![]() |
Sevgili eylems mademki tomurcuklar oluşamadı çuvalı ne zaman açacaksın? diğer dallar kuruyuncamı? Birde ben artık dayanamıyorum yaaa içerde neler olduğunu görmek istiyorum... Çatlaycam vallahi meraktan.
|
Alıntı:
|
Teşekkürler eylems... Bekliyorum ama çatlıyorumda neyse bekleyeceğiz...
|
Patateslerimde üzücü ama yeni bir gelişme var arkadaşlar Çuvalda çıkan filizlerin 1 dalı soldu sizce ne yapmpalıyım??
|
Hasat zamanının geldiği anlamına gelmiyor mu dalların kurumaya başlaması?
|
Alıntı:
|
Değerli bilgileriniz için çok sağolun arkadaşlar.Ama anlayamadığım şu eğer patetesleri hasat etmem gerekiyorsa ve hasat etmeyeceksem alltta oluşan patateslere bişi olmazmı???
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Çok teşekkür ederim.
|
kaç gündür yazan olmamış çok merak ettim arkadaşlar patetesleriniz ne durumda?
seneye inşallah bende denerim çok zevkli görünüyor. |
Benimkiler çiçek açmaya başladılar.
|
Ben çok geç ektim. Hala uzuyorlar. Uzadıkça toprak ekliyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Patateslerimde son durum. 2 Ödemiş patatesi 1 de cinsini bilmediğim patates var çuvalda.
|
Çuvalda patates denemem hüsranla sonuçlandı.
Düzgün sulayamadım, pek ilgilenemedim ve galiba meraktan erken kestim çuvalı. Sadece iki adet ceviz büyüklüğünde patates vardı koca çuvalda :) Bir iki de yere ekmiştim onlara bakmadım henüz. |
Benimde hüsran:((
Koca çuvalda 3 tenecik patates, ceviz kadar. Karar verdim herşey toprakta güzel. Öyle cuval muval değil. Toprak şartttt |
Balkona sığmayan patateslerimi sitenin bahçesine taşımıştım. Dalları çok ama bir kedi orayı mesken tuttu. Herhalde toprağı yumuşak buldu. :p Bilmem toplasam mı?:(
|
Ben henüz açmadım. Sararmasını bekleyeceğim.
|
Birşey sormak istiyorum ama umarım yeri yanlış olmaz. Forumda aradım ancak bulamadım. Birsüre önce bir yabancı yemek programında Amerika'da yetişen patates türlerinden çeşitli yemekler yaptılar. Hadi tatlı patatesi biliyordum ama neler vardı neler, minik patatesler, kırmızı patatesler...
Bu konuda bilgisi olan var mı acaba ve bunlar ülkemizde yetişmez mi? |
Benim patateslerim hic ciceklenmeden dallari kurudu ama buna ragmen sadece bir patatesten 7-8 cok lezzetli patates elde ettim.
|
Benim patates denemem de hüsranla sonuçlandı. Çok ilgilenememiş olmama bağlıyordum ama sizlerde böyle yazınca bir karış da olsa bahçenin bir köşesine ekeceğim.
|
Bugün çuvalı açtım. 3 patates ekmiştim. 6 küçük patates olarak bana geri döndü :)
|
Ne güzel, ye ye bitmez, seneye daha çok alırsınız umarım.
|
Benim patateslerin tadına benden önce birileri bakmış ama kim **** kimlerdi göremedim :)
Delik deşik olmuştu. |
Habibe'ciğim, Patatesi börtü böcek pek seviyor :)
Bu başlığı açtığımda bahçıvanlıkta pek acemiydim. Acemi şansıymış demek ki çünkü o zaman çok güzel ürün almıştım. Geçen yıl biraz, bu yıl hiç ürün alamadım. Ya devamlı eklediğim gübrelerle çok Danaburnu oldu bahçede, ya da ben ilk heves kadar ilgilenmedim. Yalnız bir daha çuvalda denemeyeceğim, sulaması çok zor oluyor, sulayınca çuvalın ağzı sağa sola kayıyor, toprak suyu ememeden akıp gidiyor. Tümseğe ekme işini de sevmedim onda da sulama sorun oluyor. Ben ilk denememdeki gibi çukur kazıp ekeceğim seneye, İnşallah :) Çukura bolca su verdim mi 3-4 gün toprak nemli kalıyor. Çukurun dezavantajı, patatesleri toplarken bir kaçına zarar veriyorsunuz. Ama en azından ürün alabilmiştim, diğer yöntemlerde hiç ürün alamadım :) Bir de çuval yerine en büyük boy saksıda da deneyebilim. Hem sulaması kolay olur, hem de şayet patatesler olursa saksıyı ters çevirip, hiç birine zarar vermeden toplayabilirim. |
Sineklik içine hapsedip çukura dikebiriz aslında elle toplamada yarısı ziyan oluyor.
Genişçe sineklik ya da toprak altına dayanabilen delikli çuval da olabilir. Patatesleri bunlara koyup, sinekliğin bir kısmını dışarıda bırakarak gömsek, hasat zamanı sineklikle beraber çıkarsak topraktan fire vermeden hasat şansımız olur bence. Tabi normal çuval dayanıklı olmaz herhalde rutubet çürütür. Ben bunu yapar fotoğraflarımda, bluetooth arızalı yükleyemiyorum laptoba fotoları. |
İyi fikir Berduray. Patates çuvalları var ya iri delikli file gibi, onlar oldukça dayanıklı, çürümezler. Onlarla deneyebiliriz.
|
Delikli çuval derken tam olarak onu kastetmiştim, aynı dili konuşabilmek ne güzel;)
|
Ebrub patates türlerinden pek anlamam ama Trabzon'da kırmızı patates yetiştirildiğini gördüm. Normal patatese göre daha ufak pürüzsüz ve kabuğu gerçekten de kırmızımsı. Yalnız içi diğer patatesler gibi pek fark yok. Bana daha lezzetli gelmişti yediğim zaman.
|
benim bildiğim bir bütün patatesi 4 parcaya ayırıp ekilince oluyor, yanılıyormuyum?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025