![]() |
Benim de bir sorum var arkadaşlar. Patatesleri ektiğiniz çuvallara koyduğunuz toprak özeli bir karışım mı yoksa ne bulursak olur mu?
Saygılar |
Sevgili cemo teşekkürler.Yazlığın bahçesine bir kaç tane araba tekerleği getirdim. Bunların içinde patates yetiştireceğimi söylediğimde, tüm site sakinleri ile birlikte ev halkı da dumur oldu. Şimdi de sitenin bahçıvanlarından koyun gübreli bahçe toprağı istedim. Sanırım o da birazdan hallolacak.Geriye küçük bir ayrıntı kaldı; o da cücüklenmiş patates bulmak.Bulamazsam cücüksüz gömecem ben de.Bakalım nolcek.
|
Alıntı:
|
Sevgili eylems sana bir sorum daha olacak. bu yöntemle patatesleri sulamak zor olmuyormu? Nasıl suluyorsun?
|
Patates gömmece !...
Merhaba Arkadaşlar ; patates filizlerim 10-15 cm olmaya az kaldı.Hadi bakalım tekrar gömeceğim.Bu patates işinide öğreneceğiz.Resimlemeye çalışacağım.
Karışım toprak, bol koyun gübresi ve kum olacak. Sevgi ve Saygılarımla |
Alıntı:
|
Teşekkürler sevgili eylems patateslerinin tomurcuklandı demiştin sana bol çiçeklive bol patatesligünler dilerim... :)))
|
1 Eklenti(ler)
Toprak ilavesi yapıp çuvalın kıvırdığım kısmını biraz açtım. Haftaya tekrar toprak ilavesi yapmam gerekecek.
Eklenti 41859 |
Sevgili limon sana bir sorum olacak eğer unutmadıysan bu çuvalın içine kaçtane patates ekmiştin? çünkü benimçuvalım daha küçük ve ben sanırım 4 tane ekmiştimama dışa çıkan filizler bukadar yoğun olmadı bundan sonrası için soruyorum tabi sana bol patatesli günler...
|
Elimdekilerin hepsini ektim 10-15 tane vardır. :) Fazla oldu ama sonuçta bir çuval dolusu patates verecek ya anca dolar diye düşündüm :)
|
Demek ki ben çok az ekmişim neyse yarın öbürgün bende senin gibi yaparım beni bekleyen cücüklenmiş patateslerim var... Yardımların için çok sağol sevgili limon.
|
İki hafta önce de ben ektim. Çıkacaklar mı bakalım?
|
Patateslerin dalları coştukça coştu bu kadar büyüyeceğini sanmıyordum. Coşması sanırım koyun gübresinden. Dalları balkonu doldurmadan sitenin bahçesine çıkarmak zorunda kaldım.
|
Sevgili eylems tomurcuk oluşmuştu patateslerinde daha çiçekleri oluşmadımı?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Patatesin fazla olması sadece aldığınız ürün miktar ve boyutunu düşürür. Ama bundan etkilenmeyi azaltmak için döle yatma zamanında potasyumlu gübre kullanmanız faydalı olacaktır diye düşünüyorum. |
Eylem hanım son durum ile ilgili resimler koyabilirmisiniz hakikaten merak ettim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bence siz seneye çatalcada ekersiniz patateslerinizi, ben fotograflarını cekerim herkes gelişimlerini izler. |
Akgb, döle yatma zamanı dediğiniz çiçek açtığında mıdır? Aslında pek suni gübre kullanmak istemiyorum. Çuvala eklediğim toprağa koyun gübresi de karıştırıyorum. Yetmez mi dersiniz?
|
Sevgili eylems mademki tomurcuklar oluşamadı çuvalı ne zaman açacaksın? diğer dallar kuruyuncamı? Birde ben artık dayanamıyorum yaaa içerde neler olduğunu görmek istiyorum... Çatlaycam vallahi meraktan.
|
Alıntı:
|
Teşekkürler eylems... Bekliyorum ama çatlıyorumda neyse bekleyeceğiz...
|
Patateslerimde üzücü ama yeni bir gelişme var arkadaşlar Çuvalda çıkan filizlerin 1 dalı soldu sizce ne yapmpalıyım??
|
Hasat zamanının geldiği anlamına gelmiyor mu dalların kurumaya başlaması?
|
Alıntı:
|
Değerli bilgileriniz için çok sağolun arkadaşlar.Ama anlayamadığım şu eğer patetesleri hasat etmem gerekiyorsa ve hasat etmeyeceksem alltta oluşan patateslere bişi olmazmı???
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Çok teşekkür ederim.
|
kaç gündür yazan olmamış çok merak ettim arkadaşlar patetesleriniz ne durumda?
seneye inşallah bende denerim çok zevkli görünüyor. |
Benimkiler çiçek açmaya başladılar.
|
Ben çok geç ektim. Hala uzuyorlar. Uzadıkça toprak ekliyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Patateslerimde son durum. 2 Ödemiş patatesi 1 de cinsini bilmediğim patates var çuvalda.
|
Çuvalda patates denemem hüsranla sonuçlandı.
Düzgün sulayamadım, pek ilgilenemedim ve galiba meraktan erken kestim çuvalı. Sadece iki adet ceviz büyüklüğünde patates vardı koca çuvalda :) Bir iki de yere ekmiştim onlara bakmadım henüz. |
Benimde hüsran:((
Koca çuvalda 3 tenecik patates, ceviz kadar. Karar verdim herşey toprakta güzel. Öyle cuval muval değil. Toprak şartttt |
Balkona sığmayan patateslerimi sitenin bahçesine taşımıştım. Dalları çok ama bir kedi orayı mesken tuttu. Herhalde toprağı yumuşak buldu. :p Bilmem toplasam mı?:(
|
Ben henüz açmadım. Sararmasını bekleyeceğim.
|
Birşey sormak istiyorum ama umarım yeri yanlış olmaz. Forumda aradım ancak bulamadım. Birsüre önce bir yabancı yemek programında Amerika'da yetişen patates türlerinden çeşitli yemekler yaptılar. Hadi tatlı patatesi biliyordum ama neler vardı neler, minik patatesler, kırmızı patatesler...
Bu konuda bilgisi olan var mı acaba ve bunlar ülkemizde yetişmez mi? |
Benim patateslerim hic ciceklenmeden dallari kurudu ama buna ragmen sadece bir patatesten 7-8 cok lezzetli patates elde ettim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:42. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025