agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Balkon Bahçeciliği
(https)




Beğeni Düzeni164Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-05-2009, 17:49   #1
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 8
merhaba;bende maydanoz,dereotu ve roka yetiştirmeye çalışıyorum.Rokalarım ikinci gün çıkmaya başladı fakat yaklaşık 2-3 cm kadar olunca hepsi boyunlarını büküp toprağa serildiler,şimdi canlanmıyorlar sap kısımları ip gibi ince kalıyor ve elimi deydirdiğim anda kopuyorlar acaba nerede hata yapıyorum? lütfen yardım edin yoksa bir saksı rokam ziyan olacak.Halbuki ben onları afiyetle yiyeceğim zamanı dört gözle bekliyorum.Birde maydanoz,dereotu ve rokaları kaç günde bir sulamam gerekiyor?ben hergün bolca suluyorum acaba bu yüzden rokalarım mahvolmuş olabilirmi?

doren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2009, 00:49   #2
Ağaç Dostu
 
velveteen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-04-2006
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 186
Doren, evet gövdedeki incelme dolayısıyla boyun bükme ve kopma kesinlikle fazla sulamadan kaynaklı. Sulamanızı yarı yarıya azaltın bence. Saksı büyüklüklerinizi bilmiyorum ama ben toprağın kurumasına yakın azar azar su veriyordum.

velveteen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2009, 07:28   #3
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 19-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi velveteen Mesajı Göster
Doren, evet gövdedeki incelme dolayısıyla boyun bükme ve kopma kesinlikle fazla sulamadan kaynaklı. Sulamanızı yarı yarıya azaltın bence. Saksı büyüklüklerinizi bilmiyorum ama ben toprağın kurumasına yakın azar azar su veriyordum.
yardımınız için çok teşekkür ederim; annem tohumu ilk ektiğinde çimlenene kadar çok su dök demişti sanırım bu sulama şeklini ben biraz abarttım umarım geride kalan rokalarımı kurtarabilirim teşekkürler.

doren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026