agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Balkon Bahçeciliği (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/)
-   -   Roka (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/4233.htm)

esgül73 11-12-2013 09:21

Bu yıl tohum takasdan yabani roka siparişi vermedim.Bana önerebileceğiniz yabani ,geleneksel,çok yıllık roka ,tere ,maydonoz tohumu siparişi verebileceğim bir yer varsa bildiriseniz çok makbule geçer.Çünkü yılmadan devam etmek istiyorum.

seccomann01 24-01-2014 18:15

Bende ektim yakında paylaşacağım fotoğraflarını

seccomann01 24-01-2014 18:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi esgül73 (Mesaj 1228669)
Bu yıl tohum takasdan yabani roka siparişi vermedim.Bana önerebileceğiniz yabani ,geleneksel,çok yıllık roka ,tere ,maydonoz tohumu siparişi verebileceğim bir yer varsa bildiriseniz çok makbule geçer.Çünkü yılmadan devam etmek istiyorum.

Zirai Depo Tarım Aletleri, Zirai İlaç, Gübre Tohum ve Bahçe Bakım Malzemeleri

bu siteden alabilirsin ben aldım memnun kaldım.

Ama istersen tohum takas bölümünden de yardımcı olacaklarını düşünüyorum.

efeege 24-01-2014 19:09

1 Eklenti(ler)
saksıların boş yerlerinde yetiştireyim diye, roka ekmiştim abartmışım galiba,
kum gibi çıkmışlar..

Gazi Barış 24-01-2014 20:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi efeege (Mesaj 1244172)
saksıların boş yerlerinde yetiştireyim diye, roka ekmiştim abartmışım galiba,
kum gibi çıkmışlar..

E biraz abartılı olmuş yani, henüz çok geç olmadan biraz seyrekleyin de fazla cılız olmasınlar.

seccomann01 27-01-2014 16:23

Rokacıklar

http://www.agaclar.net/forum/attachm...127_144550.jpg

Sizce ne durumdalar ?

Yapmam gereken bir şeyler var mı?

Önerilerinizi bekliyorum

Gazi Barış 27-01-2014 17:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi seccomann01 (Mesaj 1244998)
http://www.agaclar.net/forum/attachm...127_144550.jpg

Sizce ne durumdalar ?

Yapmam gereken bir şeyler var mı?

Önerilerinizi bekliyorum

Dağınık ekseydiniz çok daha iyi olurdu, çok sık ekmişsiniz, sanırım güneş görmüyorlar ya da çok az görüyorlar, tamamen kapalı bir ortamda bakıyorsanız dışarıya çıkarmaya çekinmeyin, merak etmeyin soğuk bir zarar vermez ( bu durumdakileri çıkarmak sakıncalı olabilir)
Daha deneyimli olup sürekli yetiştirenler vardır muhakkak.

rokacanavari 04-02-2014 08:29

Ulkemizdeki dolgun yaprakli, kitir kitir roka cinsinin latincesini bilen varsa, bilgilendirirse cok sevinirim.

seccomann01 04-02-2014 09:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rokacanavari (Mesaj 1247040)
Ulkemizdeki dolgun yaprakli, kitir kitir roka cinsinin latincesini bilen varsa, bilgilendirirse cok sevinirim.

İlk mesajda bir isim geçiyor ama aradığın o olabilir mi?

efeege 08-03-2014 14:38

3 Eklenti(ler)
rokalarım sık ekilmişti ama yinede geliştiler, yemelik oldular..

yağmur 09-03-2014 14:17

Bende bahçeye ekmiştim roka (koçtaş'tan alıp). Yana doğru yayılan bir tür çıktı. Hiç beğenmedim. Sizinkiler ne kadar güzel. Afiyetle yiyin.

hira 09-03-2014 15:19

2012 yılında aldığım roka rohumlarını ekip başarısız olduktan sonra öylece bırakmıştım tohum kutusunun içine, Şimdi sizde görünce acayip özendim. Tohumlarım bayatlamışmıdır sizce? hala çimlenebilir durumdalarmıdır?

efeege 09-03-2014 16:33

nem almamış,sa çıkar her ne şekilde olursa ekin bence denemeye değer.
biz tohumu alıyoruz aklımıza geldikçe azar azar ekiyorum.
iki hafta önce bahçeye ekmiştim.
buradakilerden de seyreltip bahçeye şaşırtma yapıp ektim..

sevgili yağmur ben sık ekmişim o yüzden böyleler.
sizin seyrek ve güneşi tam alıyorsa kuvvetinden yayılmıştır.

Milla 10-03-2014 11:15

Sayın Efeege,
Rokalarınız çok güzel olmuş maaşallah.Maydonozlarınızı da gördüm çok güzeller.Ben de ektim ama çok cılız çıkıp 5-6 cm olunca ölüyorlar.Sadece nane tutturabildim.Onu da köklü ektim:))
Torf kullanıyorum acaba bu nedenle mi olmuyorlar.Siz nasıl bir toprağa ektiniz acaba?Bir de vitamin veriyorsanız ne veriyorsunuz paylaşırsanız çok sevinirim.Elinize sağlık.

efeege 10-03-2014 21:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Milla (Mesaj 1257958)
Sayın Efeege,
Rokalarınız çok güzel olmuş maaşallah.Maydonozlarınızı da gördüm çok güzeller.Ben de ektim ama çok cılız çıkıp 5-6 cm olunca ölüyorlar.Sadece nane tutturabildim.Onu da köklü ektim:))
Torf kullanıyorum acaba bu nedenle mi olmuyorlar.Siz nasıl bir toprağa ektiniz acaba?Bir de vitamin veriyorsanız ne veriyorsunuz paylaşırsanız çok sevinirim.Elinize sağlık.

roka ve maydanozları bahçe toprağı olan çiçek saksılarının boş alan kısımlarını ektim toprağını karıştırdım. tohum ektiğimden bu zamana kadar,öğleden sonra güneş alan yerdeler. arada gübre şerbeti verdim..
sizinkiler gölgedeyseler cılızlayıp kuruyorlardır...

pelintync 16-03-2014 21:36

arkadaşlar cevap yazarsanız sevinirim. çok tecrübesizim:( bugün aldığım roka tohumlarını yogurt kabına tuz serper gibi serpip ektim. acaba fazla mı olmuştur tohumlar? bi de şu şaşırtma ve seyreltme durumları ne demek açıklarsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler

caner88 16-03-2014 21:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pelintync (Mesaj 1259995)
arkadaşlar cevap yazarsanız sevinirim. çok tecrübesizim:( bugün aldığım roka tohumlarını yogurt kabına tuz serper gibi serpip ektim. acaba fazla mı olmuştur tohumlar? bi de şu şaşırtma ve seyreltme durumları ne demek açıklarsanız sevinirim. şimdiden teşekkürler

Tohumu biraz fazla atmış olabilirsiniz. o yüzden çok sık ve cılız çıkmaya başladığında bazılarını alırsanız iyi olur ki buna seyreltme denir. roka için şaşırtma yapmaya gerek yoktur. Sizi uğraştırmadan büyüyeceklerdir zaten. ;)

Domatesci 18-03-2014 16:25

2 Eklenti(ler)
Selamun aleyküm
Yazın yaklaşmasıyla, bende bir şeyler ekmeye başladım ve ilk defa roka ektim ve sanki biraz sık mı ekmişim onu sormak istedim, sıksa hangi seyreklikte olmalı. Birde ikinci resimde de boyları görünüyor, topraktan yukarıda kalan kısmı 3 cm çok mudur?
Cevaplarınızı bekliyorum.
Saygılarımla

h_dogan 18-03-2014 16:40

Sn. Domatesci kesinlikle çok çok sık ekmişsiniz. 3 cm boy çok uzun. Fidecikler çok sık olduğu için boya gitmeye çalışıyorlar. Saksını büyüklüğü ne kadar. Seyrek olsa daha iyi oluyor. Siz belki de 10 kat fazla tohum kullanmışsınız.

Domatesci 18-03-2014 17:13

Cevap için teşekkürler.
Saksı 15 x 20 cm boylarında.
Anladığım kadarıyla bu saksıya 15-20 tane ekmem lazım. Doğru mudur? Ya da 15-20 tane kalana kadar koparayım mı? Ama budarsam boyları yine uzun kalacak o zaman en iyisi yeniden ekmek herhalde?

h_dogan 18-03-2014 20:51

Boyları uzun kalır ama ona göre gelişirler. Seyreltin olmazsa yeniden ekersiniz.

Domatesci 19-03-2014 17:39

Teşekkürler.
Risk almadan ektim yeniden :)

Cemil B. 21-03-2014 14:19

19,03,2014 itibariyle roka tohumlarını balkondaki toprakla buluşturmuş bulunuyorum.

Domatesci 23-03-2014 11:33

1 Eklenti(ler)
Selamünaleyküm
Merhabalar, yeni ektiğim rokalar çıktı. Üç sorum var müsaadeniz ile:
1) Sıklığı nasıl, sıksa ne zaman şaşırtayım ?
2) fotoğrafı çektiğimde öyle degildi ama şu anda sapları morardı?
3) 15 cm x 20 cm saksıda kaç tane roka büyütülebilir?
Cevaplarınızı bekliyorum
Teşekkürler

Domatesci 26-03-2014 14:40

Yok mudur bir bilen?

avtonoz 26-03-2014 16:35

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Domatesci (Mesaj 1262348)
Selamünaleyküm
Merhabalar, yeni ektiğim rokalar çıktı. Üç sorum var müsaadeniz ile:
1) Sıklığı nasıl, sıksa ne zaman şaşırtayım ?
2) fotoğrafı çektiğimde öyle degildi ama şu anda sapları morardı?
3) 15 cm x 20 cm saksıda kaç tane roka büyütülebilir?
Cevaplarınızı bekliyorum
Teşekkürler

Seyreltme yapmanız gerekecek. Saksıda roka için 8cm aralık iyi olabilir. Ama sizin ufak saksı ebatınıza göre en optimum aralık ve diziliş aşağıdaki gibi olabilir:

Eklenti 478712

Muhsin Hanif 26-03-2014 18:26

Bir acemi olarak kafa karıştırmak istemem ama yaşadığımı paylaşmak istedim. Tohumları çok sık ekmişim dolayısıyla fideler adeta bibirine yapışık durumdalar.

Bu durumda büyümeleri çok daha yavaş oldu ve bu benim işime geldi. Kenardan, bazende ortadan büyüyenleri tükettikçe seyrelmeye başladı ve küçük kalanlarda sırası gelmiş gibi gelişmeye başladı. :)

Çağ 27-03-2014 17:58

1 Eklenti(ler)
Merhabalar,
Geçen sene bahçemde yetiştirdiklerimi yemenin keyfini çıkardıktan sonra bu sene çeşitlerimi arttırıp keyfimi arttırmaya karar verdim. Geçen sene hazır domates, biber, salatalık ve kabak fideleri alıp ekmiştim. Bu sene elimden geldiğince tohumdan kendim yetiştirmeye karar verdim. İlk olarak roka, kıvırcık maydanoz, nane ve fesleğen ektim. Maydanoz ve rokaları büyük saksılara ektim havalar biraz daha ısınsın dışarı alacağım. İşte benim dört günlük mini mini rokalarım :)

Domatesci 31-03-2014 15:22

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi avtonoz (Mesaj 1263646)
Seyreltme yapmanız gerekecek. Saksıda roka için 8cm aralık iyi olabilir. Ama sizin ufak saksı ebatınıza göre en optimum aralık ve diziliş aşağıdaki gibi olabilir:

Eklenti 478712

Cevap için teşekkürler, küçük saksıda gösterdiğinize çok yakın bir şey yaptım birde büyük saksı alıp ona da hemen hemen aynı aralıklar ile dikim yaptım; ve fotoğraftaki gibi bir şey oldu.

Çağ 03-04-2014 09:59

Benim rokalarım da sık oldu sanırım. Tohum pakedinin içinden o kadar çok tohum çıkınca kendime hâkim olamadım :) Bir noktada seyreltmem gerekecek. Bahçeye çıkarmadan saksıyı çok büyümeyenleri koparmayı planlıyorum.

pelintync 04-04-2014 15:16

rokalarım 3 cm kadar uzayıp boyunlarını büktüler. sanırım fazla ekmişim. seyreltme işlemiyle kurtarabilir miyim. ve seyreltme nasıl yapılıyor:(

ooksijen 06-04-2014 12:46

1 Eklenti(ler)
26/03'de ektiğim rokalar...

ooksijen 06-04-2014 12:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pelintync (Mesaj 1266861)
rokalarım 3 cm kadar uzayıp boyunlarını büktüler. sanırım fazla ekmişim. seyreltme işlemiyle kurtarabilir miyim. ve seyreltme nasıl yapılıyor:(

Fazla sulama yapmış olabilirsiniz,boyunları bu yüzden bükülmüş olmalı.

karakurtbanu 19-04-2014 11:48

Merhabalar,
Ben de bu işlerde çok yeniyim. Aslında sadece iki tane pencere önü bostanım var (dı) Tere ve roka.. 2-3 kere budayıp yedik, fakat artık boyları çok uzadı ve çiçeklendiler, bir de ufak sinekler görüyorum etraflarında. ne yapabilirim. bu çiçeklerden tohum alabilir miyim? Evetse nasıl bilgi verebilir misiniz?
Bir de pencere önü bostanlarını alırken kimseye sormadığımdan bütün tohumları serpmiştim öylece, ama öyle ekmemem gerekiyormuş sanırım.
şimdi de çilek, çeri domates ve karpuz tohumlarım var küçük saksılarıyla birlikte netten aldığım. onları ekmeden güzel bir araştırma yapmalıyım sanırım.

Cemil B. 20-04-2014 15:51

Rokadaki Son Durum 20,04,2014 , seyrek serpmeme rağmen tohumları , sanırım suyun etkisiyle bir araya toplandılar :)

http://www.agaclar.net/forum/attachm...90961583_n.jpg

Karadavut 14-06-2014 11:37

Rokalarımın neden gelişmiyor?

2 Eklenti(ler)
Merhabalar. Uzun süre oldu rokalarımı ekeli ama boyları böyle kaldı gelişmiyorlar. Birde düzenli sulamama rağmen sanki yanmış gibi oldu renkleri. Bazıları da sanki çiçeklenecek gibi... Sizce sorun nedir? Sabahtan öğleye kadar güneş alıyorlar.

rakoçi 14-06-2014 12:43

bu konuyu bende takip edecem bende de fazla boy vermeden sararmalar oldu yine baya yedim ama. galiba çok fazla güneşte kaldılar bendekiler acaba sizde de böyle bir neden olabilir mi?

Karadavut 14-06-2014 13:40

Güneşle alakası olduğunu düşünmüyorum aslında. Çünkü üretim amaçlı yetişen ürünler bütün gün güneş altında oluyor ama gayet güzel gelişip sofralarımıza geliyorlar. Ben bitkilerime içerisinde sıvı gübreler olan akvaryum suyu veriyorum. Gelişimleri gayet iyi. Ama rokalar bir garip oldular.

A_NOMAD 14-06-2014 14:19

Hem güneş fazla gelmiş (yakmış) hem de susuz kalmış gibi göründüler bana.
Toprağının kurumasına pek izin vermeyin bence, hele ki bu sıcak günlerde daha sık suya ihtiyaç duyuyorlardır...

eylülbelde 14-06-2014 15:10

Eğer elinizde roka tohumundan kaldıysa bir başka saksıya daha ekin, çok çabuk çimlenecektir zaten. Biraz seyrek ekersiniz. Bir de yarı gölge(kesinlikle gölge değil ama) bir ortamda gelişmelerine bakın. Sanki bunlar güneşten fazla kavrulmuş gibiler. Dolayısıyla toprağı da çok çabuk kurutuyor bu kadar güneş. Yarı gölgede tutsanız, toprak nemini 4-5 gün korur. Çok sık sulama da istemez.
Deneme yanılma öğrenmek için iyi bir yol aslında... Kolay gelsin :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025