agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)

Beğeni Düzeni386Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-09-2016, 22:55   #1
Ağaç Dostu

Erdal Hoca's Avatar

Giriş Tarihi: 09-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Biberin neresini ısırdınız?
Mesajınızı yeni gördüm, sayın birnefestoprak... Biberin tohumunu almak için bıçakla 3-4 yerden kestiğim için pek hatırlamıyorum; ama inanın ben bir acılık da hissetmedim. Zaten sap kısmını da dişledim maalesef hiç acı değildi. Yavan, ham bir tat geldi ağzıma... Kıpkırmızı olan biber hiç acı olmaz mı Normalde yeşilken bile çok acı olduğunu okumuştum !

Erdal Hoca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2016, 10:51   #2
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Alıntı:
Biberin neresini ısırdınız?
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdal Hoca Mesajı Göster
...sap kısmını da dişledim...
Ömürler görün e mi.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-09-2016, 23:33   #3
Ağaç Dostu

Erdal Hoca's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM Mesajı Göster
Ömürler görün e mi.

Sayın TCM teşekkür ederim. Siz de uzun uzun ömürler görün Hani hep " biberin en acı yeri sap kısmının olduğu yerdir" derler ya. Ben de özellikle acılık var mı diye orayı ısırdım, yani dişledim. Ama acı değildi....

Düzenleyen Erdal Hoca : 22-09-2016 saat 00:01 Neden: yazım yanlışı düzeltildi
Eski 24-09-2016, 15:08   #4
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 15-07-2012
Sapin neresini isirdiniz? Capsaicin (bibere aciligini veren madde), plasenta (sapa yapisik bulunan beyaz etli kisim) ve ondan biberin ucuna dogru uzanan beyaz damarda yer aliyor. Tohumlarda capsaicin bulunmaz.

Beyaz etten kocaman bir isirik almazsaniz, ne kadar aci oldugunu anlamaniz zor. Bunu yapacaksaniz, yaninizda bol miktarda ekmek ici bulundurun.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Erdal Hoca Mesajı Göster
Sayın TCM teşekkür ederim. Siz de uzun uzun ömürler görün Hani hep " biberin en acı yeri sap kısmının olduğu yerdir" derler ya. Ben de özellikle acılık var mı diye orayı ısırdım, yani dişledim. Ama acı değildi....

Düzenleyen birnefestoprak : 24-09-2016 saat 16:15
birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2016, 16:07   #5
Ağaç Dostu

erkanbey's Avatar

Giriş Tarihi: 14-08-2013
Alıntı:
Sapin neresini isirdiniz? Capcaicin (bibere aciligini veren madde), plasenta (sapa yapisik bulunan beya etli kisim) ve ondan biberin ucuna dogru uzanan beyaz damarda yer aliyor. Tohumlarda capcaicin bulunmaz.

Beyaz etten kocaman bir isirik almazsaniz, ne kadar aci oldugunu anlamaniz zor. Bunu yapacaksaniz, yaninizda bol miktarda ekmek ici bulundurun.
Sos yaparken veya pul biber yaparken acısı çok olsun diye tohumları ayırmadığımız oluyordu sizin dediğinize göre o tohumları içlerinden ayıklasakta aynı acılığa sahip olacak öyle mi?

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2016, 16:16   #6
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 15-07-2012
Tohumlarda capsaicin bulunmuyor ama plasenta etrafinda yer aldiklari icin, acilik onlara da bulasiyor. Dolayisiyla, sosun daha az aci olmasini istiyorsaniz, etli kismi tamamen cikarip sos disinda birakabilirsiniz.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey Mesajı Göster
Sos yaparken veya pul biber yaparken acısı çok olsun diye tohumları ayırmadığımız oluyordu sizin dediğinize göre o tohumları içlerinden ayıklasakta aynı acılığa sahip olacak öyle mi?

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-09-2016, 16:38   #7
Ağaç Dostu

erkanbey's Avatar

Giriş Tarihi: 14-08-2013
Alıntı:
Tohumlarda capsaicin bulunmuyor ama plasenta etrafinda yer aldiklari icin, acilik onlara da bulasiyor.
Tohumunu yersek yanarız düşüncesi pekte doğru değilmiş o zaman esas acılık etteymiş.Demekki çekirdekleri bulaştırmadan sos ve pul biber yapabiliriz.
Doğru diye bildiğimiz ama yanlış olan ne çok şey var.
Teşekkürler...

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-09-2016, 22:25   #8
Ağaç Dostu

Erdal Hoca's Avatar

Alıntı:
Sapin neresini isirdiniz? Capsaicin (bibere aciligini veren madde), plasenta (sapa yapisik bulunan beyaz etli kisim) ve ondan biberin ucuna dogru uzanan beyaz damarda yer aliyor. Tohumlarda capsaicin bulunmaz.

Sayın birnefestoprak, tam da yukarıda tarif ettiğiniz "sapa yapışık bulunan beyaz etli kısım " dan ısırdım.. Zaten sonraki günlerde tamamını da yedim; ama inanın bana acı gibi gelmedi. Yavan, ham bir tadı vardı.

Ama erkanbeyin gönderdiği ( tohumu ebaydan alınan ) türü kesin olarak bilinmeyen biberle morugadan birer taneyi bütün olarak yiyemedim. Gerçekten beni mutlu edecek kadar acıydı

Zaten bu yıl aldığım bhut fidelerinden hiçbir ürün elde edemedim. Fideler yüzlerce çiçek açtı. Çiçekler meyveye dönmeden döküldü. Ağustos sonunda getirttiğim fidelerin birinin üstünde gelen tek bir biberden başka biber görmedim... Ben de bu konuda yine yüzlerce mesaj okudum. O mesajlardaki önerileri uygulamaya çalıştım; ama nafile... O çiçeklerden bibere dönüşen olmadı. Kim bilir, belki de tohum hallerinde bir sıkıntı vardı... Bilemiyorum....

Düzenleyen Erdal Hoca : 29-09-2016 saat 00:00 Neden: Düzeltme

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025