![]() |
1 Eklenti(ler)
Havaların ısınmasıyla patateslerin gelişmesi çok hızlandı. Çuvalda ilk denemem...
Biraz daha uzayınca toprak ilavesi yapıcam. Eklenti 40692 |
balkonda saksıda daha dogrusu patates yetiştirebilirmiyiz? fide **** tohum nereden alabilirim ?
zamanı geçtimi? |
Bir hafta önce ben de cücüklenmiş Patateslerimi ektim sanırım biraz geç ektim ama bakalım inşallah olurlar... Filizlendilerde :) Çok da hızlı büyüyorlar... Aklıma takılan bir sorum var arkadaşlar 1 patatesten kaçtane patates oluşur yani hani Selahattin hocamız dediya evdeki patateslerden ekildiğinde verim az olur o bakımdan merakımdan soruyorum... eğer bi bilginiz varsa beni bu konuda bilgilendirin
Cevaplarınızı dört gözle bekliyorum... |
Geçtiğimiz yıllarda toprağa ektiğimde bir patatesten ortalama 3 patates almıştım. İçlerinden biri diğerlerine göre daha büyükçe diğerleri daha küçükçeydiler. Şİmdi bu sene çuval yöntemindeki beklentim çok daha fazlasını alabilmek. Beraberce göreceğiz. :)
arang biz evdeki cücüklenmiş patatesleri ekiyoruz. Derin bir saksıda olabilir sanıyorum. |
Sevgili limon inşallah dediğin gibi çuval yöntemi ile daha başarılı oluruz çünkü ben de patateslerimi çuvala ektim. Dört gözle beklemekteyim
Birde inşallah ektiğim çuval da küçük değildi patates çuvalına ektimde onları... Neyse hep birlikte bekleyip göreceğiz.. |
Patateslerimin boyları 10 cm. kadar oldu ve üzerlerini ilk kez toprakla örttüm. Ama toprak altında kalan kısımlar bana sankide başlarını tekrardan dışarı uzatamadan öleceklermişgibi geldi... Yani bilemiyorum arkadaşlar bu durum beni biraz etkiledi yani üzerlerine toprak koydum ama içim rahat değil. Heralde ik deneyimimya ondan olsa gerek... Buarada çuval tahminimdende küçük geldi galiba çünkü bundan sonra ancak 1 kez daha üstlerinitoprakla örtebilirim (eğer tekrar onları dışarıda görürsem tabi) sizce tamammıdır yoksa gerçekten çuvalın boyu kısamı geldi ve eğer kısa ise durum ne olur??? Cevaplarınızı dört gözle bekliyorum...
Herkese sevgiler ve bol sebzeli günler... |
Cemo benim patatesler çiçek açacak.
|
Cemocuğum inşallah sorun yaşamam bende dört gözle bekliyorum vallahi. Teşekkürler
|
Alıntı:
|
Sevgili eylems sana bir sorum olacak... sen patatesleri çuvala nasıl ektin ki? Çuvalın dörtbir yanından filizler çıkmış??? Farklı bişey mi yaptın aceba eğer öyle ise beni bu konuda bilgilendirirsen çok sevinirim.
|
Benim de bir sorum var arkadaşlar. Patatesleri ektiğiniz çuvallara koyduğunuz toprak özeli bir karışım mı yoksa ne bulursak olur mu?
Saygılar |
Sevgili cemo teşekkürler.Yazlığın bahçesine bir kaç tane araba tekerleği getirdim. Bunların içinde patates yetiştireceğimi söylediğimde, tüm site sakinleri ile birlikte ev halkı da dumur oldu. Şimdi de sitenin bahçıvanlarından koyun gübreli bahçe toprağı istedim. Sanırım o da birazdan hallolacak.Geriye küçük bir ayrıntı kaldı; o da cücüklenmiş patates bulmak.Bulamazsam cücüksüz gömecem ben de.Bakalım nolcek.
|
Alıntı:
|
Sevgili eylems sana bir sorum daha olacak. bu yöntemle patatesleri sulamak zor olmuyormu? Nasıl suluyorsun?
|
Patates gömmece !...
Merhaba Arkadaşlar ; patates filizlerim 10-15 cm olmaya az kaldı.Hadi bakalım tekrar gömeceğim.Bu patates işinide öğreneceğiz.Resimlemeye çalışacağım.
Karışım toprak, bol koyun gübresi ve kum olacak. Sevgi ve Saygılarımla |
Alıntı:
|
Teşekkürler sevgili eylems patateslerinin tomurcuklandı demiştin sana bol çiçeklive bol patatesligünler dilerim... :)))
|
1 Eklenti(ler)
Toprak ilavesi yapıp çuvalın kıvırdığım kısmını biraz açtım. Haftaya tekrar toprak ilavesi yapmam gerekecek.
Eklenti 41859 |
Sevgili limon sana bir sorum olacak eğer unutmadıysan bu çuvalın içine kaçtane patates ekmiştin? çünkü benimçuvalım daha küçük ve ben sanırım 4 tane ekmiştimama dışa çıkan filizler bukadar yoğun olmadı bundan sonrası için soruyorum tabi sana bol patatesli günler...
|
Elimdekilerin hepsini ektim 10-15 tane vardır. :) Fazla oldu ama sonuçta bir çuval dolusu patates verecek ya anca dolar diye düşündüm :)
|
Demek ki ben çok az ekmişim neyse yarın öbürgün bende senin gibi yaparım beni bekleyen cücüklenmiş patateslerim var... Yardımların için çok sağol sevgili limon.
|
İki hafta önce de ben ektim. Çıkacaklar mı bakalım?
|
Patateslerin dalları coştukça coştu bu kadar büyüyeceğini sanmıyordum. Coşması sanırım koyun gübresinden. Dalları balkonu doldurmadan sitenin bahçesine çıkarmak zorunda kaldım.
|
Sevgili eylems tomurcuk oluşmuştu patateslerinde daha çiçekleri oluşmadımı?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Patatesin fazla olması sadece aldığınız ürün miktar ve boyutunu düşürür. Ama bundan etkilenmeyi azaltmak için döle yatma zamanında potasyumlu gübre kullanmanız faydalı olacaktır diye düşünüyorum. |
Eylem hanım son durum ile ilgili resimler koyabilirmisiniz hakikaten merak ettim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bence siz seneye çatalcada ekersiniz patateslerinizi, ben fotograflarını cekerim herkes gelişimlerini izler. |
Akgb, döle yatma zamanı dediğiniz çiçek açtığında mıdır? Aslında pek suni gübre kullanmak istemiyorum. Çuvala eklediğim toprağa koyun gübresi de karıştırıyorum. Yetmez mi dersiniz?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:33. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025