![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Dün bahçede biraz maydonoz ekimi yaptık, Maydonozların ekileceği yere birkaç kök çilek uzantısı gelmiş ve köklenmiş. Ne yapalım zarar olmasın dedim ve bunları kökledim, hızımı alamadım ve taşların üstüne tırmanıp orada topraksız yere kök salmış 20-25 kök daha söktüm. Daha sonra evde uzantılarını makasla kestim, en büyük yapraklarını da keserek 2-3 yaprak bıraktım. Baharda balkon demirine yağmur oluğu bağlayıp oraya şaşırtacağım. Şimdi bunları viyollere torfa şaşırtıp, köklendirip torf ve köküyle mi aktarayım yoksa hepsini bir tek kovada köklendirip bahara yeniden çıplak kökle mi yağmur oluğuna şaşırtayım. 2 kez kökü topraksız bırakmak sakıncalı olur mu? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2008
|
Cilek konusunda uzman degilim ancak deneyimlerime dayanarak söyleyebilirim ki yetistirmek icin öyle uzun uzun düsünmenize gerek yok. Benim bahcemde söküp topragin üstüne öylece firlattigim kökler bile yeniden topraga tutunup yasamanin bir yolunu buluyorlar. O yüzden yetistirmek istiyorsaniz yayilma olasiligini düsünerek ayri bir yere ekmenizi öneririm mutlaka tutacaklardir. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-05-2008
|
merhabalar ben balkonda maydonoz ve biber yetiştirmeyi düşünüyorum fakat tohumlarım ve torf dışında elimde bişey yok uzun saksılar elverişli olur mu yoksa daha büyük kasa gibi bişey mi bulmam gerekiyo? tohumları nasıl ekeceğim onu da bilmiyorum.. ![]() torfu toprakla karıştırıyor muyum üste mi koyuyorum? bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili elif şahin, başlangıç için torf ve saksılarınız uygun ancak torfu yarı yarıya bahçe toprağı ile karıştırırsanız gayet uygun olur. Ekim konusunda 2 kısım kum 1 kısım tohum olacak şekilde kumla karıtşırın tohumlarınızı ve ekerken yüzeyin kumla kaplanmasına dikkat ederek ekin. Ekimden önce iyice karıştırmayı ihmal etmeyin. EKimden sonra sonra da yüzeye tohumların üzerini örtmek üzere 0,5-10 cm kadar torf serin ve iyi ce bastırıp sulayın. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|