![]() |
Bunun cevabını kimse tam olarak veremez, nasıl bir toprakta ekili olduğu, güneş görme durumu gibi birçok faktör topraktaki su kaybını etkiler.
Sulamadaki kıstas gerektikçedir, yani sulamada abartmadan toprak tavlı olacak şekilde kurumasınada fırsat vermeyecek sulamadır. |
Alıntı:
|
Benim biberlerim:)
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bende siteye yeni üye oldum biber yetiştirmeye bayılırım:D
|
Alıntı:
|
Biberlerimin cinsi nedir
1 Eklenti(ler)
Biberlerimin cinsi nedir:confused:
|
1 Eklenti(ler)
Tam tersi acıyı çok severim çokta yerim:)kırmzı olunca dahada acı oluyor öle yiyorum
|
Biberlerimin cinsi nedir:):)
|
Arkadaşlar cevap verirseniz sevinirim?
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar biberlerimin hepsini topladım...daha çok çiçek verir verimli olur demi biberleri toplasam
|
Alıntı:
|
Saol limon sever biberlerimi bu yıl kış gelince sökmüycem diger yılda yeşerirmi?kışın balkondan içerimi almam lazım
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bende ben en iyisi bekleyeyim belki yeşerir:)bide biberlerimin cinsi nedir limon sever?
|
aynen toz biber yapmak istiyorum. taze yemek benim haddimi asar :))
|
Alıntı:
|
Biberlerim:)
1 Eklenti(ler)
Bunlarda yazlıkta yetiştirdigim biberlerim:)
|
1 Eklenti(ler)
2 yillik biberim
|
Sedail arkadaşım biberiniz çok güzel bende sökmüycem biberimi ..size bişey sorucam kışın saksınızı nerde kaldı??kışın saksılarım balkonda kalsa sorun olurmu
|
Kapalı balkonda 8-10 derecede sorun olmaz ancak açık balkonda bu sıcaklıklardan aşağı düşüp 3-5 dereceleri gördüğünde sağ çıkamaz sanırım. benim biberler evin bir odasında beklediler Red savina ve scotch bonnet nisan ayında dışarı alındı ve sağlıklılar.
Bhut jolokia yı havalar ısındı zannıyla ve birazda gayet iyi durumda olmasından mart ayında dışarı almıştım maalesef jolokia artık yok. |
Sedail arkadaşım kışın peki arada bir sulama yapıyomuydun bitkinin kuru olmasına ragmen?
|
herkese merhaba
2 aydır balkondaki biberlerim çiçek açtığında onlarca bitin saldırısına uğruyor,sonra da çiçeği döküyordu.sirkeli su sıkıyodum ama hiçbi işe yaramıyordu.bi kaç haftadır sirke de sıkmayı bırakmıştım.bi kaç gün önce yapraklar yaralı kaldı ama bitler birden yok oldu ve biberlerim büyümeye başladı.bitki nasıl oldu da kendi kendine yendi tüm o bitleri bilemiyorum fotoğraf da koyacağım.çok mutlu oldum.bazen doğa kendi kendine başarıyor galiba herşeyi :D |
Siyah biberlerim:)
1 Eklenti(ler)
Siyah biberlerim:):)arkadaşlar torf toprak kullanmak biber için yeterli olurmu?:confused:
|
Siyah biberlerimin cinsi nedir arkadaşlar?:)
|
Alıntı:
|
:)
1 Eklenti(ler)
Siyah biberler:):pp
|
Biber tohumlarım çimlendi:):)
1 Eklenti(ler)
Biber tohumlarım çimlendi :) tayland sarı biberi,cherry kırmızı acı,renkli biber,limon biberi,siyah biber,kalp şeklinde biber,poinsetter,serrano;)
|
1 Eklenti(ler)
|
Benim süs biberlerim de bir sorunmu var acaba? Çiçeklenme var ama sonra sapından dökülüyor. Meyve yapmıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.
|
İlk sene benim de biberimde çoğu çiçekler dökülüyordu, sulama aralığını biraz uzattım(çok su istediğinde su verdim) dökülme durdu 3 yıldan beri de yaşıyor ve ürün veriyor. her yıl yaprakları döküldükten sonra çok kısa budama yapıyorum, kışın da aralıklarla su vermeye devam ediyorum. Bahar geldiğinde tekrar coşuyor.
Benim sorunum çok sulamadan kaynaklıymış, deneye yanıla buldum. Benim tecrübem bu fakat konuya vakıf olan arkadaşlar daha net bilgi verirler. |
Teşekkür ederim sn loveflower. Bende fazla suluyor olabilirim. Bir süre keseyim sulamayı denemekte fayda var. Tekrar teşekkür ederim.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Merhaba,
Bende balkonda süs biberi yetiştirmeye çalışıyorum. Geçen sen kuruttuğum süs biberinin tohumlarını ektim ve biberlerim büyüdü. Çiçek açıyor ancak kuruyup dökülüyor. Ayrıca alt taraftaki yapraklarda da sararma oluyor? Acaba benimde sorunum sulamadanmı kaynaklıdır? Ne yapmam gerekiyor? Bende sulamayı azalttım ancak hala dökmeye devam ediyor. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Saygılar |
arkadaşlar benimde komşumun hediye ettiği kudüs kirazı biberim var internetten araştırma yaptım biberi zehirliymiş görüntüsü aynı çeriy domatese benziyor büyütüp büyütmemekte kararsız kaldım bir kazaya sonuç vermemek için bu biber hakkında bilginizi almak isterim
|
Bugüne kadar zehirleneni hiç duymadım.
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025