![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2023
|
Birçok beyaz çilek var. Örneğin, diğerlerinin yanı sıra beyaz vesca ve nilgerensis'e ek olarak Fragaria chiloensis ve Fragaria virginiana'ya da sahipsiniz. Bahçe çileği (Fragaria ananassa), büyük beyaz chiloensis ve küçük virginiana'dan kaynaklanır. Açık renkli Osmanlı çileği, beyaz chiloensis'ten birçok gene açıkça sahiptir. Osmanlı çileği ile tecrübesi olan var mı? Bunu arıyorum ve Osmanlı çileğinin akrabası olacak Kara ve Tüylü'yü de merak ediyorum. Birkaç çıplak kök Osmanlı çileği satıcısına başvurdum ama Hollanda'ya göndermiyorlar. |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-10-2020
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2013
|
Alıntı:
osmanlı çileği olduğunu düşündüğüm ve 22-23 yıldır bizde olan bir tür var. Tam emin olamıyorum çünkü zamanında dedem ekmiş, hiç soranda olmamış. Aroması kıyaslandığında bendeki beyaz çileği fazlaca katlıyor. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-07-2022
|
Alıntı:
Efsane bir kokusu vardı. Ağzım sulandı hatırlayınca ![]() Tek sefer bi kaç çilek yaptı bir daha aynı sezonda yapmadı. |
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2013
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-03-2023
|
İlk resimdeki Snow White. İkinci Lucida Perfecta. Üçüncüsü Frau Mieze Schindler'i gösteriyor, Osmanlı çileğine benziyor ama daha koyu. |
|
|
|
![]() |
|
|