![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 08-09-2011
|
Merhaba herkese, benim bir sorum daha olacak ![]() terasımızdaki su gider borularında bol miktarda yosun oluştuğunu farkettim. Bir kısmını topladım ve saksılarda bulunan domates-fındıkturplarımın diplerine eşit miktarda dağıtarak serptim. acaba doğru mu yaptım yanlış mı ? o yosunlardan gübre olur mu ? İnş. göz çıkarmamışımdır kaş yapayım derken . ![]() İlginiz için teşekkür ederim Eğer zararı yoksa yosun gübre konusunda bir servete sahibim diyebilirim ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2008
|
Her tür organik materyal sonuç itibariyle bozunduğunda gübreye dönüşür. Yosunlar başka canlılarla al gülüm/ver gülüm tarzında dayanışmalı bir yaşam sürerler. Zararlıları değerli bitkilerinizin köklerine taşımamak gayesiyle yosunlarınızı önce kızgın güneşte takır takır olana kadar kurutun. Sonra elinize alıp ufalayın. Deniz kumu gibi ufalanıyorsa yeterince kurumuş demektir. Arasıra karıştırarak kızgın güneşte 1-2 gün daha kurutun. Elde ettiğinizi artık isterseniz bu halde veya isterseniz suda eriterek şerbet şeklinde bitkilerinizde kullanabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-03-2008
|
Alıntı:
Şu yosunlarınızın bir fotoğrafını çekip koyabilir misiniz? Bu kadar çok miktarda nasıl oluşmuşlar? Merak ediyorum. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-01-2012
|
şeker gübresi ve can yapraktan verilir mi?
herkese selamlar saygılar..nereye yazacağımı bulamadım ama ..sizlerden bir cevap alamazssam çatlıyacağım...yapay ışık kullanarak büyüttügüm tropikal çiçeğime alt yapraklarda sararma olması üzerine danıştıgım bir arkadaş amonyum sülfat gübresini 1 ltrede 1 çaybardağının 4/3 ü kadar karıştırmamı ve yapraklarına püskürtmemi söyledi..ama ben bu karışıma topragın ph ı için önerdiği 2 çay kaşığı limon tuzunuda yanlışlıkla ekledim ve püskürtme yaptım.. sonra su kurudugunda yapraklarda kristalize olmuş gübre kalıntıları kaldı...havalarda düzeldi diye difenbahyamı sera gibi olan balkona koydum sabah 9 dan akşam 5 e kadar güneş alan bir balkon...ama yapraklar yanmış...yanlışlarım ne oldu acaba ..durum bu noktadan sonra kurtarılabilirmi ana gövde sağlam ama yapraklar yandı ... |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| acemi, bahçıvan, balkon, sebze, soru, sorun, yetiştiricilik |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|