![]() |
*** bilecik biberi ilgili bilgye ihtyacım var ban yardımcı olrmusunuz
|
süs biberleri
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
sevgili habibe biberlerinizin maşallahı var. umarım ürünlerinden yemek nasip olur size.saygılar
|
2 Eklenti(ler)
Süs biberlerimin son hali;
küçükler çok yavas ilerliyorlar:confused: |
1 Eklenti(ler)
Merhaba Arkadaşlar,
Bende saksıya 4-5 çeşit süs biberi ekmiştim çoğu ithal idi , 7 renkli çin biberi , tam mild jalepeno , muhat biberi gibi Çıktılar ama yavaş büyüyolar sanki hala çıkanlarda var ,resimlerini ekledim. Büyüdükten sonra seyreltirim sanırım. Şimdilik yerleri iyi gibi ufak oldukları için diyorum ama sizce gövdesi cılızmı duruyor biberlerin ?yorumlarınızı bekliyorum. Toprakta şu an torf , herhangi bir karışım yapmadım. Nane saplarıda ekmiştim hepsi tutmuşlar , mor renkli reyhan bitkisinide nane gibi tutar umudu ile saksıya ektim ama tutarmı bilmiyorum. Sevgiyle kalın |
Sayın Milka mor renkli reyhanı 1 haftada suda köklendirdim.
Eger saksıya diktiğiniz tutmazsa suda hemen kökleniyor. |
Sayın Radem ,sanırım tutmuş mor reyhanlar. Bu arada az önce biberleri seyreltme amacı ile şaşırtmalarını yaptım umarım kendilerini salmazlar.
|
2 Eklenti(ler)
:confused:
1-Çeşitli süs biberleri bir arada "sıkış tepiş" durdukları için, birbirlerinin cinsini bozabilirler mi?. Etkileşim olur mu?. Olursa ne gibi şeyler olabilir?. 2-(Resimde en arka başta ) sadece bir saksıda, tek bir yaprağının ortasında sararma oluştu. Diğerleri gayet iyi. Neden acaba?. |
Biberlerde tozlaşma sorunu olur , cinsleri birbirinden etkilenip değişik türde biberleriniz olabilir , yanlız ben bir şey sormak istiyorum bu kadar küçük saksılarda ne güzel büyütmüşsünüz bunun sırrı nedir? Ne tür toprak ve sulama şekli uyguladınız?
Teşekkürler |
Mor süs biberi
1 Eklenti(ler)
Annemden geçen yıl almıştım koyu mor rengi var.
|
sevgili habibe bence biberlerinizi çok sık suladığınızdan boylarına veriyor.fazla sulamayın.toprağı tam kurusun ki çiçek açsın.çiçek açtıktan sonrada sulamayı kısıtlı yapın ki çiçekleri dökmesin. biberler oluştuğu an sulamayı sıklaştırın. ayrıca biberin sararan yaprağına gelince diğerlerinde de sararma başlangıcı var.suyu sık vermeyin.sadece torf toprağı kullandığınızı sanıyorum.torf toprağını tek kullanmayın derim. neden derseniz torf aşırı gübreli.yarı yarıya normal toprakla karıştırmanız daha sağlıklı olacağı gibi ürünüde arttırır,su tutar.saygılar.
|
sevgili Milka biberleri aynı saksıya ektim ve hiç bir şekilde diğerlerinden etkilenme yani döllenme gibi bir problemle karşılaşmadım.sevgili habibe'ninde biberlerinde de bir problem olacağını sanmıyorum.saygılar
|
sevgili ayferaksit annenizden aldığınız mor biberler süs biberimi? çünkü biberlerin bazılarında ilk oluşum mor olabilir.örnek cin biberi.saygılar
|
merhabalar sevgili süs biberi yetiştiricileri ben bu yakınlarda şeker gübre satın aldım acaba bu gübreyi biberlerime ne miktarda vermelim cevaplarınızı bekliyorum.
|
Alıntı:
Sanırım Adıyamanlısınız avatarda yazan bilgiye göre konuşuyorum. Bende anne tarafından Adıyamanlıyım:) Tozlaşma konusunda hep ayrı şeyler söyleniyor , kimi tozlaşma olur kimi olmaz diyor. Benim bir tanıdığımın başına böyle bir durum geldiği için tozlaşma olur demiştim ama sizin tecrübeleriniz daha önemli tabi. Bu arada benim süs biberlerinin yaprakları çok büyük henüz biber **** çiçek açmadı ama fidecilerde görüyorum kısa boylu bodur sivri kalın yapraklı süs biberleri hep.Benimkilerin yapraklarıda maşallah çarşaf gibi normalmidir sizce:) ? Yoksa ben bişeyleri yanlışmı yapıyorum. Teşekkürler |
3 Eklenti(ler)
Selamlar ,
29 haziran itibari ile biberlerin son hali .. Ne zman çiçek verecekler acaba ? Bu arada mısır çarşısından hazır bir süs biberi aldım dayanamayıp .Onuda ekliyorum. Bu arada minik kalan biberler sizce nasıl olacak yani büyüyebileceklermi ? Neden bu kadar küçük kaldılar ve yavaş büyüyorlar fikir beyan etmek isteyenlerin fikirlerini memnuniyetle kabul ederim. Sevgiler |
Yardım Lütfen
Arkadaşlar aşağıda resimlerini eklediğim biberlerimin bir tanesinde yapraklar dökülmeye başladı. En alttaki iki canaktan sonra şimdi bir üst yaprağı daha düştü ne yapmalıyım acil yardım.
Yapraklarda herhangi bir şey yok sadece sararıp kopuyorlar. Dursban4 almıştım bitki zararlıları için ama üstünde gözle görülür zararlıda yok. Ne yapmalıyım..? |
Alıntı:
Biberleri 2 günde bir suluyorum. Bazıları çiçekte, bazılarında biber oluşumları başladı. Toprak olarak "torf+bahçe toprağı+yanmış gübre" üçlüsü kullandım. Biberler biraz büyüyünce yine fotoğraflarım. Teşekkür ederim. |
5 Eklenti(ler)
Evet. Biberler biraz daha geliştiler, büyüdüler..
|
Merhaba Bahtiyar bey,
Biberleri 2 günde bir suluyorum. Bazıları çiçekte, bazılarında biber oluşumları başladı. Toprak olarak "torf+bahçe toprağı+yanmış gübre" üçlüsü kullandım. Biberler biraz büyüyünce yine fotoğraflarım. Teşekkür ederim. sevgili habibe biberleriniz çok güzel yetişmiş.toprak karışımıda çok iyi. biberler tutukları için sulamayı haftada 2 veya 3 kez sulamanız yeterli. şayet biberlerinizden tohum almayı düşünüyorsanız şimdiden biberlerin şekli düz ve iri cins numuneyi koparmayın.tam kızardıktan sonra tohumluk olarak saklıya bilirsiniz. saygılar |
Sevgili Bahtiyar arkadaşım,
Biberleri 2 günde bir sulamama rağmen yaprakları buruş buruş oluyor. Bu yüzden sulama periyodunu değiştiremedim. Hala 2 gün de bir suluyorum. Tohum almak için dediğiniz gibi yapacağım. Teşekkür ederim. |
Merhaba arkadaşlar`; ben bu sayfayı ne kadar geç farketmişim. Şimdi ne kadar üzgün olduğumu bilemezsiniz. Süs biberi benim için bir hobi gibi. Hiç acı biber yiyemediğimi düşünürseniz. Ben sadece mor,kırmızı,sarı; yuvarlak,sivri,uzun,kısa çiçek şeklinde biberleri saksılarda büyütüp yetiştirmeyi seviyorum. Yemesini babama ve eşime bırakıyorum. Tabi konu komşuda nasibini alıyor. Biber yetiştirmeme en çok sevinenler onlar oluyor. Bu yıl sadece çan biberi ve pul biberlik acı antep biberi yetiştirebildim. Yeni yeni çiçekleniyorlar. Değişik türleri yetiştiren arkadaşların desteğini bekliyorum.
|
Merhaba,
Arnavut biberi diye bir biber çeşidi bilen var mı? Tohumunu nasıl buluruz? |
arkadaşlar bu biberlerden çok aradım adanada bilen birine bir türlü rastlayamadım nasıl elde edebilrim tohum bulsam şimdi eksem çıkar mı acaba?
|
poseidon, hangi tür biberlerden aranıyorsun. Bir iki fidem var. Verebilirim.
|
resimdeki renkli açan süs biberlerinden arıyorum kardeşim ancak hiçbir yerde bulamadım.
Ekim zamanı hakkında da bir bilgim yok açıkçası şubat diye biliyorum sadece. Bazılarının şimdi eksen cıkar demeleri kafamı karıştırıyor |
1 Eklenti(ler)
Benim tek saksı içerisindeki iki kök süs biberim.Coştu maaşallah.Bayağı ürün alıyorum kendisinden.Bir de acı ki sormayın gitsin :)
|
3 kök süs biberi ektim. boyları daha elim kadrken üzerinde bir dolu tomurcuk vardı, tomurcuk sayaısı şimdi arttı, boyu da yarısı kadar uzadı. sağlıklı gibi görünüor ama biber oluşturmuyor. çiçeğini açıyor, sonra kuruyor o çiçek tam bibere dönüşecekken bir de bakıyorum dalı sararıp düşüyor. böyle birkaç tanesini kaybettim. hala biber alamadım. ilk defa süs biberi yetiştiriyorum. ne yapmalıym? neden bibere dönüşmeden çiçek sapı sararıp düşyor?
|
Sn. optimus toprağınızda yeteri kadar gübre olmadığını düşünüyorum. Aşırı sulama da çiçek dökümü yapar fakat saplarının da düşmesi, bitkinin bu kadar çok çiçeği besleyemediğini gösteriyor. Etrafınızda güvercin besleyen varsa bir miktar karıştırın saksınıza, keçi, koyun gübresi vs de olabilir, fakat bitkinin bunları vücuduna alması zaman alacaktır, o yüzden hemen iyileşme beklemeyin, aynı saksıda iseler ayrı saksılara alın, kuvvetsiz yaprakları koparın...
|
anladım tamam, bi şekilde gübre temin etmeye çalışacağım o halde...
ilginiz için çok teşekkür ederim |
Süs biberi yetiştiren arkadaşlar, biberleriniz ne durumda? Gelişmeleri merakla bekliyoruz.
|
benim nisan ayında ektiğim biberlerim kızarmaya başladı. iki yıllık süs biberlerimden yıl boyunca ürün aldım.Nasipse bu sene yetiştirdiğim tüm süs biberlerimin tohumlarını paylaşacağım. Aslında süs biberi yetiştiren dostların kendilerinde bulunan türlerin resimlerini bu bölüme yüklesek ve değişik türleri kendi aramızda paylaşsak nasıl olur. Katılan dostlar fikirlerini beyan ederlerse sevinirim.saygılarımla
|
Ben de tabasco, kırmızı ve turuncu habanero, jelopano , kiraz ve de 7-8 tane yanyana veren türden var. Tohumları ekmekte geç kaldığım için yeni çiçek vermeye başladılar. Yalnız sıkıntım aynı balkonda olmaları. Tozlanma sırasında neler olacak bilemiyorum. Tülle örterek türlerin karışmasının önlenebileceğini mesajlarda okumuştum. Buket çiçek aranjmanlarında kullanılan tül olur mu acaba? Çok yanyanalar. Sağlıklı tohum alabileceğim konusunda kafam karışık. Yardımcı olursanız sevinirim.
|
sevgili maki01 çok güzel de resim yüklemeniz mümkünmü? saygılar
|
Sevgili Bahtiyar02,
Burada var. Arkadaki saksı 50 Litre olduğu için minik duruyorlar. Yarın dilerseniz tek tek yakın çekim yapabilirim... |
Alıntı:
|
Balkonda saksıiçinde süs biberi yetiştiren arkadaşlar ,
Biberleriniz açık havadamı kapalı mekandamı yetişiyor? Benim balkon kapalı olduğu için sanırım beceremiyorum kocaman oldu ama bi çiçek verdiği yok.. |
Açık havada sayın Milka.
Suyu toprak kurudukça az az verin, çiçeklenecektir. |
Alıntı:
Ben biberlerimi açık balkonda yetiştirdim.Öğlene kadar epey güneş alan bir balkonum var. İlk biberlerini görene kadar da suyu neredeyse karneyle verdim.:D Çiçeklenmeye başladığından itibaren de Organic sıvı gübreyle 15-20 günde bir takviye yaptım.Üst mesajlardan birinde resmini de görebilirsin. |
benim süs biberlerim..
1 Eklenti(ler)
benim acı süs biberlerim..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025