![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-12-2010
|
Küçük bahçeme az kaldı...
Aldığım roka, maydanoz, nane, reyhan ve çilek tohumlarını 14.04.2014 tarihinde ektim. Sera etkisi yapabilmek için marketten aldığım peynir kutularını kullandım ve sürekli sulayarak nemli tuttum.İlk merhaba diyen reyhan oldu. sadece 3 gün sonra... en inatçı nane çıktı. Bugün 26 nisan ve hala ses soluk yok naneden... Şaşırtma yapmak için sizce daha ne kadar beklemeliyim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Tohumlarınız çimlenmiş ancak yetersiz ışık nedeniyle gövdeleri çok uzamış. Bir an önce yakıcı olmayan güneş ışığı ile buluşturmanızı öneririm. Şaşırtma yapmak için en az 5-6 yaprak geliştirmesini beklemek gerekiyor. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Şu an bitkileriniz güneşsizlikten çok cılız ve şaşırtma yapmak için henüz çok küçükler.Öncelikle öğle sıcağı olmamak kaydıyla güneş görsünler. Daha sonra gerçek yaprakları çıkınca ve 10-15 cm sağlıklı fideler elde edince şaşırtma yaparsınız. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
|
Teşekkürler cevaplar için bende bunlar neden saç gibi uzuyorlar diyordum. Hemen az güneşli pencere önüne alıyorum. Bakalım kurtarabilecek miyim. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2013
|
nane kolay kolay tohumdan çıkmaz, ektiğiniz nanede muhtemelen ölü nane idi, sebebi ise ektiğinizde farketmişinizdir nane çok küçük tohuma sahip bundan dolayı can taşımaları çok uzun sürmüyo size tavsiyem fırsat bulursanız pazara gidin orda top top nane satarlar mutlaka köklü kalmis olan vardır, onlari alıp bi kaç gün suda bekletip yukarıdaki sera ortamina ekerseniz birazda sabırla çok güzel naneler yetiştirirsiniz, ben bu yolla nanegillerden olan reyhan yetiştiriyorum... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2013
|
bu arada bi ayrı tavsiyem, eğer balkonunuz var ise uzun balkon saksılari var, direkt olarak onlara ekim yapmanizi tavsiye ederim bol ışık alan direkt güneş ışığı almayan bi cam önü olabilir, sebep olarak okuduğuma göre siz şaşırtma düşünüyosunuz galiba, maydanoz dere otu gibi bitkiler şaşırtılir ama biraz tutmama gibi sorunları vardır, ve sizi biraz üzerler, tecrübe ile sabittir... |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|