agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Balkon Bahçeciliği (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/)
-   -   Süs Biberleri (https://www.agaclar.net/forum/balkon-bahceciligi/1293.htm)

Gazi Barış 30-05-2013 18:47

Bunun cevabını kimse tam olarak veremez, nasıl bir toprakta ekili olduğu, güneş görme durumu gibi birçok faktör topraktaki su kaybını etkiler.
Sulamadaki kıstas gerektikçedir, yani sulamada abartmadan toprak tavlı olacak şekilde kurumasınada fırsat vermeyecek sulamadır.

selefkos 30-05-2013 19:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fatitoo (Mesaj 1163177)
Küçük fide halinde veya büyük olsun uzunca bir süre sulanmayan biberler bence ölür, ki 2-2,5 aylık bir süreden bahsediyoruz...Bir komşuya emanet etmenizi veya saksıları banyoya su dolu küvetin içine koymanızı önereceğim. Ama karanlıkta bir hayli cılız şekilde boy vereceklerdir...

Eylül'de geldiğimde tekrar deneyeceğim artık başka çare yok :(

Sercanmısırlı 16-07-2013 14:45

Benim biberlerim:)

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bende siteye yeni üye oldum biber yetiştirmeye bayılırım:D

limon_sever 16-07-2013 15:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sercanmısırlı (Mesaj 1180402)
Arkadaşlar bende siteye yeni üye oldum biber yetiştirmeye bayılırım:D

Yemekten hoşlanmıyorsunuz galiba :) Biberler kırmızılaşmış. Tohuma kaçmışlar.

Sercanmısırlı 16-07-2013 15:33

Biberlerimin cinsi nedir

1 Eklenti(ler)
Biberlerimin cinsi nedir:confused:

Sercanmısırlı 16-07-2013 15:38

1 Eklenti(ler)
Tam tersi acıyı çok severim çokta yerim:)kırmzı olunca dahada acı oluyor öle yiyorum

Sercanmısırlı 16-07-2013 16:04

Biberlerimin cinsi nedir:):)

Sercanmısırlı 16-07-2013 21:17

Arkadaşlar cevap verirseniz sevinirim?

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar biberlerimin hepsini topladım...daha çok çiçek verir verimli olur demi biberleri toplasam

limon_sever 16-07-2013 23:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sercanmısırlı (Mesaj 1180493)
Arkadaşlar biberlerimin hepsini topladım...daha çok çiçek verir verimli olur demi biberleri toplasam

Meyvelerini toplamazsanız "kökeni durur" derler bizim buralarda. Yani toplamanızda fayda var.

Sercanmısırlı 16-07-2013 23:38

Saol limon sever biberlerimi bu yıl kış gelince sökmüycem diger yılda yeşerirmi?kışın balkondan içerimi almam lazım

limon_sever 17-07-2013 11:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sercanmısırlı (Mesaj 1180547)
Saol limon sever biberlerimi bu yıl kış gelince sökmüycem diger yılda yeşerirmi?kışın balkondan içerimi almam lazım

Çeşide bağlı olarak genelde süs biberleri ertesi seneye tekrar yeşerebiliyor. Sıfır derecenin altına düşmemesi şartı ile 5-10 derece arasındaki sıcak bir ortamda tutulabilir.

nkutsay 17-07-2013 12:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever (Mesaj 1180414)
Yemekten hoşlanmıyorsunuz galiba :) Biberler kırmızılaşmış. Tohuma kaçmışlar.

biberlerin yesilken mi toplanmasi gerekir? bende red chilliyler var. toplamak icin kizarmasini bekliyorum. beklemeyeyim mi?

limon_sever 17-07-2013 12:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nkutsay (Mesaj 1180706)
biberlerin yesilken mi toplanmasi gerekir? bende red chilliyler var. toplamak icin kizarmasini bekliyorum. beklemeyeyim mi?

Toz biber yapacaksanız kızarmasını bekleyin. Eğer yemeğin yanında taze taze yemek istiyorsanız yeşilken toplayabilirsiniz.

Sercanmısırlı 17-07-2013 12:51

Bende ben en iyisi bekleyeyim belki yeşerir:)bide biberlerimin cinsi nedir limon sever?

nkutsay 17-07-2013 12:51

aynen toz biber yapmak istiyorum. taze yemek benim haddimi asar :))

limon_sever 17-07-2013 12:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sercanmısırlı (Mesaj 1180714)
Bende ben en iyisi bekleyeyim belki yeşerir:)bide biberlerimin cinsi nedir limon sever?

Kırmızıdan yeşile dönmez veya sarıdan yeşile dönmez :) Bu arada biberiniz hakkında şunu söyleyebilirim. Bir çok alacakaranlık çeşidi var ama hangisi bilmiyorum. İlk defa gördüm böylesini.

Sercanmısırlı 17-07-2013 13:44

Biberlerim:)

1 Eklenti(ler)
Bunlarda yazlıkta yetiştirdigim biberlerim:)

sedail 17-07-2013 15:53

1 Eklenti(ler)
2 yillik biberim

Sercanmısırlı 17-07-2013 16:05

Sedail arkadaşım biberiniz çok güzel bende sökmüycem biberimi ..size bişey sorucam kışın saksınızı nerde kaldı??kışın saksılarım balkonda kalsa sorun olurmu

sedail 17-07-2013 20:28

Kapalı balkonda 8-10 derecede sorun olmaz ancak açık balkonda bu sıcaklıklardan aşağı düşüp 3-5 dereceleri gördüğünde sağ çıkamaz sanırım. benim biberler evin bir odasında beklediler Red savina ve scotch bonnet nisan ayında dışarı alındı ve sağlıklılar.
Bhut jolokia yı havalar ısındı zannıyla ve birazda gayet iyi durumda olmasından mart ayında dışarı almıştım maalesef jolokia artık yok.

Sercanmısırlı 17-07-2013 20:41

Sedail arkadaşım kışın peki arada bir sulama yapıyomuydun bitkinin kuru olmasına ragmen?

incirli 18-07-2013 15:46

herkese merhaba
2 aydır balkondaki biberlerim çiçek açtığında onlarca bitin saldırısına uğruyor,sonra da çiçeği döküyordu.sirkeli su sıkıyodum ama hiçbi işe yaramıyordu.bi kaç haftadır sirke de sıkmayı bırakmıştım.bi kaç gün önce yapraklar yaralı kaldı ama bitler birden yok oldu ve biberlerim büyümeye başladı.bitki nasıl oldu da kendi kendine yendi tüm o bitleri bilemiyorum
fotoğraf da koyacağım.çok mutlu oldum.bazen doğa kendi kendine başarıyor galiba herşeyi :D

Sercanmısırlı 18-07-2013 20:20

Siyah biberlerim:)

1 Eklenti(ler)
Siyah biberlerim:):)arkadaşlar torf toprak kullanmak biber için yeterli olurmu?:confused:

Sercanmısırlı 18-07-2013 20:32

Siyah biberlerimin cinsi nedir arkadaşlar?:)

incirli 19-07-2013 10:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi banusemiha (Mesaj 1181493)
Gerçekten sizi tebrik ediyorum bu kadar sık ekmeye meyve almayı başarmışsınız..Ben kocaman saksılarda bunu beceremedim..Maşallah ve bravo diyorum..

teşekkürler torflu toprak sayesinde galiba.benim ilk deneyimim bu arada:rolleyes:

Sercanmısırlı 19-07-2013 22:28

:)

1 Eklenti(ler)
Siyah biberler:):pp

Sercanmısırlı 19-07-2013 22:45

Biber tohumlarım çimlendi:):)

1 Eklenti(ler)
Biber tohumlarım çimlendi :) tayland sarı biberi,cherry kırmızı acı,renkli biber,limon biberi,siyah biber,kalp şeklinde biber,poinsetter,serrano;)

loveflower 20-07-2013 08:51

1 Eklenti(ler)
Süs biberim 3. yılında da ürün verdi :)

Eklenti 427801

turkankaragoz 20-07-2013 10:49

Benim süs biberlerim de bir sorunmu var acaba? Çiçeklenme var ama sonra sapından dökülüyor. Meyve yapmıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

loveflower 20-07-2013 18:46

İlk sene benim de biberimde çoğu çiçekler dökülüyordu, sulama aralığını biraz uzattım(çok su istediğinde su verdim) dökülme durdu 3 yıldan beri de yaşıyor ve ürün veriyor. her yıl yaprakları döküldükten sonra çok kısa budama yapıyorum, kışın da aralıklarla su vermeye devam ediyorum. Bahar geldiğinde tekrar coşuyor.

Benim sorunum çok sulamadan kaynaklıymış, deneye yanıla buldum. Benim tecrübem bu fakat konuya vakıf olan arkadaşlar daha net bilgi verirler.

turkankaragoz 20-07-2013 22:26

Teşekkür ederim sn loveflower. Bende fazla suluyor olabilirim. Bir süre keseyim sulamayı denemekte fayda var. Tekrar teşekkür ederim.

zakharion 18-04-2014 23:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gazi Barış (Mesaj 1162843)
Geçen yıl resimlerini paylaştığım Süs Biberim sağ sağlim kışı çıktı ve 1 yaşını doldurdu. Kışı bir iskelet şeklinde geçirdikten sonra son görünüm bu, üzerinde çiçek tomurcukları mevcut, hazır kök-dal olunca tohuma göre daha hızlı gelişiyor fakat asli biber görünümüne karşın gövdeden fışkırmış ayrı bitkilermiş gibi duruyor. Bakalım daha kaç yıl yaşayacak.
Eklenti 411737
Eklenti 411738
Eklenti 411739
Eklenti 411740

geçen sene bana yolladığınız tohumlar çok verimli idi, hatta bir fide artmıştı, onu da barbekü üzerinde boş bir saksıya rastgele yamuk bir şekilde dikivermiştim, kışa girerken gölgede bekleyen az biber veren ama ötekilere göre daha iri yapraklı olan gözden çıkardığım bitkiyi belki yaşar diye mutfağa aldım, önce yapraklar sarardı ve iyice gidecek derken onlarca mini yapraklar meydana geldi, hızlı bir şekilde yapraklanma ve çiçeklenme oluştu, gerçi çok çiçek döktü ama çokta biber verdi, boyutu ortalama 40cm oldu, ve hala meyve veriyor, görüntüsü limonu andırdığı için ve biberler güzel olduğu için mutfaktan misafir odasına taşındı, çok biber verdi derken günlük salata içine kış boyunca 1er biber aldık, gören hayran oluyor ve meraklı komşularımıza tohum veya fide veriyorum, teşekkürler,

Gazi Barış 19-04-2014 14:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zakharion (Mesaj 1272485)
geçen ... teşekkürler,

Memnuniyetiniz beni sizden çok daha mutlu etti, siz sağolun.

bakhele 23-04-2014 17:56

5 Eklenti(ler)
Merhaba,
Bende balkonda süs biberi yetiştirmeye çalışıyorum. Geçen sen kuruttuğum süs biberinin tohumlarını ektim ve biberlerim büyüdü. Çiçek açıyor ancak kuruyup dökülüyor. Ayrıca alt taraftaki yapraklarda da sararma oluyor? Acaba benimde sorunum sulamadanmı kaynaklıdır? Ne yapmam gerekiyor? Bende sulamayı azalttım ancak hala dökmeye devam ediyor.

limon_sever 23-04-2014 18:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bakhele (Mesaj 1274484)
Merhaba,
Bende balkonda süs biberi yetiştirmeye çalışıyorum. Geçen sen kuruttuğum süs biberinin tohumlarını ektim ve biberlerim büyüdü. Çiçek açıyor ancak kuruyup dökülüyor. Ayrıca alt taraftaki yapraklarda da sararma oluyor? Acaba benimde sorunum sulamadanmı kaynaklıdır? Ne yapmam gerekiyor? Bende sulamayı azalttım ancak hala dökmeye devam ediyor.

Mevsimlerden dolayı dökülüyor muhtemelen. 15-20 gün sonra meyve tutumu olacaktır.

zakharion 28-04-2014 20:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi bakhele (Mesaj 1274484)
Merhaba,

benim biber şu için hala odada, fakat forumda bir yerde okumuştum, çiçeklerde döllenme için yardımcı olmak gerekiyor bu havalarda, kulak temizleme çubuğu ile çiçek polenlerini uç kısımlara değerek harekete geçiriyorum, malum şu an arılar faaliyette değil, yani onların işini biz yapacağız, kış boyu bu şekilde ürün aldım

bahtiyar02 28-04-2014 21:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sercanmısırlı (Mesaj 1181399)
Siyah biberlerim:):)arkadaşlar torf toprak kullanmak biber için yeterli olurmu?:confused:

Kesinlikle torf tek başına yeterli değil. Benim önerim toprakla torf+ yanmış hayvan gübresi karışımı mükemmel olur.
Saygılar

*toprak* 29-04-2014 14:46

arkadaşlar benimde komşumun hediye ettiği kudüs kirazı biberim var internetten araştırma yaptım biberi zehirliymiş görüntüsü aynı çeriy domatese benziyor büyütüp büyütmemekte kararsız kaldım bir kazaya sonuç vermemek için bu biber hakkında bilginizi almak isterim

Gazi Barış 29-04-2014 20:56

Bugüne kadar zehirleneni hiç duymadım.

limon_sever 29-04-2014 21:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Gazi Barış (Mesaj 1277317)
Bugüne kadar zehirleneni hiç duymadım.

Ben bir acı biber çeşidi yüzünden zehirlenmiştim :) Akşamdan sabaha kadar 10 defa felan midedekileri çıkarmıştım. Çeşidini bilmediğiniz ve emin olmadığınız biberleri yememenizde fayda var... acı_sever biriyim ama işte bazen tepki verebiliyor mide...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025