agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)

Beğeni Düzeni188Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-06-2008, 23:32   #1
Ağaç Dostu

Penelophe's Avatar

Giriş Tarihi: 30-04-2007
Galeri: 373
Evaca, Kuşlara karşı nasıl önlem alabilirim ? ve Balkona dadanan güvercin başlıkları size yardımcı olacaktır.

Penelophe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2008, 11:24   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-12-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe Mesajı Göster
Evaca, Kuşlara karşı nasıl önlem alabilirim ? ve Balkona dadanan güvercin başlıkları size yardımcı olacaktır.

Orjinal Mesaj Sahibi SBAKKAL

Merhaba, ben yeni üye oldum ve genele nasıl mail atacağımı bilemediğimden sorumu size sormak istedim. Umarım yardımcı olabilirsiniz Ben 2 hafta kadar önce uzun bir saksıya, yarısına kadar maydonoz ve yarısına kadarda dereotu ektim. Dereotu tarafında beyaz pamuksu şeyler oluşunca sitenizden yararlandım ve bir süre su vermedim. Biraz azalır gibi oldu ama dün eve gittiğimde yine fazlalaşmıştı. Maynoz kısmında uzun uzun tohumlar patlamış, dereotu tarafında pamuksu şeyler olmasına karşın daha fazla tohum patlamış. Ben saksımı sürekli ev içinde cam önünde bulunduruyorum .Acaba saksıyı açık balkonum var oraya mı çıkarıp bakmalıyım yoksa içeride camın önünde bulunması yeterli midir? Ayrıca özellikle maydonoz tarafındaki toprak yarılmış şekilde. Bu durumda, hem dereotu hem maydonoz tohumlarım için sulamayı ne şekilde yapmalıyım.Teşekkür ederim

SBAKKAL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2008, 19:01   #3
Ağaç Dostu

envor's Avatar

Giriş Tarihi: 05-01-2008
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SBAKKAL Mesajı Göster
Orjinal Mesaj Sahibi SBAKKAL

Ayrıca özellikle maydonoz tarafındaki toprak yarılmış şekilde.
Toprak yarılmışsa, susuzluktan yarılmıştır. Beyaz şey dediğinizide anlamadım, resim koyma şansınız varmı?

envor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-12-2008, 12:27   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-12-2008
maydonoz ve dereotu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi envor Mesajı Göster
Toprak yarılmışsa, susuzluktan yarılmıştır. Beyaz şey dediğinizide anlamadım, resim koyma şansınız varmı?
Merhaba,
Açıkçası,maydonoz ve dereotlarımı ne kadar süre içinde ve miktar olarak ne kadar sulamam gerektiği konusunda benim biraz kafam karştı, önce hergün suluyordum şimdi 2 günde bir suluyorum ama bu seferde toprak yarıldı. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler

SBAKKAL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2009, 13:32   #5
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 07-05-2009
kereviz yaprağı yetiştirmek istiyorum

*** arkadaşlar ben siteye yeni katıldım. ben de balkonuma soğan,sarmısak,cin biberi,fesleğen ve kereviz ektim.
kerevizler iki yapraklı olarak çıktı fakat çok sık ekmişim.ben sadece yaprağından yararlanmak istiyorum. fazlalıkları sökmem gerekirmi?

kavacık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-07-2009, 12:42   #6
Yeni Üye

hank's Avatar

Giriş Tarihi: 10-02-2009
Yardım cı olursanız sevinirim..

Merhaba Arkadaşlar:

Bu yıl ilk defa kendi balkonumda domates(pembe domates ve ceri domates) ve biber (can biber ve ince kıl sıvri biber) yetiştirmeye calışdım fakat sanırım bir yerde yanlış veya yanlışlar yapıyorum ceri domateslarım yaklasık 50 cm uzunluga eriştikten sonra cıcek actı ve domates ler belirdi ve olgunlaşması cok yavaş pembe domateslerimde neredeyse aynı boyda fakat iki üç cicek acıyor ve döküyor sanırım fazla sulanmadan boya gitti ve çicegine bakamıyor biberlerimde ayni durumda malesef üst kısmına bakabilsin (kendimce) diye alt yaprakları kopardım ayni fidelerden bahceye ektiğimizde daha 15cm deyken biber aldık sizce ne veya neler yapmalıyım yardımcı olursanız cok memnun olurum saygılar..

NOT: Toprak karısımını torf ve orman topragı ilave ederek yaptım saksılarımda yeterince buyuk sanırım bodur camların dıkıldıgı buyuk yuvarlak saksılarda hepsi. ve hiç gübre kullanmadım akşamları ikişer tas su veriyorum balkonum ögle sonra cok iyi güneş görüyor ve hafif esintili oluyor akşamları ise rüzgar biraz fazlalaşıyor.

hank Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
acemi, bahçıvan, balkon, sebze, soru, sorun, yetiştiricilik

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025