![]() |
japondan afrikalı çıkar diyorsun yani :)
|
Serin bir trabzon havasından merhaba:)
Biberler konusunda yazacak bir iki şeyim olacak. Öncelikle şunu söylemek isterim ki kolcay beyin elindeki biberler kesinlikle carolina reaper. Acılık konusuna gelecek olursak eğer bütün biber çeşitlerinde geçerli olmakla birlikte bu biberdede açılık oranını etkileyen şey biberin cinsi olmakla beraber 1) Toprak yapısı 2) Ürünün dikildiği zaman 3) ve en önemlisi kaç saat güneş aldığı ve hangi açıdan güneş aldığıdır. Şöyle örnek verecek olursak eğer, Kasım ayında toprağa ektiğimiz ve olgunlaşması Mart ayına denk gelip kızaran biber ile Mart ayında toprağa düşüp temmuz ayında kızaran biber arasında muazzam acılık farkı mevcuttur. Şekil konusuna gelecek olursak eğer :) Carolina Reaper adlı mutasyon biberin bir çok şekil varyasyonu olduğu ayrıca bununda kesinlikle hava sıcaklıkları ve havadaki nem oranıyla ilişkili olduğunu düşünüyorum. Zira Samsun bafrada ekilmiş olan dolmalık biberin şekli Trabzon ofta ekilmiş biberin arasında bu biber aynı biber değil dedirttirecek kadar farklılık var. Lakin biber aynı tohumun biberi :) Benim gönderdiğim resimlere gelecek olursak 2-3 mm boyutundaydılar en son resim eklediğimde şu anki durumları nedir bilmiyorum :) şunuda söyleyerek yorumumu sonlandırmak istiyorum. Bu tarz mutasyon biberlerde aynı fide üzerinde farklı şekillerde biber görme şansı %90 Carolina reaper da dahil BKNZ: Youtube Khang Starr yazıp en üstte çıkan uzak Doğulu arkadaşın videolarını izlersiniz bana hak vereceksiniz:) iyi forumlar dilerim... |
Kolcay beyin netten bulupta yolladığı 3. Resimdeki en sağdaki biber ve 5. Resimdeki arkada flu duran biberde kuyruk yok ama Carolina reaper :) Demek istediğim şey tam olarak bu.
|
Zaten adam kendi sitesinde,kendi biberinin sahtesini satacak değil ya,bu biberin orjinal olmama şansı yok.
Üstte anlatmak istediğim ise,ben esmerim kardeşim beyaz,babaannem renkli gözlü ben değilim,ama benim çocuğumun renkli olabilir.Sonuçta carolina reaper iki biberin çarprazlanmasından oluştu sanırım(tekniğini bilemicem)bir kısım Birine diğer kısımıda diğerine benzemiş olabilir,hatta bir kısmı da tamamen yeni bir görünüme sahip olabilir. İşin özü bundan ibaret,bu biber orjinal,zaten seninde ilk aldığın biberler kuyruklu,amma yordun beni ha 😀 |
Esselamun aleyküm dostlar, Erkan abi kolay gelsin.. Bir zamanlar bu işe kafa yormuş biri olarak şu iki şeyi söyleyebilirim.
1-Genel olarak capsicum chinenseleri etkileyen coğrafyadaki gece-gündüz sıcaklık farkının fazla olması. (sera ortamı şart) 2- Zannımca carolina reaperın sadece adı var. Melez olduğunu duymuştukta, ''ilk nesil F1 mi, yoksa ıslahmı? olup-olmadığını bilmiyorduk''. Size gelen tohum, orjinal bir kuyruklu sebzenin içinden çıkmış olsa bile ıslah devam etmediği için sonraki nesiller giderek atalarına benzerler. Burada size düşen; Katrandan Olmaz şeker demek olur. |
4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bendeki 4 saksı biberden 2si ebaydan aldığım tohum... ebayden gelenler meyve vermeye basladi.fotolarda onlara ait ilerde ne olur bilmem
|
2 Eklenti(ler)
Daha önce de söylemiştim sanırım, bizim bu carolina işi dünya klasiklerinden " SİYAH LALE " ( Alexandre Dumas ) romanına döndü :p O romanda da benzer şekilde siyah lale üretilmesi için verilen mücadele anlatılıyor. Demek ki romanlara konu olacak bir durumdayız :cool:
Ben de kolcay beyin yüklediği fotoğraflara baktım. Bana da orijinal carolina gibi geldi. 1 kuruşun yanında çekilen fotolardan biberlerin henüz çok küçük olduğu anlaşılıyor. Yani daha fazla zamana ihtiyaç var. Şu iki fotoya tekrar bakalım. Sadece şekil- kuyruk- tek kriter değil gibi. Mesela sağda işaretlediğim bibere bakınca o da carolina değil denebilir. |
gittigidiyorda 10 çekirdeği kargo dahil 10 Liraya satan var. sahte olduğunu biliyorumda sırf muhabbetine sipariş verdim. adam direk tatlı biber tohumu göndermiş. satıcıya yapılan yorumlarda da carolina reaper için satıcıya teşekkür etmişler :)
|
Alıntı:
|
29 Temmuz
5 Eklenti(ler)
16 gün sonra yeni fotoğraflar :p
Birinin toprağı hiç hoşuma gitmiyordu. Suyu dökmemle aşağıdan akması bir oluyordu. Onun saksısını değiştirdim. Son fotoğrafta tomurcuklar var. Bakalım akıbeti ne olacak, o tomurcukların:confused: |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sadece küçükbaş hayvan gübresine ekilmiş sanırım |
Alıntı:
Acı biber güzeldir :cool: ama bu kadar acısı yenir mi, yenebilir mi bilemiyorum.Çünkü henüz bu türün tadına bakamadım. Niyetimiz turşulara birer ikişer atmak ve seyreltip acı sos yapmak... Saksılarda sadece keçi gübresi yok. 1 ay kadar önce ormandan çam ağaçlarının altından yüzey toprağı getirdim. Sönmüş keçi gübresiyle karıştırarak biberleri diktim.Şimdilik problem yok gibi görünüyor ;) |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Biberlerde son durum
|
5 Eklenti(ler)
devam
|
2 Eklenti(ler)
devam 2...
|
1 Eklenti(ler)
artık şüpheye yer yok :eek:
|
5 Eklenti(ler)
biraz hasat yaptım
|
5 Eklenti(ler)
devam...
|
kolcay bey acısı nasıl biberlerin
|
biberin tadına hiç bakmadım acılık durumunu bilmiyorum.
|
arkadaşlar pek yeri değil ama bu biberlerden yaptığınız ve memnun kaldığınız soslar varmı acaba.Varsa tariflerini paylaşabilirmisiniz.
|
Dünyanin En Aci Biberi Denemek Istiyenler "carolina Reaper GittiGidiyor'da 297772548
bu satıcının biberleri gerçekmidir çakmamıdır? |
Alıntı:
Edit:Satıcının diğer ürünlerinede baktım orda birkaç farklı foto var onlarada carolina demesene ragmen morugaya daha çok benziyor |
5 Eklenti(ler)
izin bitti eve döndük yeni resimler ekleyelim.
|
4 Eklenti(ler)
resimlere devam
|
Elle ellemeyin diyorlar bu biber için ama canınız yanmasın sonra
|
Alıntı:
|
bugün biberi test ettik. kahve makinesinde öğütüp pul biber gibi yaptım. moruga scorpionlarıda aynı şekilde yapıyordum. işyerinde arkadaşlarla yemekte önceden çorbaya attığımız moruga scorpionun yarısı kadar carolina reaper atıp denedik.
sonuç; acıya dayanıklı değilseniz sakın yemeyin. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025