![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2011
|
Havanin guzelligine aldanip bahceye cikarmistim, o gunde hava sabaha kadar boyle gider diye birakmistim, aksama dogruda uzerlerini sikica naylonla kaplamistim ama o gece kiragi dusmus ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-03-2011
|
Herkese iyi akşamlar ![]() Ben 1 hafta önce domates tohumları ekmiştim. Bugün filizlendiklerini gördüm. Sulamasını nasıl yapmalıyım, ve ilk yaprakları ne zaman çıkar? Şimdiden teşekkür ederim. İlave etmek istediğiniz bilgiler varsa onları da beklerim. Tekrar teşekkür ederek mesajımı sonlandırıyorum, iyi akşamlar. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
Sn yesil sevdalisi domates tohumlari cabuk cimlenir.Topragi cimlenme esnasinda sürekli spreyle sulayin nemli tutun.Iki-dört yaprakli olduktan sonra sulamayi azaltin ki saglikli gelissin.Gövdesi hafif mor renge dönsün. SEVGILER ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2011
|
Benim Domates fideleri yaklaşık 35-40 cm boya eriştiklerinde alttan üste doğru dört dal saydıktan sonra makasla kesip üst kısmını atıyorum. Böylece fide boy atmak yerine çalı şeklinde genişliyor. Çok daha fazla çiçek açıp ürün veriyor. Diyen bir Amerikalı arkadaş sizce doğru yapıyor mu. Bende viyollere ektiğim sonra bolca köklendirme çalışmasıyla güçlü köklere sahip yaklaşık 30 çeşit farklı domates türünü bu şekilde çalı formu kazandırıp bahçeye mi taşısam? Bunun bi sakıncası olur mu? Bu arada bu domatesler içinde favorim olan Hillbilly geleneksel domatesi de var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-03-2011
|
ben biber yetiştirmek istiyorum ama biber çekirdekleri bir türlü çimlenmedi nasıl oluyor acaba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
biber en gec cimlenen tohumlar arasindadir,topragi nemli tutun sadece,ve sabirla bekleyin... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-03-2010
|
evet biberler baya sabır istiyo. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-04-2011
|
Arkadaşlar merhaba ben balkonumda domates, biber, dereotu, çilek ve değişik çiçekler yetiştimek istiyorum.Geçen saksılar aldım.forumda biraz araştırdım ama daha çok yeniyim ve hiçde tecrübem yok. Nasıl bir toprak hazırlayayım(Benim düşüncem marketten aldığım torf, organik gübre ve bahçe toprağı)hangi oranlarda karıştırayım.Yanlış bişey yapmakda istemiyorum o yüzden size sormak istedim. Benim bu yetiştirme aşamalarını kısaca anlatabilirmisiniz ? Forumda nerden başlamalıyım çok kafam karıştı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Sn. sonytech, ihtiyacınız olan tüm bilgiler için http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=51 Kolay gelsin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-03-2010
|
mart sonu gibi 180 tane biber tohumu ektim viyollara. ama bi tanesi bile patlamaz mı ya : ( noldu anlamadım... pazardan fide alacaz yine anlaşılan.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-03-2011
|
domates yetiştirmeye çalışıyorum bayada büyütü boyu nerdeyse 1 metre oldu çiçekleri falan çıktı ama çiçekler kuruyor sonrada kopup düşüyor nede olur acaba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-04-2011
|
merhaba arkadaslar. ocak ayında topraga gömdüğüm greyfurt cekirdeği 1 ay sonra yeserdi. simdi yaklasık 15 cm boyu var küçük bi saksıda duruyor ve çiçek açtı normal mi bilmiyorum daha fidan bile sayılmaz. fotografı gördüğünüz gibi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Aman allahım, bu da nesi? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-04-2011
|
yaa endişelenmiyorum ama meyve vermek istiyosa versin ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-07-2011
|
ben yetiştiriyorum en çok salatalık yetiştirmekte zorlanıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-08-2011
|
Merhaba, Güneş şapkası çiçeği balkonda yetişir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-08-2011
|
Domates ektim bir boya kovasına 3 fide.. boyu yaklaşık 80 cm 2 adet domates aldım süperdi şu an üzerinde yaklaşık 50 kadar çiçek var ama bir tanıdıgım bana suyu kes yoksa domates vermez dedı ne yapmalıyım??? Acil yardım lütfen |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-05-2011
|
Bende geçen senelerde balkonumda domates ekmiştim. Malum İzmir sıcağı, her akşam suladım kocaman oldu ama bir tane bile domates vermedi. Bari siz iki domates almışsınız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-01-2009
|
******* suyu kes **** çok çok azalt çünkü fazla sulanınca bitkilerin bazıları vermiyor. Benimde bahçemdeki bitkiler güzel büyüdüler ama domates vermedilerdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Yeni Üye
|
Arkadaşlar teşekkür ederim deneyeceğim 4 gündür su vermedim yaprakları aşağı inmeye başladı bakalım 1-2 gune su verecem domatres alırsam size burdan ikram ederim **** en azından fotosunu koyarım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
|
Peki Çileklerim neden kuruyor 4 aydır o kuruyor ben yenisini ekiyorum ben ekmekten bıktım o kurumaktan bıkmadı Ne iş? Nilgisi olan varsa sevinirim suyu mu fazla verdim anlamadım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-07-2010
|
Arkadaşlar aynı problem bendede var 25 saksı süs biberim var çiçek açıyorlar fakat çiçekleri sonra düşüyor hiç biber vermedi acilen bilgisi olan alan arkadaşlar yardımcı olabilirmi?susuzda bırakdım ama nafile. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Başka bir gün tesadüfen okuduğum konuyu, bu gün aradığımda bulamıyorum maalesef. O yüzden buraya sorayım. İnşallah cevap bulurum ![]() 1- Yumurta kolileri gözlü ve sert karton olduğu için viyol olarak kullanılabilir mi? (Özellikle tohum çimlendirmek için.) 2- Tohumlar filizlendiğinde, bu viyollerden çıkarmadan direk olarak asıl saksılarına alsak zararı olur mu? (Viyolle beraber.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-09-2011
|
Terasta yetiştirdiğim (saksı) sebzelerimi acaba sabah mı sulamalıyım yoksa akşamüzeri mi ? Terasımdaki sebzelerim, domates,fasulye,kırmızı cherry turp, maydanoz ve yeşil soğan. ilginiz için şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Sayın psk, forumda sabah erken saatlerde sulanması öneriliyor diye hatırlıyorum. Güneş direkt olarak bitkilerin üzerine geliyorken sularsanız, yapraklara sıçrayan su damlacıkları mercek görevi görüp yapraklarda yanmalar yapıyormuş. (Ama ben güney cephede olan bitkilerimi (altınçilek, fesleğen, semizotu, asma v.s.) güneş gittikten sonra da suluyorum. Şimdiye kadar bir sorun oluşmadı. Kolay gelsin ve bol hasatlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
İlginiz için çok teşekkür ederim gülen melek, ben de 6 gibi yaptığım sulama işlemine devam edeyim ozaman, tecrübeyle sabit ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaçsever
|
Özür dilerim gülen melek 18:00 demeliydim. O kadar erken işimin başında olmuyorum (çok şükür :P ) Yaprakları tavsiyeniz üzerine ıslatmamaya gayret ediyorum, avatar resmimde görünene benzer bi sulama kabım var, ucundaki fiskiye aparatını çıkardım ve diplerinden suluyorum ![]() İlginiz için sağolun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
acemi, bahçıvan, balkon, sebze, soru, sorun, yetiştiricilik |
|
|