agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)

Beğeni Düzeni188Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-05-2009, 13:36   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cakır27 Mesajı Göster
sn fasal salatalıkları bilemiyorumda domateslerinin biraz daha zamanı var gibi
teşekkürler ilginize. domastesler evet daha var. asıl yaprak 3-4 adet olunca toprağa indirmeyi öneriyolar bildiğim kadarıyla. salatıklar ile dometesleri aynı zamanda ekmeme rağmen salatalılar çok gelişti. sanırım onları biraz daha erken toprakla buluşturacam.

fasal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2009, 20:01   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-01-2009
buradan güzel anlatım yapılmaz.dogru yerdesiniz

karagoz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2009, 11:29   #3
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Galeri: 15
Sayın aderoo,

Alıntı:
bir sakıncası olurmu?
demişsiniz ama neyin sakıncası olur mu diye sorduğunuz anlaşılmıyor. Bitkileri envor'dan aldığın besinle sulamanın mı, yoksa sabahtan öğlen ikiye kadar güneş görmesinin mi? Sorularınızı daha net sorarsanız, alacağınız cevaplar da o kadar net ve yararlı olacaktır.

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2009, 16:14   #4
Ağaç Dostu

adero's Avatar

balkonum sabahtan öğlen 2 ye kadar güneş görüyor bir sakıncası olurmu?
vede ön sıradakilerden arka sıradakilere güneş geçermi 4 saksıya 3 er tane toplam 12 cherry domates arkasında 4 saksıda 3 er tane toplam 12 salatalık var güneşe parelel koymak zorundayım

güneşi az görmesinde bir sakınca var mı diye sormuştum sayın malbman bey

adero Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2009, 16:42   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 08-04-2009
Galeri: 2
Aderooo
balkonun saat 14,00e kadar ışık alması kötü birşey değil.Hatta yaz sıcaklarında
saat 11-12 ye kadar alması bile daha iyi.
Cherryler oturak cinsimi sırık cinsimi???
Eğer oturak cinsiyse,salatalıklar büyüyüp geliştiğinde hayli hayli domateslerin boyunu geçecektir.Rahat rahat güneş ışığını alır.
Her halukarda pek sorun olacağını sanmıyorum,yarım gün direk güneş alması bir yönden daha iyi.Daha az su buharlaşması olur.Diyorum..

ugurtelefon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2009, 19:15   #6
Ağaç Dostu

adero's Avatar

sayın ugurtelefon
önce ilginiz için teşekkür ederim
domatesler sırık cinsi ama domatesler büyüyünce arka sıradakiler yani güneşe parelel koyacağım için güneş almazsa diye düşünmüştüm ama ille aralarından alır herhalde

balkonum 4.kat korkuyorum balkon çökecek diye
75cm uzunluk 40 cm genişlik 40 santim derinlik olan 12 adet saksı nerden baksan 600 kg yük yapar mütayitle bile konuştum abi ne kadar yük çeker diye korkma dedi bakalım uğraştığımın emeğini alırım herhalde dalından sabah domates salatalık yemek ne güzel olur
maydanozlardan ilk partiyi yedik bile

Eski 09-05-2009, 08:40   #7
Ağaç Dostu

maviyeşil's Avatar

Giriş Tarihi: 22-12-2008
aderooo domates gölgeyi sever.Ben saksıdaki cherrylerimi özellikle gölgede tutuyorum. Sadece sabahları bir saat kadar güneşi direkt alıyor.

maviyeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2009, 11:22   #8
Ağaç Dostu

adero's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi maviyeşil Mesajı Göster
aderooo domates gölgeyi sever.Ben saksıdaki cherrylerimi özellikle gölgede tutuyorum. Sadece sabahları bir saat kadar güneşi direkt alıyor.

sayın mavi yeşil ben tam tersini biliyordum çok iyi oldu
o zaman ön tarafa salatalıkları koysam dahamı iyi olur
güneş çünkü önden geliyor

Eski 09-05-2009, 18:50   #9
Ağaç Dostu

maviyeşil's Avatar

Giriş Tarihi: 22-12-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aderooo Mesajı Göster
sayın mavi yeşil ben tam tersini biliyordum çok iyi oldu
o zaman ön tarafa salatalıkları koysam dahamı iyi olur
güneş çünkü önden geliyor
Benim domateslerim güneş ışığı alıyor sürekli ama direkt güneşin altında değil. Gayet güzel büyüyorlar. Ben de bir yerden duymuştum. Benim bahçede salatalıklar daha çok güneş alan yerde, ama kesin konuşarak sizi yanıltmak istemem. Yanlış biliyorsam tecrübeliler düzeltsin lütfen.

maviyeşil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2009, 09:01   #10
Ağaç Dostu

gravel's Avatar

Giriş Tarihi: 28-07-2008
Alıntı:
sayın ugurtelefon
önce ilginiz için teşekkür ederim
domatesler sırık cinsi ama domatesler büyüyünce arka sıradakiler yani güneşe parelel koyacağım için güneş almazsa diye düşünmüştüm ama ille aralarından alır herhalde

balkonum 4.kat korkuyorum balkon çökecek diye
75cm uzunluk 40 cm genişlik 40 santim derinlik olan 12 adet saksı nerden baksan 600 kg yük yapar mütayitle bile konuştum abi ne kadar yük çeker diye korkma dedi bakalım uğraştığımın emeğini alırım herhalde dalından sabah domates salatalık yemek ne güzel olur
maydanozlardan ilk partiyi yedik bile
Balkonlar 350 kg/m2 yüke göre dizayn edilir. O yüzden kafanızda soru işareti olmasın. Domatesleriniz balkonunuzu yıkmaz.
Balkonun yapım aşamasında yapılabilecek yanlışlıklar veya kullanımda dizayn üzeri yükleme yapılması gibi durumlarda, balkon döşemesinin oda döşemesine birleştiği kesitin üst kısımında (alt katın tavanı değil de sizin dairenizin tabanı tarafı) çatlaklar oluşacaktır.

Naive green beğendi.
gravel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2009, 11:23   #11
Ağaç Dostu

adero's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gravel Mesajı Göster
Balkonlar 350 kg/m2 yüke göre dizayn edilir. O yüzden kafanızda soru işareti olmasın. Domatesleriniz balkonunuzu yıkmaz.
Balkonun yapım aşamasında yapılabilecek yanlışlıklar veya kullanımda dizayn üzeri yükleme yapılması gibi durumlarda, balkon döşemesinin oda döşemesine birleştiği kesitin üst kısımında (alt katın tavanı değil de sizin dairenizin tabanı tarafı) çatlaklar oluşacaktır.

sayın gravel valla içimi rahatlattınız
o zaman balkonu doldurmaya devam
daha marul ekmek istiyordum bi iki saksı daha iyi gider sanırım

Eski 15-05-2009, 10:02   #12
Ağaç Dostu

adero's Avatar

birşey daha sorabilirmiyim
ben bir bir buçuk ay önce falan tam zamanı hatırlamıyorum da anadolu tohumculuğun cherry cinsi bir paket tohum aldım ve bir saksıya torf koyup içine çimlenmeye bıraktım
15 günsonra hepsi çimlenip çıktılar gelişmeleri çok yavaş seyrediyordu fakat sağlıklıydılar bana çimleri güneşe koyarsan daha çabuk büyürler dediler
bende güneşe koydum alttaki iki ilk yaprakları sararmaya başladı ve artık kuruyolar öbür gerçek yapraklar daha çok küçük serçe parmağın tırnağı kadar
ben dün gölgeye aldım başka yapabileceğim birşey varmı

sanırım öğle güneşi yaktı

Eski 15-05-2009, 12:17   #13
Ağaç Dostu

@aderoo
Aynı dertten bende müzdaribim.30 tane cherry domates tohumunu heba etmiştim.Çimlendiler diye dışarı güneşe aldım.Ertesi gün kuruduklarını gördüm.
Bu kez akıllandım.Çimlenmeyi içeride az ışık alan yerde yapıyorum,fideler 3-4cm olunca dışarıya sabah güneşi alabilen yere aktarıyorum.Bisküvi kutusundan TürkUsulüSera yaptım,sürekli onun içinde duruyorlar.Böylece gecelerin serinliğinden etkilenmiyorlar.Uyguladığım yöntemle 36saat ıslak bez arasında beklettiğim,daha sonra 7Mayıs günü torfa ektiğim salatalık tohumları şu an yani 8 günde 8-9cm oldular.Bedenleride beyaz değil gayet güzel bir yeşil.

Eski 15-05-2009, 14:41   #14
Ağaç Dostu

adero's Avatar

kurtulur ama değilmi

Eski 15-05-2009, 17:51   #15
Ağaç Dostu

Alıntı:
kurtulur ama değilmi
gölge ama serin olmayan bir yerde birkaç gün bekeltin,en kötü ihtimalle muhtemelen bir kısmı kurtulur.

Eski 17-05-2009, 12:57   #16
Ağaç Dostu

adero's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ugurtelefon Mesajı Göster
gölge ama serin olmayan bir yerde birkaç gün bekeltin,en kötü ihtimalle muhtemelen bir kısmı kurtulur.

evet arkadaşlar fidelerim güneşten o durumdaymış kurtuldular şu an balkonumun güneş almayan yerinde duruyorlar
kuruyan yapraklar aynı ama asıl yapraklar büyümeye başladı bile
teşekkür ederim.

Eski 01-06-2009, 21:00   #17
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-05-2008
Gübre ile şerbet yapıp vereyim derken biraz fazlaca sulanmış oldu sırık domatesim, hatamın farkındayım ve bir süre su vermeyi kesmeyi düşünüyorum ama bu hata pahalıya patlar diye de korkuyorum. Acaba hemen zarar verir mi?

perilimerili Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2009, 12:25   #18
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi perilimerili Mesajı Göster
Gübre ile şerbet yapıp vereyim derken biraz fazlaca sulanmış oldu sırık domatesim, hatamın farkındayım ve bir süre su vermeyi kesmeyi düşünüyorum ama bu hata pahalıya patlar diye de korkuyorum. Acaba hemen zarar verir mi?
bence tam aksina azar azar sulayın ki gübre şerbetindeki su bitki tarafından emilip bittikten sonra,geriye kalan gübre bitkiyi yakmasın.

Eski 23-05-2009, 11:08   #19
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-07-2008
Merhaba Arkadaşlar

Bende balkonda yetiştiricilik yapmaya başladm bu ilk deneyimim. Çarşamba günü fesleğen, tere, roka, maydonoz, yeşil soğan ektim. Bu sabah yanılmıyorsam tere ve yeşil soğan çimlenmişti.(Yanılmıyorsam diyorum çünkü hangisinin ne olduğunu karıştırdım) Fakat toprak çok gevşemişti gevşeyen toprağı kaldırdığımda alttada çimlenmiş bitkilerin olduğunu gördüm. Diğerlerine göre daha sarımsı renkteydiler. Sanırım bazılarını daha derine ekmişim. Acaba sarı renkli olanlarda yeşerirmi?Ne yapmalıyım Şimdiden teşekkürler..

Bilge Kerem beğendi.
maqnezium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2009, 11:18   #20
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 12-07-2008
işte buda resmi

Eklenen Resimler

Bilge Kerem beğendi.
maqnezium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2009, 17:09   #21
Ağaçsever

lazuribo's Avatar

Giriş Tarihi: 17-06-2008
Merhaba ben bir şey sormak istiyorum.Bir internet sitesi'nde reklam vermek yasakmı bilmiyorum(gittigidiyor)İthal domates,çilek...gibi itahl ürünler var fiyatları çok ucuz.''ucuz malın yahnisi ...''.Bunlar hakkında bilgisi olan varmı kullansam ne gibi zararları olur.Ben aslında yerli tohum bulsam alıcam ama bulamadım.Teşekkürler cevab bekliyorum

lazuribo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2009, 21:49   #22
Ağaç Dostu

celalsungur's Avatar

Giriş Tarihi: 29-08-2007
Galeri: 93
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lazuribo Mesajı Göster
Merhaba ben bir şey sormak istiyorum.Bir internet sitesi'nde reklam vermek yasakmı bilmiyorum(gittigidiyor)İthal domates,çilek...gibi itahl ürünler var fiyatları çok ucuz.''ucuz malın yahnisi ...''.Bunlar hakkında bilgisi olan varmı kullansam ne gibi zararları olur.Ben aslında yerli tohum bulsam alıcam ama bulamadım.Teşekkürler cevab bekliyorum
Satıcı hakkındaki geçmiş yorumları okuyup, puanına da bakarsan fikir sahibi olabilirsin.
Yerli hangi tohumları arıyorsunuz?

celalsungur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2009, 17:03   #23
Ağaçsever

lazuribo's Avatar

Giriş Tarihi: 17-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi celalsungur Mesajı Göster
Satıcı hakkındaki geçmiş yorumları okuyup, puanına da bakarsan fikir sahibi olabilirsin.
Yerli hangi tohumları arıyorsunuz?
olur dikkat edicem ona domates.salatalık olabilir

lazuribo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2009, 12:41   #24
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-06-2009
Bahçemdeki problemler

Arkadaşlar başka bir yere de yazdım umarım msj kirliliği yapmıyorumdur.
Bahçede bazı resimler ekliyorum.. salatalık, domates ve biberler.. salatalık ve biber de sanırım bazı terslikler var.. acaba yardımcı olurmusunuz.. Domatesde is sorum şu domataesleri resimde görülen şekilde ip ile bağladım yanlışmıdır yapdıgım ne önerirsiniz.. Şimdiden çok teşekkürler..
Birde sadece yanmış hayvan gübresi kullandım.. ekstra de hangi çeşit gübre kullanmam gerekir bilgilendirirseniz sevinirim..

Eklenen Resimler

Bilge Kerem beğendi.
Matrix2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2009, 12:42   #25
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 08-06-2009
REsimlerin devamı

resimlerin devamı

Eklenen Resimler

Bilge Kerem beğendi.
Matrix2 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-05-2009, 20:40   #26
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-04-2009
tüm arkadaşlara selamlar
bahçemizde bulunan danaburnular bitki yetiştirmemize izin vermiyolar yardımınlarınızı bekliyorum arkadaşlar

Düzenleyen mustafaakgun : 02-06-2009 saat 11:37
mustafaakgun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2009, 21:50   #27
Ağaç Dostu

celalsungur's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mustafaakgun Mesajı Göster
tüm arkadaşlara selamlar
bahçemizde bitki yetiştirmemize izin vermiyolar yardımınlarınızı bekliyorum arkadaşlar
Problemi biraz daha açık izah edebilir misiniz?

Eski 02-06-2009, 11:45   #28
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-04-2009
öncelikle merhabalar
Mesajı kontrol etmeden yollamışım sorunun nedenini yazmadan yardım bekliyorum herkesten özürdilerim benim sorunum danaburnu haşaratıyla bahçemizde bitki yetiştirmemize izin vermiyolar sitede inceledim genelde ilaç ve gübrelerden öbek yapın ve gece yakalayın diye yazıyor ama bunu yapabilecek zamanım yok çünkü sadece pazar günleri gidebiliyorum vede tavuklardan yardım alın diye yazılmış ilaç kullanmakta istemiyorum.
Eğer başka bir yöntem bilen varsa paylaşırsa sevinirim.

Celal bey ilginize ayrıca teşekkür ederim

mustafaakgun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2009, 13:30   #29
Ağaç Dostu

celalsungur's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mustafaakgun Mesajı Göster
danaburnu haşaratıyla bahçemizde bitki yetiştirmemize izin vermiyolar sitede inceledim genelde ilaç ve gübrelerden öbek yapın ve gece yakalayın diye yazıyor ama bunu yapabilecek zamanım yok çünkü sadece pazar günleri gidebiliyorum vede tavuklardan yardım alın diye yazılmış ilaç kullanmakta istemiyorum.
Eğer başka bir yöntem bilen varsa paylaşırsa sevinirim.

Celal bey ilginize ayrıca teşekkür ederim
Kepek içine toz şekerli su ve danaburnu için zehir konuyor, fidenin yakınına gömülüyor, danaburnu kök yerine şekerli zehirli karışımı yiyor. Etkili bir yöntem.

Eski 02-06-2009, 15:13   #30
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 22-05-2009
nereye yazacağımı bilemedim.Benim balkonda uzun saksılığımda yetiştirdiğim yeşil soğanlarım var yaklaşık 2 aydır.Taze taze soğanın yeşil kısmını çıktıkça üst kısımdan koparıp yiyoruz ama dün dikkatimi çekti kopardığım kısımlarda yeşil soğan ucunda yuvarlak tomurcuklanma oluşmuş tıpkı açılmamış gül çiçeği gibi.Aslında fazla bilgimde yok ama acaba soğanlarım soğanlı çiçeklerden birisinemi dönüşüyor. sulama çok yapıyorum belki bu yüzden soğan çiçeğe dönüşüyor.tıpkı lalenin tomurcuğunu andıran bir tomurcuk oluşmaya başladı soğanlarımda bu konuda bilgisi olan ağaçseverler varsa acil yardım bekliyorum...

nesecik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
acemi, bahçıvan, balkon, sebze, soru, sorun, yetiştiricilik

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025