![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Meyve ağaçlarını artık evinizin balkonundada yetiştirebileceğinizi biliyor musunuz? Bodur ve yarı bodur anaçlar üzerine aşılı birbirinden güzel meyveleri saksı içerisinde evinizin balkonunda kolaylıkla yetiştirebilirsiniz. Balkonda meyve yetiştirmek için yapılması gerekenler? Birbirinden güzel meyvelerden hangisini yetiştirmek istediğinize karar verdikten sonra, o çeşidin bodur bir anaç üzerine aşılanmasına örneğin elmada M9 anacı olması gerekmektedir. Ağacın büyüklüğüne uygun bir saksı içerisinde olması ve ağacın büyümesi ile birlikte saksıda büyütülmelidir. Bitkiyi balkonunuzun güneş gören bir noktasına koymaya özen gösteriniz. Saksı içerisine iyi kalitede bir torf olmalıdır. Hava sıcaklığına bağlı olarak torf kurumayacak şekilde, belirli aralıklarla sulama yapılmalıdır. Bitkinin ihtiyacına bağlı olarak belirli aralıklarla gübreleme yapılmalıdır. Yapraklarını döktükten sonra yıl boyunca oluşmuş olan dalların bazılarını gövdeye yakın bir şekilde budama makasıyla budayınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-05-2012
|
Terasta cüce kavun.. Sadece bir tane meyve olgun hale gelebildi ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-05-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-04-2014
|
Bodur elmalar harkulade. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-05-2014
|
Meyve fidanlarımı bugün ektim. Bilgilerinize ihtiyacım olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-01-2012
|
Saksıda portakal ağacı
Merhaba arkadaşlar.Terasta yetiştirdiğim ve meyvelerini topladıgım ağacım için bilgi sahibi olan arkadaşların fikirlerine ve yrdımına ihtiyacım var.Ağacı geçen bahar ayında aldım ve üzerinde 7-8 tane meyvesi vardı.terasım rüzgar aldıgından üzerinde sadece 3 tane meyvesi kaldı ve olgunlaştı.Resimlerde görüleceği üzere ağaç boyuna çok uzun.Budamayı hangi bölgelerden ve ne zaman yapmalıyım.saksısını hiç değiştirmedim sanırım saksıyı büyütmem gerekecek.Bubu hangi mevsimde yapmam ağaca zarar vermez.İstanbulda oturuyorum kışın ağacımı kapalı bir yere almalımıyım.Bilgi ve deneyimlerini paylaşan herkeze teşekkür ediyorum.Sorularım için yardımlarınızı rica ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-08-2014
|
Merhabalar herkese, istanbulda kapali balkonumda baktigim lime agacim daha simdiden tomurcuklanmaya basladi. Daha cok erken degil mi? Daha havalar cok soguk olabilir. Sizce ne yapmam lazim korumak icin? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-03-2008
|
Saksıda nektarin . Türü sun gold. Toplam 11 adet meyvesi var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Sn Lonicera ben de bodur meyve ağacı yetiştirmeyi düşündüm bir ara ama balkonda büyük saksı sıkıntı olur diye vazgeçtim. Bir tek limon yetiştiriyorum -sararınca limonu pek zarif görünüyor-. Nektarininiz kaç yaşında, saksısı kaç lt? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Sn Mücevher Çalısı, benim nektarin 4 yaşında. 70 litrelik saksıda. Haklısınız balkonda çok zor olur. Saksıyı küçük tutsanız verim alamazsınız, bitkiniz de çok mutlu olamayacaktır. Bence balkonlara saksı içerisinde en çok turunçgiller ve üzümsüler uygun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-02-2012
|
Merhaba, bodur limonumu büyük kovayı delerek yaptığım saksıya koymuştum, toprağın aşırı derecede suyu tuttuğunu gördüm. Toprak karışımını buradaki bilgilerle yapmıştım, toprakta sorun yok çünkü yeni filizlenme oluyor. Ancak toprak çok yaş. Nasıl bir yol izlemeliyim? Plastik kovaya daha fazla delik mi açmalıyım **** başka çeşit saksı mı kullanmalıyım? 22- 28 lt. civarı kovalarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Tam bir yıl önce de saksıdaki nektarinden resim eklemişim. Sun gold cinsi nektarinimiz bu yıl 15 meyve ile renklenmeye başladı. Hasada en az 15 gün var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-03-2017
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2017
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-09-2017
|
Merhabalar... Bir sorum olacaktı , kocaelinde yasıyorum tam da şu sıralar ekip , saksıda yetiştirebileceğim tropikal ilginç meyveler var mıdır? Pek bilgim yok o yüzden soruyorum ekim zamanı önemli midir? Teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2017
|
Pawpaw ve ananas olabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-05-2015
|
Merhaba Yaban mersini yetiştiren var mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-05-2015
|
Benim bahcemde var yaban mersini ama cinsini bilmiyorum Verdiği meyveler de bir acayip, acı ve elips şeklinde Bilgisi olan var mıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2010
|
![]() Saksıda yetiştirdiğim limon ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |