agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)

Beğeni Düzeni188Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 06-06-2008, 13:52   #1
Yeni Üye

munzurlum's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2008
yardım edinn :)

balkonumda salatalık domates biber yeni dünya erik kiraz ceviz nar yetiştirmeye açalışıyorum.cevizi büyütüp akrabalarıma verdim bilee taralasına dikmesi için kiraz ve erik se tıfıl hala.domateslerimin biri bodur 5 tane meyvesi var 3 tanede sırık domatesim var ama hala tık yokk.bu normalmi.salatalıklarımmsa 1 er metreye ulaştıı ama salatalığın boyu 2 cm olmadan çürüyorrrr.nedeni nedir acaba.

Bilge Kerem beğendi.
munzurlum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2008, 14:08   #2
Ağaç Dostu

Emre Albayrak's Avatar

Giriş Tarihi: 28-11-2007
Galeri: 4
İlk aklıma gelen çok fazla el teması olmuş olabilir.. Meyveler fazla temasta olgunlaşamdna çürürler.. Diğer bir olasılık ise kök çürümesi.. Kök çürüğü hastalıkları çeşit çeşit olmakla birlikte bitkide meyce dökülmesi yeni yaprakların çürümesi, kuruması ve zamanla toplu ölüme sonuçlanan bir süreçtir. Eğer bitkinize fazla el sürmüyorsanız ya sulama düzeniniz, ya toprak seçiminiz **** bitki köklerinizde bir sorun var demektir.. Eğer sulama düzeniniz ve oranınınz uygun ve toprağınız da sağlıklı ise kökleri biraz eşeleminizi ve çürüme var mı bakmanızı öneririm.. Eğer kök çürümesi hastalığı var ise ilaçlama için gerekli bilgiyi internetten araştırırsınız.. Ki umarım yoktur..

Bilge Kerem beğendi.
Emre Albayrak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-06-2008, 14:15   #3
Yeni Üye

munzurlum's Avatar

Giriş Tarihi: 06-06-2008
cevap için teşekkür ederim...

munzurlum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-02-2014, 13:04   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-02-2014
Merhabalar

Siteye yeni üye oldum bi süredir beğeni ile takip ediyorum. Acemi bir bahçıvan olarak mutfak bahçeciliğine merak salmış durumdayım . Güney cepheye bakan ve gün boyu güzel güneş alan bir mutfağım var. Biberiye, maydanoz, kimyon ve dereotu tohumları aldım. Bu baharat ve yeşillikler için ideal saksı ölçüleri nasıl olmalı? Mutfağın içinde dışarı çıkarmadan yetiştirmek istesem yetiştirebilir miyim acaba?

Şimdiden teşekkür ediyorum.

otizabi beğendi.
nesyan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-02-2014, 07:53   #5
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 23-11-2009
Mutfak bahçeciliği

Merhaba,
Diğerlerini bilmiyorum ama biberiye çok arsız bir bitkidir en zor şartlarda bile büyüyüp geliştiğini gördüm. Ben çok yetiştirdim. Biberiyeyi tohumdan değil de çelik alarak yetiştirmek çok daha zahmetsiz ve hızlı oluyor. Ben şişe içinde suya koyup köklenince toprağa dikiyorum. Bir arkadaşım direkt toprağa dikmişti o da tuttu. Hem 3-4 ay kazanmış olursunuz. Çelik nereden alacağım derseniz. Etrafa dikkatlice bakınca bir sürü göreceğinizi düşünüyorum, bana öyle olmuştu

emrebakan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
acemi, bahçıvan, balkon, sebze, soru, sorun, yetiştiricilik

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025