![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2008
|
Sayın mustafaakgun, Kompost yapımıyla ilgili başlıkları takip ederken danaburnu ile ilgili şöyle bir sonuca varmıştım: Eğer danaburunlarını beslerseniz sizin yetiştirdiğiniz bitkilere zarar vermezler. Çok organik bir yöntem aynı zamanda danaburnu gübresi ihtiva eden kompost elde ediyorsunuz. Ben sizin yerinizde olsam denerdim. Kompost konularında özellikle sayın epsody'nin yazdıklarını okursanız detaylı bilgi edinebilirsiniz. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Moderatör
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Matrix23456, fidnalarınızı gayet güzel yetiştirmişsiniz ancak yaprak bitleri dadanmış ve zarar veriyor. Ev yapımı ilaçlar başlığımızı iyice incelerseniz kendinize uygun yeşil bitlere karşı uygun bir ilaç bulacağınızdan eminim. Bahcenin dizayn ediliş tarzı salma sulamayla damlama sulama hibridi gibi (Umarım eleştrilerimi yanlış anlamazsınız). Keşke fidelernizi çukur olan (kanalın) kısımların içine dikseydinizz sonradan boğaz doldurma ile fidanı hem boğazlar hemde daha fazla köklü yüzey elde edersiniz birazcık boşuna işçilik yapmışsınız o kadar. Tavsiye edeceğim etkili gübre diye soracak olursanız BA dır. Satşını ben yapsamda sebzelerde çok memnun edici sonuçlar gözlediğimden hem organik olması dolayısıyle en güzeli diyebilirim. Ancak b5a bitlerinize çözüm olmaz... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-06-2009
|
Teşekkür
Sayın Selahattin Yılmaz Ve Celal Bey, Yardımlarınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.. Seneye artık dedğiniz gibi ekerim kanal kısımlara.. Domateslerin iple baglanma şekli ile ilgili yorumlarınızı alamadım.. Çok teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2008
|
Derin ve büyükçe bir saksıda tek bir domatesim var daha öncede bahsettiğim gibi. 1) toprak miktarını iyi ayarlayamadığımı ve çok sığ ektiğimi düşünüyorum (saksının üçte biri toprak). Acaba üsten toprak ilave etme yöntemini mi sürdürsem yoksa sarsma pahasına söküp alta mı takviye yapsam? 2) domates sağlıklı görünüyor, ama gelişimi biraz geriden sanki, bir de içime bir kurt düştü acaba üstünde tomurcuk olan dalın arasından çıkan tepe sürgünü müydü yanlış mı yaptım? |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
1-farkında olmadan en iyi domates dikim yöntemini uygulamışsınız ![]() Kesinlikle sökmeyin. En alt dallar toprağa değecek kadar toprak ilavesi yapın,tahminimce 10cm gibi. Yaklaşık 15gün sonra bitki tekrar uzayacak,bu arada toprak altında kalan ilave yaptığınız bölgedede kökler oluşturacak. 15-20 gün sonra tekrar toprak ilavesi yapın.O bölgede de kök salıp bitkiniz çok daha fazla güçlenecek. 2-Tepe sürgünü mü değil mi görmeden yorum yapamam. Ama toprağı az ise gelişimi yavaş ve sınırlı olacaktır. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-06-2009
|
benim de evde iki cins dometesim var biri cherry diğeri sofralık diye geçiyor herhalde bilmiyorum sofralık diye adlandırdığım ucunda domates gözüküyor ama yaklaşık 2 haftadan beri aynı boyutta acaba bi sorun mu var. cevaplarınızı bekliyorum üstadlar |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-06-2009
|
merhaba ben de forumunuza yeni katıldım.balkonumda biber ve çilek var.sanırım biberlerimin büyümesi biraz yavaşladı.ama sabırla bekliyorum. umarım bi sorunları yoktur. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Maydanozumun üzerinde yürüyen çok küçük hayvancık var. Site de zararlı resimlerine göz attım ama resmi yok. Sarı renkli pire olabilir mi?Maydanoz yapraklarında sararma oluyor. Arap sabunlu ev yapımı ilaçla yıkadım bir defa ama yine de gitmediler. Yardımcı olabilecek arkadaşların cevaplarını bekliyorum. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-11-2007
|
Bu günlerde Ankarada marul ve biber eksem başarılı olabilirmiyim acaba? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-08-2009
|
yeni üye
sadece selam vermek istedim bu sitede benim için inanılmaz şeyler yapılmış 4 yıldır tek başıma verdiğim mücadele burada bir grup halinde çözülmüş tebrikler herkesi |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-07-2009
|
*** bugün aldığım melisa fidesiyel balkonda bitki bakmaya başlıyorum ama bunu nasıl büyüteceğim hiç bilmiyorum ufak değil zaten 60 cm ebaatında bunu balkonda nasıl yetiştirebilirim birde salonuma koysam nasıl olur bilgi verirseniz sevinirim |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-07-2009
|
yardımcı olurmusunuz?
bu ayda ne ekebilirim ya da bundan sonra hangi ayda ne ekebilirim bişeyler yetiştirmek istiyorum. zaten domateslerim çiçek açmadı moralim çok bozuk. su dökmeme kararı aldım bakalım ne olacak. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-08-2009
|
Amatörden birkaç soru
İyi günler; Burdaki abi ve ablalarıma bazı sorularım olaacktı.İsmim Giray. Bizim balkonun önünde saksıda nane ekili,Ben bu naneyi çoğaltmak istiyorum.**** gelecek yaza saklamak istiyorum.Ancak tohum göremedim.Tohumumu var nanenin yoksa üretmek için başka şeylermi yapılıyor? Diğer sorum şu,Ben karpuz,Tatlı biber,Limon,Domates gibi bazı bazı meyve ve sebzelerin tohumlarını bloknot kağıtlarının içine koydum kurumaları için ağzı açık bir şekilde.Seneye mevsimi gelince ekmek istiyorum.Birincisi ağzı açık şekilde tüm kış dolabımın içinde kalmasında bir sakınca varmı?**** nasıl muhafaza etmeliyim? Diğer sorumda şu bu tohumların çimlenmeleri için ıslak tülbente bekletilmesi diye bir duyum aldım acaba ilkokulda gösterilen pamuk içinde bir kasede çimlenmezmi?Birde kasenin içine çicek sular gibi sumu dökülür yoksa pamuk **** tülbent iyice ıslatıldıktan sonra su dökülmezmi? Lütfen bilgisizliğimi affedin daha önce hiç böyle bir işe kalkışmadım ama sizşerin sayesinde bazı sorularıma cevap aldıktan sonra çok güzel işler yapacağıma inanıyorum. Sorularıma cevap almak için dört gözle bekliyorum... |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-08-2009
|
Merhaba.Hoşbulduk ama tam olarak cevabımı alamadım malesef **** bulamadım tam olarak sorumarımın cevaplarının linkini **** doğrudan cevapları verirseniz çok mutlu olacağım... Böylece genç bir doğa sever olarak bence icraatlara geçebileceğim. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-08-2009
|
nane
Alıntı:
dalını kopar suda köklendir ve ek yine gelecek sene aynı yerden nane çıkacaktır. nane arsızdır kolay kolay ölmez. |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-09-2009
|
Merhaba ![]() Bugüne kadar pamuk arasında fasulye ve nohuttan başka bir bitki yetiştirme deneyimim olmadı desem yeridir yani küçük saksılarda ki akşam sefalarının bir türlü 7-8 cm'yi geçmemesiyle vazgeçişlerimi saymazsak... Ama şimdi büyük bir kararlılıkla sebze yetiştirmek istiyorum; domates,soğan,salatalık,biber,patlıcan,çilek. Tohumdan yetiştirmek istiyorum aynı zamanda. Pazarlarda satılan paket tohumlardan alırsam sorun olur mu? Saygılarla, Ozan |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-07-2009
|
Öncelikle merhaba.Arkadaşım aldığın tohumları --sebzeler- gazeteler veya peçeteler üzerinde gölgede kurut. Tam kuruyunca ayrı ayrı peçetelere sarıp üzerine tarih ve ne olduğunu yazıp serin ve kuru bir yerde bahara sakla ekersin. Nane bitkisi bahçede ise üzerine basit bir sera yapılıp kışın soğuk iklimlerde korunabilir. bazı marketlerde tohumu da satılır. Yine de 15-20 damarlı sürgünü veya nane dalını -çok taze uç sürgün değil dip kısmı sert sürgünler- bir saksıya alıp kışı soğuk bölgelerde ışık gören bir odada bahara kadar ekili tutabiliriz. Ara ara biraz su da verelim. Baharda istediğimiz yere ekebiliriz. Ama akdeniz ikliminin görüldüğü yerlerin çoğunda kışın bahçede kurumuş gözüken naneler baharda yeşerir. Sönmüş hayvan gübresi ve su bitkiyi kudurtur adeta. SEVGİYLE KALIN... |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Çok sadistçe olmuş.. Yapmayın.. ![]() Alıntı:
Sebzelerin tohumlarını kurutup bir peçeteye sarın ve serin güneş almayan rutubetsiz bir yerde bekletin, yeterli olur sanırım.. Islak tülbent ve pamuğa pek takılmayın derim ben.. Zamanı gelince toprakta çimlendirin.. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 21-07-2008
|
arkadaşlar bu sene terasta saksılarda sebze yetiştirmeye başladık eşimle fena olmadı verdiği zevk yetiyo insana 10 günlügüne tatile gittik oğlum yeterli sulayamamış birde hastalık gelmiş domteslerin altı kuru üstü yeşildi geldiğimizde eşim düzelsin diye şeker gübresi atmış çok atamış herhalde hepsi kurudular 8 ayın 20 sinde attı şeker gübresini size sormak istediğim bu şeker gübresinin topraktaki etkisi ne zaman geçer şimdi kışlık pırasa ekmek istiyorum ekersem çıkarmı acaba şeker gübresi sağlığa zararlımı? cevaplarınız için şimdiden teşekkürler |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2009
|
Bi cesaret deyip girmek lazım ama ön hazırlık yapmak lazım. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
/
Giriş Tarihi: 30-09-2009
|
Ankara ulus hal girişi yakınlarında bir yerden maydonoz tohumu aldım ve balkonuma ektim 10 günde yeşil başlarını çıkardılar tavsiye ederim. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-04-2009
|
Balkonda plastik bardağa (torfa) 4-5 adet limon çekirdeği ektim. Nerdeyse hepsi çıktı, ancak bir tanesinin boyu 7-8 santim kadar uzadı. Bir kaç ay oldu. (o zaman öyle sevindim ki) Şu aralar hala canlı olmasına rağmen yaprakları sararmaya başladı. Toprağını ve saksısınımı değiştireyim. Ne yapabilirim daha önce limon yetiştiren varmı? Bana yardım edebilir misiniz? ![]() |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-12-2009
|
selam, limonu yetiştirdiğiniz ortam çok soğuk olmamalı |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 09-04-2009
|
Limon fidemi uzaması durdu Mehmet Bey. Mutfağa aldım ancak gelişme yok. Onu büyütüp turunç aşılamayı düşünüyordum. Bu hayalimden vazgeçicem sanırım. Teşekkürler ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-10-2009
|
arkadaşlar merhaba, bende çok acemi bir yeni üyeyim. 2 - 2,5 aydır forumdan edindiğim bilgilerle balkonda sebze yetiştirmeyi deniyorum. chery domates, iri kırmızı biber, sivri biber, süs biber, maydonoz, nane. evde yediğimiz sebzelerin tohumlarından çimlendirdim. çimlenmiş biberlerin bir çoğunu şaşırtıyorum derken zayi ettim. en büyük zulmüm biberlere oldu. acemilik işte... “en azından tecrübe edindim. biraz da tohum kuruttum. seneye yanıma kâr kalır vakitlice ekerim. “ diye avutuyorum kendimi. Domates ve biberlerim tuttu. Tabi mevsimi uygun değil. Acaba bu sene meyve alma şansım hiç olmaz mı? Herkese selamlar, |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| acemi, bahçıvan, balkon, sebze, soru, sorun, yetiştiricilik |
|
|