o kadar narinler ki, biraz daha büyümelerini bekliyorum.
|
Dere otu şaşırtıla biliniyor mu? Ben de saksıya ektim. Çok yoğun atmışım tohumları. Biraz daha büyüdüklerinde deneyeyim. Olursa bir kısmını bahçeye taşıyayım.
|
Alıntı:
evet şaşırtılabiliyorum. |
dereotu
dereotu neden kırmızilasır bilgisi olan varmı
|
Merhabalar, balkonda saksıya dereotu tohumu ektim ve çokta güzel çıktılar ve kullanmaya başladım, fakat bir süre sonra üzeri beyaz gibi gri gibi buğulu bir tabaka sardı neden olabilir acaba? Foto çekip eklemeye çalışacağım.
Ayrıyeten kullandıkça sürekli uzamaya devam eder mi ne kadar ömrü oluyor? Teşekkür ederim, hoşçakalın |
https://ibb.co/t3qDm9V https://ibb.co/1rDsgLt
https://ibb.co/1rDsgLt Bahsettiğim dereotları bu şekilde gözüküyor. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025