![]() |
Alıntı:
Saygilarimla |
Alıntı:
Yani her cins biber ve domates fidesi için bu fideler yetişip çiçeklenmeye başladığında ilk gördüğümüz çiçeklerin hepsini koparıp tekrar çiçek açmasını mı beklemeliyiz? Bunun mantığı nedir? Ne gibi bir faydası oluyor domates ve biber verimine? |
Ben de biberlerimi bu yıl bitişik ekeceğim, biberler üçlü domatesler ikili yöntem, hadi hayırlısı bakalım.
|
İncik biberini de merak ettim. Doğal tohumlarımızı yaşatmalı ve yaygınlaştırmalıyız.
|
Alıntı:
Saygılar |
domatesi ikili ekmeyi tavsiye etmem tek hedefim incik biberini türkiyeye yaymak
|
Alıntı:
|
dolmalık biberin biraz uzunu gibi rengi genelde sarı oluyor genel olarak acı bir tür
|
incik biberi fazla bilinmeyen bir cins ve hiçbir şekilde genetik özelikleriyle oynanmamış tek koyun gübresiyle yetiştirildiği için tamamiyle doğalbir cins verim bakımından cok güzel bu cinste aldığım verimi henüz başka biber cinsinde alamadım tek amacımda bu güzel biber cinsini soyunu devam etirmek saygılar
|
4 Eklenti(ler)
çimlerimin son hali ekim boyuna geldiler bile bu sene çok erken ektim birazını denemek için daha ekime bir ay var ama çok yakında çiçek açacaklar
|
sayin macuroglu ne zaman ektiniz bunlari ,biz merak icinde bekliyoruz acaba bizimkilerde cimlenip böyle büyüyeceklermi?
|
ben tam 1 mart günü ektim hızlı büyümesinin sebebi koyun gübresi ile çay posası tabiyki sık ekmeminde faydaları var
|
cok ilginc evet sayin macuroglu,insallah seneye böyle deneriz..tesekkürler..
|
Bizler incik biberi nedir bilmiyoruz.küçükken resimlemişsiniz de ürünüü görsek daha net anlardık neyden bahsettiğinizii.tam olarak gelişmiş olan bi biber resmi paylaşırsanız bizde görelim:.
|
şuan elimde biberin resimleri yok bulduğum zaman koyaçağım
|
bunlar kaç haftada çimleniyor kaç ayda biber veriyorlar biraz bilgi verirseniz sevinirim
|
martın ilk haftası ekiyoruz bir hafta içinde çimleniyor mayısın 10 bahçeye ekiyoruz haziranın ortasında ilk ürünleri toplamaya başlanıyor
|
fidelerimin son hali
5 Eklenti(ler)
ektiğim biber ve pembe domates çimlerim iki kulak oldular baharın geldiği beli oldu bahçenin yukarsındaki çayır sarı çiçekler açtı çok güzeler:D
|
Hayırlı olsun macuroğlu, fideler harika gözüküyor. Bahar gelmiş size :)
|
evet teşekür ederim bu sene biraz geç bile kaldı
|
incik biberi
4 Eklenti(ler)
yeni ektiğim süs kabakları ve susak tohumları inşallah hepsi çıkarlar eve ektiğim biber çimleri sakılara sığmıyor artık tarlaya ekmeden biber toplamaya başlayacağız :D
|
Maşallah, bu ne güzellikler böyle, gözlerimiz bayram etti sayenizde, güle güle büyütün.
|
Sn.macuroğlu, fidelerinize 41 kere maşallah, bol ürün alırsınız inşallah.
İncik biberinin yayılmasına katkıda bulunabiliriz :-) |
Alıntı:
|
Sayın Macuroğlu şu senin incik biberlerin fidelerinden veye tohumlarından biraz göndere bilirsen menmun olurum bizlede buralarda dener coğatmaya calışırız isretseniz biraz fide gönderin bedeli ne ise ödeye hazırım hem merakımızı gidermiş oluruz eğer tutarsa buralarda da yetiştiririz şunuda söyleyim ben bu işi hobi olarak yapıyorum görüşmek üzere selamlar.
|
teşekkürler
|
çok teşekkürler fideyi göndermek isterimde nasıl olacak tohumu şuan elimde kalmadı ama fideleri var ben ticari olarak yapıyorum bu işi
|
Alıntı:
|
satmayı düşündüğüm biberler daha küçük biraz daha var
|
incik biberi
3 Eklenti(ler)
son haleri ekime 20 gün kaldı daha tarlaya ekmeden biber yapmaya başladılar bile çiçeklerini kopartmayı unutuğum fideler iyki çiçeklerini kopartmamışım :D
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025