![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-06-2010
|
Mesajınızı yeni gördüm, sayın birnefestoprak... Biberin tohumunu almak için bıçakla 3-4 yerden kestiğim için pek hatırlamıyorum; ama inanın ben bir acılık da hissetmedim. Zaten sap kısmını da dişledim maalesef hiç acı değildi. Yavan, ham bir tat geldi ağzıma... Kıpkırmızı olan biber hiç acı olmaz mı Normalde yeşilken bile çok acı olduğunu okumuştum ! |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
Ömürler görün e mi. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın TCM teşekkür ederim. Siz de uzun uzun ömürler görün Hani hep " biberin en acı yeri sap kısmının olduğu yerdir" derler ya. Ben de özellikle acılık var mı diye orayı ısırdım, yani dişledim. Ama acı değildi.... ![]() Düzenleyen Erdal Hoca : 22-09-2016 saat 00:01 Neden: yazım yanlışı düzeltildi |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Sapin neresini isirdiniz? Capsaicin (bibere aciligini veren madde), plasenta (sapa yapisik bulunan beyaz etli kisim) ve ondan biberin ucuna dogru uzanan beyaz damarda yer aliyor. Tohumlarda capsaicin bulunmaz. Beyaz etten kocaman bir isirik almazsaniz, ne kadar aci oldugunu anlamaniz zor. Bunu yapacaksaniz, yaninizda bol miktarda ekmek ici bulundurun. Düzenleyen birnefestoprak : 24-09-2016 saat 16:15 |
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2013
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-07-2012
|
Tohumlarda capsaicin bulunmuyor ama plasenta etrafinda yer aldiklari icin, acilik onlara da bulasiyor. Dolayisiyla, sosun daha az aci olmasini istiyorsaniz, etli kismi tamamen cikarip sos disinda birakabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-08-2013
|
Alıntı:
Doğru diye bildiğimiz ama yanlış olan ne çok şey var. Teşekkürler... |
|
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ama erkanbeyin gönderdiği ( tohumu ebaydan alınan ) türü kesin olarak bilinmeyen biberle morugadan birer taneyi bütün olarak yiyemedim. Gerçekten beni mutlu edecek kadar acıydı ![]() Zaten bu yıl aldığım bhut fidelerinden hiçbir ürün elde edemedim. Fideler yüzlerce çiçek açtı. Çiçekler meyveye dönmeden döküldü. Ağustos sonunda getirttiğim fidelerin birinin üstünde gelen tek bir biberden başka biber görmedim... Ben de bu konuda yine yüzlerce mesaj okudum. O mesajlardaki önerileri uygulamaya çalıştım; ama nafile... O çiçeklerden bibere dönüşen olmadı. Kim bilir, belki de tohum hallerinde bir sıkıntı vardı... Bilemiyorum.... ![]() Düzenleyen Erdal Hoca : 29-09-2016 saat 00:00 Neden: Düzeltme |
|
|
|
|
![]() |
|
|