![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-11-2011
|
Arkadaşlar bu sorumu Minyatür Güller başlıklı konuya da yazmıştım sorumu burada tekrarlıyorum.Ben dün koçtaş'tan minyatür gül aldım.Çok hoşuma gitti çok şeker gözüküyor 3 tane açmaya yakın çiçeği var , 5 adet tomurcuk var üzerinde 5-6 kökten oluşuyor fakat yapraklarında sararma farkettim lekeler var.Ne yapmalıyım bu yaprakları koparsam sorun hallolur mu ? Yoksa ilaç vs . . mi vermeliyim yardımcı olursanız sevinirim ![]() ![]() ![]() ![]() Tam net bir fotoğraf değil ama yapraklarda bu tür leke mi desem sararma mı desem işte böyle şeyler var .. ![]() Bunda da aynı şekilde .. ![]() Sizce bu durumda bu şekilde olan yapraklara neler yapmam gerekir ? Nasıl bakmalıyım bitkime ? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-04-2011
|
arkadaşlar. maalum havalar soğudu iyice kış geliyo artık. benim limon ve greyfurt fidanlarım var henuz 30-40 cm boylarında. balkonda saksıda yetiştiriyorum. çorumda yaşıyorum ben iklim pek uygun olmayabilir belki yetiştirmek için ama bu soguklardan onları nasıl koruyabilirim. eve almak istemiyorum ev sıcak olduğundan. sıcak ortamda kışın büyürlerse sağlıksız olduğunu duymuştum. balkonda kalmalarını ve soguktan korunmalarını istiyorum. sizce ne yapmalıyım. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın gulactikiz en basit önlem olarak bitkinizi tamamen saracak şekilde poşetleyebilirsiniz. Biraz daha iyi olsun derseniz poşet içerisine saman koyarakta koruma imkanınız var. Bu işlemleri yaparken bitkiye verdiğiniz suyu oldukça azaltmanız gerekecek |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| acemi, bahçıvan, balkon, sebze, soru, sorun, yetiştiricilik |
|
|