![]() |
Bunu nereden duyduğumu hatırlamıyorum ama aklıma geldiğinde ben de yapıyorum.
Aynı şey pırasa için de geçerli. :) |
Balkonda iki saksıya arpacık soğan ekmiştim. Büyüdüler, salatalarımda bol bol kullandım. Sonra büyümez oldular. Ben çürüdüklerini sanıyordum, hatta bir kaç tanesini de söküp atmıştım. Dün farkettim ki diplerinde arpacık soğan oluşmuş, söküp çıkardım onları. Ancak 7 tanesini kurtarabildim, diğerlerini bilmediğimden telef etmişim :(
Bu arpacık soğanlarını ne zaman tekrar ekebilirim? Ekene kadar da nasıl bir ortamda muhafaza etmem gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim. |
Bu mevsimde taze soğan yetiştirmekte çok güzel oluyor..Bu yüzden soğan başlığını görür görmez ilgimi çekti.
|
Taze soğanların sadece yapraklarını koparıp salatalarda kullanırsanız uzun süre onlardan faydalanabilirsiniz..Yenilemek istediğinizde köküyle sökebilirsiniz...Böylece soğanların başlarıda büyümüş olur ve sizde pazarda satılanlar gibi taze soğanlara sahip olursunuz...
|
Baş soğan elde etmek için arpacık soğanı ekiyoruz, yeşilleniyor, yeşil aksamı kuruyuncada baş soğanmı olmuş oluyor.Kafam karıştı :) Normalde arpacık soğan dikerim ama bunu anlayamadım.
|
Alıntı:
|
Bence soğan; biz balkon bahçecileri için morâl kaynağı:)
Neden derseniz; tamda işler yolunda değilken(zararlı saldırısı, hastalıklar, olumsuzluklar vs...) ve bitkileriniz harap olmuşken, hemen soğan dikin. Zahmetsizdir ve tam kırılmak üzere olan hevesinizi yeniden kazanmış olursunuz. Tecrübelerimle sabittir... Tabii ki kişiden kişiye değişebilir:) |
Bence balkonu olmayanlarda taze soğan yetiştirmek mümkün.. Mutfak camının içine koyacağı küçük bir saksıya marketten yemeğe katmak için aldığı arpacık soğanlardan ekip en pratik yoldan yaptığı salatalara lezzet katma imkanı olur.. Tazecik.. Dalından koptuğunda mis gibi soğan kokusu..
|
Soğanı taze soğan yemek için bahçeye diken yok mu ? Aradım ama galiba bulamadım.
|
Alıntı:
Soğan tohumu dikerek arpacık soğan elde edersiniz. Arpacık soğanı dikerseniz yeşil soğan elde edersiniz. Yeşil soğan büyüdüğünde, ikişer üçer pürlerini keserek yeşil olarak tüketirsiniz. Toprak altındaki başları biraz güçlenince, başıyla birlikte sökerek yine yeşil olarak tüketebilirsiniz. Pürlerinden çok az olarak koparıp yeşil soğanları fazla hırpalamadan, sökmeyip toprakta tutmaya devam ederseniz, zamanla pürleri tamamen kurur ve neredeyse toprağa yapışır. Bu aşamada soğanların toprak altındaki başını dikkatlice sökerseniz, kuru baş soğanınız olur. Selamlar |
Yok yani yetiştirmeyi biliyorum, sadece forumda göremedim ;) Teşekkürler
|
saksıda taze soğan
2 Eklenti(ler)
merhaba soğanlarıma bir göz atmaya ne dersiniz:D
birazda hasat yaptım:rolleyes: Eklenti 390138 Eklenti 390139 |
Çok güzel yetişmişler. Yanlarında saksıları olmasa saksıda yetiştiklerine inanılmaz:p
|
ben bir turlu kuru sogandan taze sogan yapmayı beceremedim
bu sene taze sogan tohumu aldım onları cimlendirdim, onumuzdeki hafta sasırtma yapıcam. https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...13670372_n.jpg |
Alıntı:
Canı gönülden tebrik ediyorum sizi. ;) |
Alıntı:
|
Taze soganda kurt (cuk)
Degerli arkadaslar,
Benim de kendi ufak bahcemde edinmis oldugum tecrube; son yillarda taze soganlarda kurtlanmanin daha asiri bir sekilde ortaya cikmasidir. Özellikle de yetistirme döneminde havanin yagisli olmasi ve de günesin az olusu kurtlanmayi artiriyor. Düz mantikla: az sulamanin ve ekimin bol gunesli bir yere yapilmasinin yararli olacagi kanaatindeyim. Birde Yünanistan`da ciftcilik yapan bir arkadasimin bana tavsiye ettigi bir dogal mücadeleden bahsetmek istiyorum: yaklasik 15 litre su ve 1/2 litre sirke karisimiyla yapilacak bir defaya mahmsus sulamanin kurtlanmayi önledigi söyleniyor. Denemekten zarar gelmez... |
|
bende soğan ekiyim.sizleri görünce heveslendim
|
Soğanlar her zaman favorilerim arasındalar:) Bitkiler bakımından yoksun kalan balkon ya da terasların kurtarıcısı olarak görüyorum. Hızlı ve kolay yetiştirilebiliyorlar:)
http://www.agaclar.net/forum/attachm...-balkon-6-.jpg |
sökmüş oldugunuz soğanın cinsi nedir.ektiğiniz 1 soğandan kaç sap çıktı.ticaretini düşünüyorum.yardımcı olursanız sevinirim
|
İnanın cinsi konusunda hiçbir fikrim yok. Marketlerde satılan arpacık soğanlardan dikmiştim:)
|
Herkese selamlar,Bugün 20kg arpacık soğan aldım 1 dönüme dikmeyi düşünüyorum,acaba fazla **** az miktarmı 20 kg arpacık soğan,birde en merak ettiğim konu acaba 20 kg.arpacık soğandan en kötü ihtimalle kaç kilo baş halinde soğan alabilirim?
dikimi yarın yapacağım için cevap alabilirsem acil çok mutlu olurum selamlarımla. |
Balkonda suda soğan yetiştirmek. Su ve enzimden başka bir şey olmayan, havalandırma veya elektrik ile çalışan hiç bir şey yok. Soğanda başarısız olanlar veya sapları cılız ve az çıkıyor diye dert yananlar deneyebilir. Çok pratik ve kolay.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...esil_sogan.jpg Daha çok içerik için: http://www.agaclar.net/forum/topraks...tm#post1258973 Not: Tatlı soğanlar çok hızlı gelişirken, acı soğan çok yavaş gelişiyor. Soğanlarım büyümüyor diyenlere not düşmek istedim. |
Bende balkonda soğan ve nane yetiştiriyorum fakat kurtlanma ile karşılaşmadım. Lazım oldukça taze taze tüketiyoruz.
|
Bu mevsimde yetiştiren var mı?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ben tazesini yetistiriyorum suan tabi Milla hanim gibi yan urunlerimde var tabi ama umarim kar olumsuz degil olumlu etkiler :))
iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi |
2 Eklenti(ler)
bu konu biraz unutulmuş gibi biraz canlandıralım :)
kasımda arpacık soğandan ekilen soğanlar, sıcaklarla birlikte tohuma kalkıyor Eklenti 647969 Eklenti 647970 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:49. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025