![]() |
merhaba başlık açamadım buradan yazmak zorundayım, bende bhut jolokia fidesi var , tohumdan aldım büyüttüm. fazla büyük değil 5 cm bişey.
6-7 tane yaprağı vardı birden solmaya başladı çoğu yaprağı döküldü, söküp yeniden diktik biraz canlandı , 3 yaprağı var hala yaşıyor. toprağı torf galiba , saksıya koyulan normal topraklardan , ancak toprağın üstünde beyazlaşma var hafif , eski diye toprak galiba. bu bitkiyi canlandırmak için ne yapmalıyım ? |
Alıntı:
|
Denedigimiz bir tarif yok. Hazir olanindan almistik. Istiyorsaniz cilek receli tarifi vereyim; ona gore uyarlayin (ne derece iyi olur bilmiyorum) :)
Aci biber receli aslinda bize yabanci bir kavram degil. Ege'de yapildigini biliyorum. Trakya'da da vardir diye tahmin ederim. Balik Biberi de bunun icin kullanilabilir. Alıntı:
|
Dün sorunuz üzerine araştırdım. Portakaş, Greyfurt, Domates ez şeker bazılarında sirke ile karıştırıp kaynatıp yapıyorlar. Bu daha ziyade et yanında sos gibi de kullanılıyor, bilhassa yaban etinin yanında.
|
Alıntı:
|
Harun Bey,
Bir sos yapmak için kırmızı jalapeno biberi arıyorum. Marketlerde hep yeşili var. Nasıl ve nerede bulabilirim? Ece Karaca |
Merhabalar,
Kırmızı Jalapeno Biberi nereden satın alabilirim? İstanbul'da marketlerde yeşili var. Bilgisi olan varsa ve yazarsa çok memnun olurum. Teşekkürler, Ece Karaca |
Turşu olarak burada var.
Fersan Kırmızı Jalapeno Acı Biber Turşusu |
2 Eklenti(ler)
Bu da benim jalapeno'larim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025