![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-10-2009
|
merhabalar, uzun zamandir forum'daki yazilati takip ediiyorum. sonunda birseyler ekmeye karar verdim. fazla zor ya da buyuk olmayan bir sebzeden baslamak istiyorum. bu aylarda hangisi daha uygun olur. gonlum cherry domates, biber, maydonoz yetistirmekten yana. bunlar icin saksi boyutlari tam ne olmalidir ve bu mevsimde uygunmu? baska sebze tavsiyelerinizide bekliyorum. iyi gunler ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
|
yardimm!! |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
İklim olarak çok farklı durumdayız ama domates, biber yaza girerken dikilir. Küçük saksılar domates için uygun değil (özel bir cins yetiştirmeyecekseniz). Red roobin domates tohumu bulursanız hem yazı beklemeden hem de küçük saksıda yetiştirebilirsiniz. Roka, tere deneyebilirsiniz. Küçük saksıda maydanoz da olur ama geniş yüzeyli bir saksı daha kullanışlı olur. Roka çabuk çimleniyor ama tohumları çok sık atmayın. Bu bitkiler hakkında ilgili sayfalardan bilgi bulabilirsiniz, kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
|
cok sagolun. evet domates olarak red robbin ekmeyi planliyorum.roka ,tere ve maydonoz tavsiyenizede uyucam. biber domates yaz bitkisi ama evin icinde olucak bu saksilar hani biber de oda sicakliginda kalsa verim vermezmi? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
İlgili başlıklarda cevapları bulabilirsiniz ya da sorularınızı sorabilirsiniz. http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=51 Bir yakınım, kışın güneş alan pencere kenarında biber yetiştirmişti. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2007
|
dubai de bence hersey rahatlıkla yetısır... ![]() bence fasulye ılede baslayabılırsınız saksıların olculerını soylersenız daha uygun olur mesela turp yetıstırebılırsınız arkadslarımın bahsettıgı gıbı domates bıberde yetısır yeterkı ısteyın heyecanınız devam etsın. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| acemi, bahçıvan, balkon, sebze, soru, sorun, yetiştiricilik |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|