![]() |
hafif acılı oluyor şekli dolmalık biberin biraz uzunu gibi olluyor açık sarı renkli oluyor en çok sevdiğim özeliği verim çok güzell
|
Alıntı:
Saygılar |
Sayın bahtiyar02,
Ben de biraz erken ekim yaptım 1 marttaydı sanırım. Ama plastik bardaklarda torfun içinde en fazla 2-3 tane fide var. Bahçeye dikime kadar ekstra bir şey yapmam gerekli mi? İnek gübre suyu vermeliyim mi? Yoksa o torf yeterli olur mu? |
Alıntı:
Saygılar |
Teşekkür ederim. Boyları 15-20 cm oldu nerdeyse. Bol bol güneş görüyolar. Dikime kadar çiçek açar gibiler ya hadi hayırlısı...
|
sayın limon sever dikimekadar tomurcuk yapan fidelerin tomurcuklarını kopar daha iyi verim alman için şart saygılar
|
Çiçek koparmayı sadece kabaklarda yapıyordum. Teşekkür ederim.
|
biber ile domatesinde ilk çiçekleri kesinlikle koparılmalı verimi çok etkiliyor
|
Çiçeklenir çiçeklenmez uygulayacağım. Tekrardan teşekkürler.
|
bahçedemi yetiştiriyorsunuz saksıdamı
|
Bahçe de ama biraz farklı :) toprağın iyi olmaması ve ağaçlarımız yüzünden çuvalda ve boya helkelerinde yetiştireceğim.
|
tavsiyem biberi en az ikili veya üçlü ekmen ben doğdum doğalı bu işin içindeyim benim ailemden gelen bi gelenek gibi senede dönümde 4 ton biber hasatı yapıyorum
|
Maşallah, siz ticari olarak yapıyorsunuz sanırım. Ben hobi olarak yapıyorum. Evet 2-3 tane gelecek şekilde dikim yaptım geçen sene. Domateste 2li dikmiştim. Gayet güzel verim aldım. Daha önceki seneler normal bahçeye dikiyordum domatesleri ama nerdeyse 2-3 taneden fazla ürün alamıyordum. Geçen sene çuvalda denedim. Fide başı 30-35 kadar ürün aldım. Bu sene de inşallah güzel olur.
|
Arkadaslar ikili derken,2 fidemi ayni yere ekiliyor?
.Mesela 1 saksida 2 fide gibi? |
inşallah her sıkıntı olduğu zaman yardımcı olurum malum sebze yetiştirmek hiçte kolay değil
|
Alıntı:
|
Cok tesekkur ederim,benim icin cok onemli bir bilgiydi.
|
bncede 20 litrlik yeterli olur ben ikili derken biberlebi birleşik dikiyoruz bir saksıda yan yana değil
|
Neden birleşik dikiyorsunuz?
|
benden tavsiye biz hep öyle dikim yapıyoruz bu sene dene bidaha hep öyle dikim yaparsın
|
Bu sene bir çok denemeye tutucam gibi. Söylediğiniz gibi birleşik olarak da deneyeceğim. Sürekli deneme yapıyorum. Bu sene deneme yanılma yılı olacak gibi :)
|
en önemliside tecrübe
|
Alıntı:
|
Evet, fideleri birleşik aralıksız bir şekilde tek fideymiş gibi dikiyormuşuz.
|
biberin resmi varmı?
|
Cok sey ögrenmemeız lazım daha oyyy oyyy:confused::p
|
bu siteye üye olana kadar çiçekler ve bitkiler hakkında bilgi sahibi olduğumu düşünüyordum sayfaları okudukca bişey bilmediğimi farkettim güzel bilgileriniz için teşekkürler...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
evet iki veya üç kök biberi tek biber gibi ekiyoruz ama bizim ektiğimiz biber cinsi farklı değişik biber cinslerindede denedim gayet güzel verim aldım
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025